خبرگزاری کار ایران

آیا مصرف بی‌رویه غذا‌های تند به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند؟

آیا مصرف بی‌رویه غذا‌های تند به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند؟

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر اینکه مصرف غذا‌های تند به سلامت هرچه بیشتر دستگاه گوارش از جمله معده و روده کمک می‌کند، عنوان کرد که مصرف بیش از حد غذا‌های تند و ادویه‌ها، می‌تواند باعث تحریک و التهاب دستگاه گوارش، درد و ناراحتی‌های گوارشی شود.

به گزارش ایلنا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا مصرف بی‌رویه غذا‌های تند به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند؟ مطرح کرد: مصرف متعادل غذا‌های تند و استفاده از مقادیر متناسب از ادویه‌های تند می‌تواند به تقویت سلامت انسان کمک کند، اما زیاده‌روی در مصرف آن‌ها می‌تواند اثری معکوس به همراه داشته باشد. 

مصرف متعادل ادویه‌های تند با بهبود عملکرد قلب و عروق، کاهش وزن، کاهش خطر بیماری‌های مزمن غیرواگیر و همچنین کاهش التهاب سیستمیک، همراه است. به علاوه، کپسایسین که به عنوان ماده مؤثره فلفل مطرح هست، می‌تواند در مقادیر متعادل باعث کاهش هلیکوباکتر پیلوری موجود در معده شود. اما با این حال، باید این نکته را در نظر گرفت که مصرف زیاد غذا‌های تند و ادویه‌ها، می‌تواند باعث تحریک و التهاب دستگاه گوارش، درد و ناراحتی‌های گوارشی شود. به علاوه، مصرف بیش از حد کپسایسین می‌تواند دیواره داخلی معده را تحریک کند و با علائمی از قبیل تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال سوزناک همراه باشد. 

مصرف غذا‌های تند برای همه افراد مناسب نیست

باید توجه کرد که مصرف غذا‌های تند برای همه افراد مناسب نیست؛ خوردن غذا‌های تند در حد اعتدال عموماً برای افرادی که از قبل مشکل گوارشی ندارند، بی‌خطر و کم عارضه‌تر است. با این وجود، خوردن غذا‌های تند می‌تواند باعث التهاب مناطقی شود که به هضم غذا کمک می‌کنند و گاهی اوقات می‌تواند در افراد سالم از نظر گوارشی نیز به سوزش سر دل، معده درد یا اسهال نیز بیانجامد. 

به گزارش وبدا، از طرف دیگر، در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر، زخم معده، رفلاکس معده به مری، سوزش سر دل، بیماری سلیاک و بیماری‌های التهابی دستگاه گوارش (کرون و کولیت السراتیو)، غذا‌های تند باید با احتیاط مصرف شده و یا از مصرف آن‌ها پرهیز شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز