خبرگزاری کار ایران

معاون فناوری رئیس جمهور:

هدف‌گذاری برای تامین ۱.۵ میلیون لیتر پلاسما در کشور/خام فروشی ممنوع

هدف‌گذاری برای تامین ۱.۵ میلیون لیتر پلاسما در کشور/خام فروشی ممنوع
کد خبر : ۱۶۳۵۲۸۰

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه مصرف و نیاز داخلی پلاسما در کشور حدود ۱.۴ میلیون لیتر است گفت: می‌خواهیم در کنار تامین نیاز کشور در زمینه صادرات پلاسما نیز فعال باشیم بر این اساس تا پایان برنامه هفتم برای تامین ۱.۵ میلیون لیتر پلاسما هدف‌گذاری کرده‌ایم.

به گزارش ایلنا، حسین افشین روز پنجشنبه در مراسم بازگشایی پالایشگاه تامین پلاسما که در مرکز همایش های کوه نور برگزار شد، افزود: افتتاح این پالایشگاه گامی در مسیر خودکفایی کشور و نویدبخش این است که از رنج بیماران ما کاسته شود.

وی اظهار کرد: معاونت علمی تلاش کرده تا در کنار فعالان صنعت پلاسما باشد، در این حوزه تلاش کردیم قانون برنامه را به صورت کامل اجرا کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور ادامه داد: یکی از وظایف معاونت فناوری، جلوگیری از خام فروشی است که در این راستا برای توسعه صنعت پلاسما و تولید محصولات مشتق از آن ۲.۵ همت سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

افشین تصریح کرد: برنامه‌های بلندمدت تدوین شده و امیدواریم با همکاری مجلس، نتایج خوبی در حوزه پلاسما حاصل شود.

به گفته افشین، سالانه ۳۰۰ میلیون دلار بابت محصولات و مشتقات پلاسما هزینه می‌شود و این پالایشگاه باعث کاهش چنین هزینه‌هایی خواهد شد.

وی تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد داروهای مصرفی کشور تولید داخل بوده و قرار است با برنامه‌های ستاد سلامت معاونت علمی در مدت ۲ سال یک میلیارد دلار صرف جویی ارزی داشته باشیم.

معاون رییس جمهور تاکید کرد: در مسیر ایجاد پالایشگاه پلاسما سختی های زیادی از تامین خوراک تا پالایش، نگهداری و حمل و نقل وجود داشته بنابراین اینجا فقط تولید یک محصول نیست بلکه، تولید یک صنعت بوده و باعث افتخار جامعه ایرانی است.

وی ادامه داد: در گذشته پلاسما به آلمان ارسال می‌شد و تولید داروهای مشتق از پلاسما هزینه‌های زیادی داشت که از جیب مردم پرداخت می‌شد، امسال در این حوزه ۲.۵ همت سرمایه‌گذاری خواهیم کرد تا گسترش یابد.

افشین اظهار کرد: برای چنین داروهایی ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان هزینه پرداخت می‌شد اما حالا با کمتر از یک میلیون در داخل کشور در حال تولید است و مردم هم به آن اعتماد دارند.

همچنین فریدون مهبودی بنیانگذار گروه دارویی سیناژن در این مراسم گفت: صنعت پلاسما با پیشرفت‌ها و تلاش‌های انجام شده در کشور، نیاز بسیاری از بیماران را برطرف می‌کند.

وی اظهار کرد: بیوتکنولوژی امروز تنها گروهی است که تراز مثبت دارد و میزان صادرات در این بخش از میزان ارزی که دریافت می‌کند بیشتر است.

مهبودی تصریح کرد: ما امروز باید برای گام‌های بعدی در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم تا در آینده در مسیر پیشرفت متوقف نشویم.

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز