خبرگزاری کار ایران

کولیوند تاکید کرد:

لزوم تقویت ذخایر امدادی انبارهای هلال احمر

asdasd
کد خبر : ۱۴۵۹۳۲۱

رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی با تشریح عملکرد جمعیت در امدادرسانی به مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان از لزوم تقویت ذخایر امدادی انبار های هلال احمر خبر داد.

به گزارش ایلنا از روابط عمومی سازمان مدیریت بحران کشور، پنجمین جلسه ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی پاسخ به بحران در سال ۱۴۰۲ با حضور دستگاه ها در وزارت کشور برگزار شد.

در این جلسه با تاکید بر هماهنگی همه جانبه دستگاه های مسئول به ویژه وزارت صمت، وزارت نیرو و وزارت نفت در حوزه مدیریت مصرف گاز در شرایط اضطراری؛ گزارشی از میزان تولید و مصرف مربوط به بخش های مختلف از جمله صنایع، کارخانه‌جات، مناطق مسکونی، کشاورزی، خدماتی و اداری توسط شرکت ملی گاز ایران ارائه شد.

در ادامه جلسه کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی با تشریح عملکرد جمعیت در امدادرسانی به مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان از لزوم تقویت ذخایر امدادی انبار های هلال احمر خبر داد و گفت: طی برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مقرر شد با افزایش ظرفیت انبارها، اقلام غذایی و امکانات برپایی اسکان اضطراری آمادگی لازم برای ارتقا تاب آوری جامعه در مقابل مخاطرات طبیعی ایجاد شود.

محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر فرابخشی بودن مدیریت بحران در کشور گفت : دستگاه های موصوع ماده ۲ قانون مدیریت بحران با پیشنهادات خود در موضوعاتی که امکان وقوع بحران ها در سطوح مختلف ملی استانی وجود دارد، به فرآیند پیشگیری و کاهش خطرپذیری کمک نمایند.

وی در این جلسه با اشاره سیل اخیر جنوب استان سیستان و بلوچستان گفت: در یازده شهر جنوبی این استان ازجمله: سرباز، قصرقند، نیک‌شهر، فنوج، دشتیاری، چابهار، کنارک، زر اباد و... هرکدام بیش از ۵۰ میلی متر بارندگی داشتیم و در برخی مناطق مانند شارک این عدد به بیش از ۳۰۰ میلی متر می‌رسد که طبیعتا این حجم از بارش در کمتر ۷۲ ساعت نمی تواند در شرایان های اصلی منطقه خارج شوند و منجر به سرازیر شدن سیلاب و ابگرفتگی و محاصره شهرها و روستا‌ها خواهد شد.

وی افزود: از دلایل آبگرفتگی می توان به کم بودن ارتفاع سازه‌های تجاری، مسکونی و زیرساختی نسبت به استاندارد ۱/۵ متری سطح تراز جغرافیایی و همچنین پائین بودن ضریب نفوذ آب در خاک منطقه اشاره کرد.

 نامی یادآور شد: بارش‌های اخیر در منطقه سیستان بلوچستان علی رغم وارد کردن خسارت به زیرساخت‌ها، هیچ گونه تلفات جانی نداشت؛ این در حالی بود که در کشور پاکستان که تقریبا نصف بارندگی استان سیستان و بلوچستان را داشت، بیش از ۴۸ کشته داشته که در کشور ما با وجود آمادگی های قبلی، بازدید‌های میدانی و اخطارهای به موقع و تلاش فرمانداران، بخشداران و دهیاران، امدادرسانی ها به خوبی انجام شد؛ به نحوی که تنها چند کشاورز در سیل اخیر در محاصره آب بودند که با قایق های امدادی نجات یافتند.

 نامی به فضای سازی رسانه‌های بیگانه و معاندین اشاره کرد و افزود: برخی با انتشار فیلم و عکس‌های منطقه بلوچستانِ پاکستان سعی داشتند که اذهان مردم را درگیر و نگران کنند که با هوشمندی و اطلاع رسانی دولت و رسانه‌ی ملی و همچنین حضور میدانی ریاست محترم جمهور، وزیر محترم کشور و سایر مقامات لشکری و کشوری این امر مدیریت شد.

 رییس سازمان مدیریت بحران تصریح کرد: با صدور پیام امیدبخش رهبر معظم انقلاب اسلامی، شور مضاعفی در گروه های جهادی، دستگاه ها و کمک‌های مردمی ایجاد شد و اقلام امدادی به منطقه گسیل داده شد که به نوبه‌ی خودم از توجه معظم له و ورود شایسته ایشان تشکر و قدرانی می‌نمایم.

وی به تلاش های علمی و تحقیقاتی برای پیشگیری از بحران های آینده خبر داد و گفت: با مطالعات و پژوهش‌های علمی راهکار هایی در خصوص کنترل سیلاب‌ها و بهره‌برداری از نزولات آسمانی که منشا خیر و برکت و خوشحالی مردم منطقه است، در دست اقدام است‌.

 نامی در پایان به پر شدن سدهای منطقه اشاره کرد و گفت: سد خیراباد که آب شهر نیکشهر و سد پیشین که آب مناطق دشتیاری و چابهار را تامین میکند و همچنین سد کهیر که سال گذشته توسط ریاست محترم جمهور افتتاح شد و سد زیر آباد؛ تاثیر بسیاری زیادی در کنترل سیلاب‌ها و ذخیره آب برای منطقه داشتند و پر شدن هوتک های متعدد از برکات این بارش های اخیر بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز