اجرای طرح تشدید نظارت بر قنادیها در مهاباد/بررسی کیفیت تهیه زولبیا و بامیه
کارشناس مسئول بهداشتمحیط مهاباد از نظارت بر قنادیها و مراکز تهیه و توزیع و عرضه مواد غذایی خبر داد.
قاسم امینی امروز در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مهاباد گفت: زولبیا و بامیه از جمله شیرینیهای سنتی ماهمبارک رمضان است و باید به این موضوع مهم توجه داشت که با مصرف بیرویه زولبیا و بامیه سیل کالری اضافی به بدن سرازیر میشود.
وی اظهار داشت: بسته به نوع روغنی که در تهیه این شیرینی به کار رفته از اسیدهای چرب ترانس و خواص بیماریزایی آن به خصوص بیماریهای قلبی - عروقی و سرطان را دنبال دارد.
کارشناس مسئول بهداشت محیط مهاباد گفت: امسال دستگاههای مخصوص برای اندازهگیری میزان کیفیت روغن مصرفی زولبیا و بامیه در اختیار کارشناسان بهداشتی این شهرستان قرار داده شده است. در صورتی که درجه تعریفشده بیش از حد مجاز باشد نسبت به آموزشها و تذکرات لازم به تهیهکنندگان این مواد خوراکی اقدام میشود.
امینی گفت: این دستگاه کیفیت روغن(PPL) به کار گرفته شده در مراکز تهیه شیرینیپزی را اندازهگیری کرده و در صورتی که میزان کیفیت اندازهگیری شده تا 25 درجه سانتیگراد قابلقبول است و در صورتی که این محدوده مابین 25 تا 40 درجه سانتیگراد باشد روغن به کار رفته بایستی معدوم و در صورتی که این دما از 40 درجه به بالا باشد ضمن معدومسازی روغن در محل کارگاه مورد نظر نیز پلمپ میشود.
وی خاطرنشان کرد: زولبیا و بامیه باید در شرایط مناسب و با توجه به مسائل بهداشتی تهیه و عرضه شود و در غیر این صورت مشکلاتی را برای سلامتی استفاده کنندگان به دنبال دارد. شهروندان در صورت داشتن شکایت و مشاهده تخلف، موارد را میتوانند به سامانه 1490 یا شماره تلفن 42442250 اطلاع دهند.
به گزارش ایلنا، در طرح تشدید نظارت بر اماکن بهداشتی ماهمبارک رمضان 10 اکیب دو نفره از کارشناسان بهداشتمحیط در ساعات اداری و بعد از افطار بر فعالیتهای مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی نظارت میکنند.