برای اولین بار در کشور؛
استفاده از عرقیات گیاهی در پرورش ماهی در آذربایجان شرقی

برای اولین بار در کشور از عرقیات گیاهی و سنتی در استخرهای پرورش ماهی قزل آلا واقع در روستای میاب شهرستان مرند استفاده شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با اعلام این خبر افزود: این مزرعه پرورشی به صورت خانوادگی با مدیریت خانم عزیزی به عنوان یک واحد تولیدی ارگانیک در استان شناخته میشود که در آن هیچگونه داروی شیمیایی در فرآیند تولید استفاده نمی شود.
جواد گوزلی با تاکید بر اهمیت تولید محصولات سالم و طبیعی و تأثیر آن بر سلامت جامعه افزود: تعداد 4 استخر پرورشی با قطر 8 متر در این مزرعه پرورشی وجود دارد که با تلاشهای خانم عزیزی سالانه بالغ بر 2۰ تن ماهی قزل آلا تولید می شود.
وی به نقش کلیدی پرورشدهندگان ماهی در تأمین نیازهای غذایی به ویژه عناصر مفید و ضروری مورد نیاز بدن و پویایی اقتصادی جامعه اشاره کرد وگفت: این بانوی مرندی با تلفیق علم و عمل و با یک کار ابتکاری با استفاده از عرقیات گیاهی از جمله ریحان، کاسنی، آویشن، پنیرک و سرکه سیب در خوراک ماهیان پرورشی باعث کاهش ضریب تبدیل غذایی، کاهش آلودگی محیطی، افزایش تولید و ایمنی ماهیان شده است که نه تنها به حفظ سلامت مصرفکنندگان کمک میکند، بلکه به حفظ محیط زیست نیز منجر میشود.
گوزلی با اشاره به خواسته بسیاری از مصرف کنندگان در خصوص تضمین ایمنی و سلامت محصول از سوی تولید کنندگان گفت: امروزه استفاده از روش های طبیعی پرورش ماهی بدون استفاده از داروها وآنتی بیوتیک ها و غذاهای حاوی مواد سالم طبیعی ، به نوعی جلوگیری از ابتلا به انواع بیماریها در انسانهاست.
وی افزود: این مزرعه به دلیل شرایط فیزیکی و شیمیایی مناسب آب و تاثیرات استفاده از مواد ارگانیک در تغذیه آبزیان با مقاومت ایجاد شده در برابر بیماریها، رشد حداکثری ماهیان قزل آلا را فراهم کرده که هزینه تولید کاهش یافته و میزان سودآوری طرح به تبع آن رضایت مندی تولیدکنندگان بیشتر شده است .
گوزلی ادامه داد: این مزرعه علاوه بر فرصت شغلی ایجاد شده به صورت خانوادگی و محلی با افزایش دسترسی به محصول ماهی در اشتغال، درآمدزایی و مهاجرت معکوس روستائیان و در نهایت توسعه پایدار منطقه موثر بوده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی ضمن اشاره به شعار « ید کافی، هوش عالی با مصرف ماهی» گفت: پرورش ماهی نقش حیاتی در تأمین غذای سالم و مغذی برای جمعیت رو به رشد کشور ایفا میکند. لذا پرورش آبزیان در استخرهای موجود کشاورزی و گلخانه های موجود در استان به عنوان موثرترین راهکار برای تولید پروتئین سالم و افزایش امنیت غذایی مورد تاکید این مدیریت است.
وی ادامه داد: این سیستمها امکان استفاده بهینه از آب و زمین را فراهم میکنند و به عنوان یک فعالیت مکمل در کنار سایر فعالیت های کشاورزی و تولیدی باعث افزایش درآمد بهره برداران میشوند.