خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

موازی‌کاری بین دستگا‌ه‌های حمایتی و خیران/اولویت‌بندی در خصوص کمک به نیازمندان وجود ندارد

asdasd
کد خبر : ۷۴۰۸۵۵

مدیرکل موسسات نیکوکاری و شبکه‌های عام‌المنفعه کمیته امداد امام خمینی با بیان اینکه برای جلوگیری از موازی‌کاری مراکز نیکوکاری را تشکیل داده ایم، گفت: در حال حاضر ۱۷۰۰ مرکز نیکوکاری در سراسر کشور داریم که باید تا افق سال ۱۴۰۰ این تعداد را به ۷ هزار مرکز در کل کشور برسانیم.

بهمن دستاری (مدیر کل موسسات نیکوکاری و شبکه های عام المنفعه کمیته امداد) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص مراکز نیکوکاری گفت: مراکز نیکوکاری همان تشکل‌های مسجد‌محور و محله‌ور هستند. در حقیقت معتمدین محل و هیات‌ امنای مساجد به صورت محلی در زمینه کمک به نیازمندان فعالیت می‌کنند، اما کمیته امداد امام خمینی(ره) با اجرای طرحی قصد دارد، این افراد را سازمان‌دهی کرده و از آنها بخواهد با استفاده از تجارب کمیته امداد در خصوص این نوع فعالیت‌ها در یک بستر کاملا فناورانه برای پیشگیری از موازی‌کاری فعالیت کنند.

مدیر کل موسسات نیکوکاری و شبکه های عام المنفعه کمیته امداد خاطرنشان کرد: در مراکز نیکوکاری تشکل‌های محله‌ای به شبکه اجتماعی تبدیل می‌شوند. این مراکز نیکوکاری در حال حاضر در سراسر کشور در محلات مختلف فعالیت می‌کنند و به تناسب هر استان تعداد این مراکز متفاوت است.

دستاری تصریح کرد: بیشترین مراکز نیکوکاری در استان‌های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، فارس، تهران هستند. در تهران بیش از ۱۰۰ مرکز نیکوکاری داریم که با توجه به تعداد محلات در تهران این تعداد مراکز نیکوکاری برای تهران بسیار کم است و باید افزایش پیدا کند. البته این اقدام در تهران به تازگی آغاز شده و هنوز تعداد کم است، اما با توجه به اینکه در تهران ۳۵۴ محله وجود دارد حداقل باید ۳۵۴ مرکز نیکوکاری در تهران داشته باشیم.

وی ادامه داد: مراکز نیکوکاری هم در مناطق کم‌برخوردار می‌تواند تشکیل شود و هم در مناطق برخوردار. در مناطق کم برخوردار افرادی هستند که تمکن مالی کمی دارند، اما می‌توانند خدمات داوطلبانه مانند توزیع اقلام و اجناس را برعهده بگیرند. اگر این شبکه‌های اجتماعی و مراکز نیکوکاری تشکیل شود، مناطق برخوردار می‌توانند پشتیبان مناطق کم‌برخودار باشند.

مدیر کل موسسات نیکوکاری و شبکه های عام المنفعه کمیته امداد یادآور شد: در حال حاضر ۱۷۰۰ مرکز نیکوکاری در کشور داریم، اما افق دید ما برای سال ۱۴۰۰ ایجاد ۷ هزار مرکز نیکوکاری در کشور است، اما باید توجه داشته باشیم؛ تا زمانی که پوشش کامل کشوری برای هماهنگی این مراکز نداشته باشیم، موازی‌کاری در خصوص کمک به نیازمندان همچنان ادامه خواهد داشت.

دستاری خاطرنشان کرد: قصد ما این است که پس از فعال شدن این شبکه اجتماعی مراکز نیکوکاری در کل کشور با سازمان‌های مردم نهاد نیز ارتباط گرفته تا آنها نیز از این شبکه اجتماعی نیکوکارانه بهره بگیرند. با یکی شدن شبکه اجتماعی مراکز نیکوکاری در سراسر کشور کل اطلاعات نیز در دسترس افرادی که علاقه مند به کمک هستند قرار می‌گیرد.

وی افزود: در حال حاضر متاسفانه اولویت‌بندی در خصوص کمک به نیازمندان وجود ندارد، البته کمیته امداد و سازمان بهزیستی به طور جداگانه اطلاعات مددجویان خود را در اختیار دارند، اما آمار دقیقی از افرادی که توسط خیرین در خیریه‌ها رسیدگی می‌شوند وجود ندارد و نمی‌توانیم در کل کشور چه تعداد نیازمند وجود دارد که خیران در خیریه‌ها به آنها کمک می‌کنند. اگر این شبکه فعال شود ما می‌توانیم توزیع عادلانه‌ای در خصوص کمک به نیازمندان در سراسر کشور داشته باشیم.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز