خبرگزاری کار ایران

«اویل پرایس» گزارش داد:

بازارهای نفت وارد «دوره بحرانی» شده‌اند

asdasd
کد خبر : ۶۶۸۶۹۴

در هفته گذشته قیمت نفت در شرایط غیبت عرضه نفت از ایران و ونزوئلا روند رو به افزایش داشت هر چند که نگرانی‌ها از عدم عرضه ذخایر نفت این دو کشور تا اندازه‌ای با توجه به دغدغه‌ها برسر میزان تقاضا متعادل شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از اویل پرایس، در شرایطی که اوپک در گزارش‌های خود میزان تقاضا را پایین‌تر از گذشته ارزیابی کرده است، آژانس بین‌المللی انرژی در گزارشی اعلام کرد که کمبود یا قطع ذخایر انرژی ، بازار نفت را در تنگنای بیشتری قرار داده است.

طبق همین گزارش همزمان با اعمال تحریم‌های نفتی ایران که کمتر از دو ماه دیگر آغاز می‌شود، وارد دوره‌ای بسیار مهم و تعیین کننده از بازار جهانی نفت می‌شویم.

در همین راستا «الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که بازار نفت همچنان شکننده است.

وی همچنین اظهار کرده است که بازار جهانی نفت به دلیل کاهش تولید و ناآرامی‌های ژئوپلتیک همچنان شکننده باقی می‌ماند.

وی گفت: «این مسئله که کشورهایی واقع در اروپا و آسیای شرقی که تاکنون خریدار تقریبا روزانه دو میلیون بشکه نفت از بازار نفت ایران بودند، اکنون چه خواهند کرد، خود عامل بی‌ثباتی بزرگی در بازار نفت و تداوم نبود اطمینان است.»

نواک افزود که باید وضعیت را به دقت مورد توجه قرار داد تا تصمیمات درستی اتخاذ شود.

وی گفت که روسیه می‌تواند در صورتی که بازار به عرضه بیشتر نیاز دارد، وارد عمل شود.

به گفته وی، روسیه توان بالقوه برای افزایش تولید نفت تا میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز را برای میان‌مدت دارد.

از دیگر سو، درشرایطی که خبر از بحران در بازار نفت جهان در میان است، کمپانی‌های وابسته به شرکت‌ آمریکایی «شیل» نیز دست به اقدامات مصون‌سازی در برابر ریسک احتمالی برای سال ۲۰۲۰ زدند. هدف کمپانی‌های وابسته به شیل بهره‌گیری از شرایط قیمت نسبتا بالای نفت در سه ماهه دوم سال برای مقابله با موانع احتمالی پس از سال ۲۰۱۹ بوده است.

 اوپک اخیرا درپیش بینی‌های سالانه خود میزان تقاضا در بازارجهانی نفت ۲۰۱۹ را به دلیل وجود چالش‌های اقتصادی بالقوه، کمتر از میزان معمول پیش‌بینی کرده است.

طبق همین ارزیابی‌ها، پیش‌بینی میزان افزایش ۱.۴۱ میلیون بشکه در روز، ۲۰ هزار بشکه در روز نسبت به آمار ماه گذشته میلادی پایین‌تر است.

اوپک در گزارشی اعلام کرده است که افزایش چالش‌ها در برخی اقتصادهای در حال توسعه یا اقتصادهای نوظهور سبب می‌شود که رشد اقتصاد جهانی نیز با روند نزولی رو‌به‌رو شود.

در ادامه آمده است: خشونت‌ها و آشوب‌ها در منطقه نفت‌خیز بصره واقع در جنوب غربی عراق مجددا شعله‌ور شده است که به طور بالقوه تهدیدی برای سطح صادرات نفت از این کشور به شمار می‌رود. «هلیما کرافت» مدیر جهانی استراتژی کالای شرکت «آر‌بی‌سی کپیتال مارکتس» در این‌باره گفت: «شاهد تظاهرات‌هایی در اطراف تاسیاست بوده‌ایم و تهدیدهایی نیز علیه شرکت‌های نفتی مطرح شده است. برخی شرکت‌ها کارگران خارجی خود را از این مناطق خارج کرده‌اند.»

وی ادامه داد: «تولید هنوز تحت‌الشعاع این مسائل قرار نگرفته است اما در چنین شرایطی اگر یکی از تجهیزات نفتی از گردونه تولید خارج شود، تولید بین ۷۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار بشکه نفت نیز از دست خواهد رفت. این مسئله مهمی است که باید درنظر گرفت.»

وی در ادامه به فقدان ظرفیت‌های جبرانی اشاره کرد که می‌تواند درصورت ادامه چنین وضعیتی نگران‌کننده باشد.

کرافت تصریح کرد: «مشکل اصلی در بازار امروز این است که برای ما در حال حاضر امکانات جایگزین که بتواند امواج شوک را جذب کرده و تا حدی تخفیف دهد، وجود ندارد. بنابراین اگر کشور یک بار دیگر شاهد بروز معضل قطع یا کمبود ذخایر انرژی شود، با مشکل بزرگی مواجه شده‌ایم آن هم در شرایطی که این بازار به شدت سخت و غیرمنعطف است و روشن است که قیمت‌ها به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.»

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز