خبرگزاری کار ایران

علی‌اصغر دشتی:

تئاتر دانشگاهی باید بتواند آورده تازه‌ای به تئاتر حرفه‌ای اضافه کند

asdasd
کد خبر : ۶۵۹۳۸۲

علی‌اصغر دشتی گفت: نگاه من و نسل پیش از من این بود که منتخبان جشنواره‌های دانشگاهی قرار است که در آینده به بدنه تئاتر حرفه‌ای اضافه شده و بتوانند آورده تازه‌ای را به تئاتر حرفه‌ای اضافه کنند و حضور آنها رنگ تئاتر حرفه‌ای را عوض کند.

به گزارش ایلنا، یک نمایش برگزیده و یک اثر تحسین شده از بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی، روز گذشته، با حضور هنرمندان برجسته تئاتر، اجرای عمومی خود را در مرکز تئاتر مولوی آغاز کردند.

روز گذشته نمایش‌های «از خط زرد فاصله بگیرید» و «فرایند» از آثار برگزیده دوره بیست و یکم جشنواره تئاتر دانشگاهی با حضور لوریس چکناوریان، محمدرضا خاکی، حسین کیانی، علی‌اصغر دشتی، حسن پارسایی، امیرحسین حریری، شهروز دل‌افکار، حسین عبدالهی، پوریا کاکاوند، یارتا یاران و... اجرای عمومی خود را آغاز کردند.

در مراسم آغازین نمایش «فرایند» علی‌اصغر دشتی کارگردان و مدرس تئاتر اظهار داشت: تئاتر دانشجویی برخلاف سیستم حرفه‌ای این امکان را دارد که در کنار خود، با خود تئاتر دانشجویی سازش و همکاری کند و بتواند از فضایی که در اختیار دارد به نفع بینش و خلاقیتش و نگرشی که دارد استفاده کند.

کارگردان نمایش «متاستاز» با اشاره به رسالت تئاتر دانشگاهی گفت: نگاه من و نسل پیش از من این بود که منتخبان جشنواره‌های دانشگاهی قرار است که در آینده به بدنه تئاتر حرفه‌ای اضافه شده و بتوانند آورده تازه‌ای را به تئاتر حرفه‌ای اضافه کنند و حضور آنها رنگ تئاتر حرفه‌ای را عوض کند. اما نکته نگران کننده‌ای که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده این است که خیلی از اهالی تئاتر دانشجویی به محض این که به پیکره تئاتر حرفه‌ای تماس پیدا کردند، رنگ و لعاب‌شان تغییر کرد و به جای آن که آنها بر تئاتر حرفه‌ای تاثیر بگذارند این اجازه را دادند که تئاتر حرفه‌ای بر آنها تاثیر بگذارد. این را به عنوان یک هشدار باید جدی گرفت.

سرپرست گروه تئاتر دن کیشوت تاکید کرد: مطمئن باشید که تئاتر تهران به اندازه کافی "بزرگ" یا "چاق" شده اما این چاق شدنش متاسفانه به زعم من به شکلی تهی چاق شده است. تئاتر دانشجویی برای این که به تئاتر حرفه‌ای پیوند بخورد باید آورده جدید و خلاقیت خودش را حفظ کند و با شکل خودش وارد محیط حرفه‌ای بشود، نه این که شکل خود را عوض کند.

این کارگردان و مدرس تئاتر سپس اضافه کرد: گاهی برخی دانشجویان با من تماس می‌گیرند و تلاش می‌کنند از طریق ارتباطی که با من یا دیگری دارند سعی کنند با چهره‌های بازیگری ارتباط و تماس پیدا کنند و آنها را دعوت کنند به پروژه‌های خودشان؛ به نظر من این فرایند حتا وقتی در ذهن دانشجو اتفاق می‌افتد فرایندی غلط و باطل است و ادامه دادن این روند باعث می‌شود هرآن چیزی که فضای دانشجویی، تئاتر دانشگاهی، فضای تئاتر مولوی و فضاهای مشابه این ساخته به‌زودی نابود شده و به هیچ تبدیل شود و هیچ تاثیری در تئاتر حرفه‌ای نداشته باشند.

در نمایش «از خط زرد فاصله بگیرید» امین اسفندیار، گلزار حذفی، نادر خوش‌بخت، داریوش رشادت، بی‌تا عزیز‌‌‌‌ اقلی، گلنوش قهرمانی و حسین کریمی و همچنین در نمایش «فرایند» سپهر طهرانچی، مریم زارعی، مهرنوش حاجی‌خانی، بهراد سلاح‌ورزی، مازیار سیدین، دنیا دائمی، سعید کرمی، کیمیا کاوند به ایفای نقش می‌پردازند.

علاقمندان برای دیدن نمایش‌های «از خط زرد فاصله بگیرید» و «فرایند» که تا ۲۰ شهریور هر روز -به‌جز شنبه‌ها- به ترتیب در ساعت‌های ۱۹:۳۰ و ۲۱ به صحنه می‌رود، می‌توانند به مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران به آدرس خیابان انقلاب، خیابان ۱۶ آذر، جنب باشگاه دانشجویان، مرکز تئاتر مولوی مراجعه کنند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز