خواصهای کشک و قره قروت از دیدگاه طب سنتی
در مبانی کلیات طب سنتی ایران آمده است که همه مواد غذایی دارای طبع و مزاج متفاوتی است که دانستن مزاج موادغذایی به افراد کمک میکند تا هر فرد با توجه به مزاج خودش, غذا بخورد.
کشک دارای طبیعت سرد و خشک, قابض و مبّرد(سردکننده) است و موجب تسکین تیزی صفرای و خون میشود, بریان کرده آن برای رفع اسهال مزمن بسیار مؤثر است.
کشک دیر هضم است و سبب تولید بلغم خام و ریاح(نفخ)، مخصوصاً در مزاجهای سرد وتر است؛ مصلح کشک جوارشات و گلقند است.
طبیعت قره قروت سرد و خشک است و مصرف آن موجب تسکین تیزی صفرا و خون میشود (برای صفراوی مزاجان مفید است) و تشنگی را برطرف میکند.
قره قروت برای رفع حرارت معده, کبد, اسهال صفراوی و تبهای صفراوی گرم مفید است, مصرف موضعی و مالیدنی آن میتواند برای ورمهای حاد مفید باشد.
منبع: تسنیم