در بررسی تبصره های بودجه سال ۹۲ شهرداری تهران؛
فعلا انحلال شركت شهربان منتفی شد

قریب به هزار نفر در شرکت شهربان مشغول به کار هستند و منحل کردن شرکت شهربان در آستانه اتمام سال برای آنها مشکل ساز میشود.
ایلنا: اعضای شورای شهر تهران این بار در بررسی بودجه خود پیكان انحلال را به شركت شهربان نشانه رفتند اما در نهایت با نظر برخی از اعضای شورای این شركت ابقا شد اما در نهایت قرار است تا قبل از پایان سال جاری گزارشی از عملکرد و فعالیتهای شرکت شهربان به شورا ارائه شود تا اعضای شورای شهر نسبت به انحلال یا ابقای شرکت شهربان تصمیم گیری کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بودجه شهرداری در سال ۹۲ با ۴۴ تبصره الحاقی پس از طی ۴ جلسه شورای شهر به تصویب اعضا رسید. در حال حاضر تنها بودجه شرکتها و سازمانهای وابسته به شهرداری تهران بررسی نشده است که این موضوع نیز در جلسه آتی شورا بررسی میشود.
یكی از مواردی كه در بررسی تبصره های بودجه سال آینده با اظهار نظر متعدد اعضای شورای شهر مواجه شد، تبصره ۲۴ بود.
در این تبصره آمده است به علت عدم کارایی و اثربخشی فعالیتهای شرکت شهربان و انحراف شرکت مذکور از ماموریتهای محوله شهرداری تهران موظف است لایحه انحلال شرکت را حداکثر تا پایان سال جاری برای تصویب به شورای شهر ارائه کند و نسبت به واگذاری وظایف به واحدهای اجرایی دیگر وتعیین و تکلیف نیروها که رابطه استخدامی با شهرداری تهران ندارد راه حل مناسب ارائه نماید.
مرتضی طلایی رئیس کمیسیون فرهنگی واجتماعی شورای شهر درباره تبصره ۲۴ اظهار کرد: در این تبصره بودجهای ذکر نشده است و از این رو باید تبصره از بررسی خارج شود.
محمدعلی نجفی عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه من با نظر طلایی موافق هستم، تاکید کرد: اعضای شورا جمع بندی از فعالیتهای شرکت شهربان را ندارد و بهتر است این تبصره حذف شود و به صورت مفصل شرکت شهربان در دستور کار شورا قرار گیرد تا اگر قرار به منحل شدن شهربان است متناسب با آن اقداماتی انجام شود.
حبیب کاشانی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز درباره اظهار نظر اعضا گفت: قریب به هزار نفر در شرکت شهربان مشغول به کار هستند و منحل کردن شرکت شهربان در آستانه اتمام سال برای آنها مشکل ساز میشود و آنها را ناامید میکند بهتر است راهکاری برای فعالیت شرکت شهربان ارائه شود تا موجب دردسر برای کارمندان آن نباشیم.
رسول خادم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا پیشنهاد کرد بهتر است بودجه شرکت شهربان را یک دوازدهم تعیین کنیم و تصویب بودجه باقی مانده آن را به تعیین تکلیف نهایی درباره حیات شرکت شهربان موکول کنیم.
علیرضا دبیر دیگر عضو شورا نیز با اشاره به اینکه انتخابات شوراها و ریاست جمهوری را در آینده نزدیک داریم گفت: بهتر است تا استقرار شورای جدید در دوره چهارم بودجه شهربان مشخص شود.
حسن بیادی نایب رئیس شورای شهر تهران در این باره گفت: بحث منطقی است چراکه هدف از تشکیل این شرکت این بود که بازویی برای معماری و شهرسازی شهر باشد نه رفع سد معبر در واقع در زمان تشکیل شرکت شهربان به واژه شهرسازی و معماری آن تاکید شده است و به عنوان بازویی برای اجرای مصوبات كمیسیون ماده صد بود. خوشبختانه این شرکت فعالیت خود به این مسیر نزدیک کرده است و تنها یک نفر باید ضامن آن شود تا کارهای آن عملیاتی شود.
علیرضا جاوید، معاون شهرسازی شهردار تهران كه در این جلسه حضور داشت در این باره گفت: اختصاص بودجه به صورت یک دوازدهم مشکلاتی را برای شرکتهای حریمبان و شهربان ایجاد میکند و به این خاطر پیشنهاد دارم بودجه شهربان با رقم 15 میلیارد تومان که معادل بودجه منهای متهم این شرکت در سال جاری است، تصویب شود و در آینده در صورتی که نسبت به انحلال یا اصلاح شهربان تصمیمگیری شد، میتوان درباره بودجه آن هم تعیین و تکلیف کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در پایان قرار شد تا قبل از پایان سال جاری گزارشی از عملکرد و فعالیتهای شرکت شهربان به شورا ارائه شود تا اعضای شورای شهر نسبت به انحلال یا ابقای شرکت شهربان تصمیم گیری کنند.
در ادامه جلسه اعضا نسبت به تبصره ۳۰ و بندهای آن اعتراض كردند.
در این تبصره آمده است، در صورت تحقق منابع اعتباری بیش از منابع (درآمدها و سایر منابع منصوب) از محل افزایش وصولی درآمدهای ردیفهای مصوب یا فاینانس به شهرداری تهران اجازه داده میشود نسبت به افزایش سهم اعتبار مصوب پروژههای ذیل با اولویت بندیهای ۵- ۶ این تبصره اقدام و اصلاحیه بودجه را به شورای شهر ارائه دهند.
حسن بیادی نایب رئیس شورای شهر تهران در بررسی این تبصره درباره تخصیص اعتباری برای مطالعه ادامه بزرگراه صیاد شیرازی به مبلغ ۳ میلیارد ریال از محل افزایش درامدها، گفت: سال گذشته بودجهای برای مطالعات بزرگراه اختصاص داده شد نمیدانم چرا دوباره بودجه برای این مساله ذکر شده است.
حمزه شکیب رئیس کمیسیون عمران و توسعه شورای شهر نیز در این باره گفت: شهرداری تهران دارای یک ظرفیت مالی و اجرایی است در سالهای گذشته با اقدامات موثر به تکمیل رینگ بزرگراهی شهر تهران پرداخته است که دراین مسیر به خوبی عمل کرده است.
وی ادامه داد: امیدواریم دولت بعدی تقابل مناسبی با مدیریت شهری داشته باشد تا مردم مثل این دوره متضرر نشوند من با انجام مطالعات پروژههای بزرگراهی مخالف نیستم اما معتقدم بهتر است شهرداری ظرفیت خود را برای کارهای جدید از جمله توسعه مترو داشته باشد همچنین از آقای مازیار حسینی میخواهیم تا توانمندیهایش را برای صرف مترو به کار گیرد.
علیرضا دبیر دیگر عضو شورای شهر نیز در این باره گفت: در بودجه شهرداری اولویت با توسعه مترو است ولی از آنجا که شهر زنده و پویا است باید در تمامی بخشهای مختلف ظرفیت سازی شود.
حسن بیادی نیز در این باره گفت: اگر به مترو کمک میشد امروز شاهد این عقب ماندگی نبودیم مترو از پروژههای عمرانی بزرگراهی مساله جداگانهای دارد.
وی در ادامه صحبتهای خود به تخصیص بودجهای ۱۳۰ میلیارد تومانی از محل افزایش درآمد به پروژه شهر افتاب اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۷-۸ سال است که قرار است نمایشگاه بین المللی از شهر تهران خارج شود اما در این مدت نه دولت و نه شهرداری تهران موفق نشدهاند کاری انجام دهند اگر این موضوع شوخی است چرا در برنامه بودجهای برای آن تعیین میشود و در نهایت جای دیگر هزینه میشود.
حمزه شکیب رئیس کمیسیون عمران نیز درباره اظهارنظر معاون عمرانی شهر تهران مبنی براینکه چرا شورا دست ما را بسته است گفت: ما هیچ وقت دست شهرداری را نبستهایم بلکه معتقدیم مگر شهرداری تهران چقدر توان و پول دارد که بخواهد به رینگ بزرگراهی تهران بپردازد بهتر است به جای این پرداختن به این به فکر پروژه خاک ریز آب باشد و یا مسائل زیست محیطی و فرهنگی را دغدغه خود کند.
مهدی چمران رئیس شورا نیز با بیان اینکه اگر اعتبار و بودجه به موقع به مترو واریز شود نباید دستگاههای تی بیان به کندی کار کنند، افزود: اگر با این دستگاهها به خوبی کار شود قطعا به جای اینکه روزی ۳ تا ۴ متر تونل سازی شود باید ۲۰ متر این کار انجام شود.
حمزه شکیب نیز گفت: چرا ما امسال تنها شاهد بهره برداری ۷ کیلومتر مترو بودیم و باید آن را جبران کنیم.
در پایان بررسی تبصرهها چندین تبصره نیز به پیشنهاد اعضای شورای شهر رسید اما در نهایت بودجه شهرداری تهران در سال آینده به تصویب رسید.