در مناظره با روحالامینی مطرح شد؛
ابتکار: چرا باید دانشجویان منتقد ستارهدار شوند؟

هرجا فضا برای نقد بسته شود پیشرفت آن جامعه امکانپذیر نخواهد بود/آسیب فضای دانشجویی به دلیل اتهام زنی است پس دانشجویان ترجیح می دهند چنین هزینهای پرداخت نکنند.
برنامه تلویزیونی دیروز امروز فردا مناظرهای را به مناسبت پنجاهمین سالگرد روز دانشجو و قیام دانشجویان دردانشگاه تهران، با حضور دو تن از دانشجویان پیرو خط امام که در تسخیر سفارت آمریکا در ابتدای انقلاب شرکت داشتند برگزار کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، معصومه ابتکار عضو شورای شهر تهران و روح الامینی از فعالین سیاسی اصولگرا در این برنامه ضمن اشاره به چالشها و نقاط قوت و ضعف جنبش دانشجویی فضای مسموم و آلوده حاکم بر دانشگاهها را آفت پویایی این جنبش دانستند.
فعالیت دانشجویی پرهزینه شده است
در ابتدا معصومه ابتکار بااشاره به شهدای این جنبش و یادآوری شهادت محسن روح الامینی، یاد و خاطره شهدای آزادی راگرامی داشت و خواهان آزادی محسن امین زاده و محسن میردامادی از دانشجویان تسخیر کننده سفارت آمریکا در سال 58 شد.
این عضو شورای شهر تهران، فعالیت دانشجویی را در شرایط فعلی، فعالیتی همراه باهزینه بسیار دانسته و تصریح کرد: در انجمن های اسلامی دانشگاه های ایران چرا امکان فعالیت نیست؟ چون این انجمن ها نقد کرده اند؟ چون تندروی کردهاند؟ حتی مقام معظم رهبری درصحبت هایشان گفته اند اگر دانشجو مطلبی نوشت و صحبتی کرد نباید با تندی با او برخورد شود.
روح الامینی در پاسخ به ابتکار، شرایط فعلی را حاصل کوتاهی مسئولان دانست و افزود: زمانی که مقام معظم رهبری در منصب ریاست جمهوری تکیه داشتند، هر هفته در دانشگاه تهران با دانشجویان جلسه پرسش و پاسخ برگزار میکردند. این اتفاق در دهه 60 میافتاد اما بعد از اتمام دوران ریاست جمهوری ایشان دیگر چنین جلساتی برگزار نشد.
وی درادامه گفت: حتی مقام معظم رهبری بارها اشاره کرده اند که مسئولان بعد از مدتی که در منصب خودهستند باید برای پاسخگویی به دانشگاه ها مراجعه کنند.
عضو جبهه ایستادگی ایران، حوادث پس از انتخابات سال 88 را یکی از عوامل ایجاد فضای غبارآلوده و مسموم برای جنبش دانشجویی دانست و اظهار داشت: وقتی بی تدبیری می شود و یا کسانی اشتباه می کنند؛ چه در دولت سازندگی و چه در دولت اصلاحات حتی در دولت فعلی هم فضای غبارآلودی ایجاد میشود که سایه آن برجنبش دانشجویی افکنده شده است.
وی ادامه داد: بعد از ماجرای جنایتی که برفرزندم رفت با هیچ رسانه خارجی گفتگو نکرده و به بیگانه اجازه ورود به این مسائل را ندادم.یک خبرنگار فراری میخواست با من حرف بزند اما نتوانست. دراین میان برخی خواص نتوانستند خودشان را از فضا دور نگه دارند و فضا مسموم شد.
چرا باید دانشجویان منتقد ستارهدار شوند؟
ابتکار در پاسخ به روح الامینی ضمن تاکید به ساز و کاری که می تواند درشرایط فعلی به کمک ما بیاید تاکید کرد: من در آن شرایط، قدم به رسانه ملی نگذاشتم چون احساس کردم از چارچوب حرفه ای خود، از رسانه ملی بودن و کمک به حل و فصل مسائل خارج شده است. وقتی رسانه نتواند گفتمان منتقدین را منتقل کند هر کس انتقاد کرد عامل بیگانه تلقی می شود.
معاون رئیس جمهور در دولت اصلاحات با تاکید بر این که اصلاح طلبان همواره گفته اند که خواهان اصلاح و جمهوری اسلامی هستند، خطاب به روح الامینی گفت: این بحث بحث اصولگرایی و اصلاح طلبی نیست، چراکه امروز هم خود شما به مجموعه رفتارهایی که در درون دولت وجود دارد نقد دارید. این بحث اصول و مبانی انقلاب است.
ابتکار با بیان این که ما برای پایداری و مقاومت و ارائه الگوی موفق از کارآمدی اسلام در جهان معاصر ناگزیز از یک گفتمان درونی هستیم، گفت: الزامات یک گفتمان درونی فضایی سالم و آزاد برای تضارب اندیشهها و دیدگاهها است، اگر من و شما امروز با این اعتقاد و جسارت پای ارزشهای انقلاب، استقلال، جمهوریت نظام ایستاده ایم به این دلیل است که در فضایی در قبل از انقلاب حضور داشتیم که آنجا اندیشه ورزی به دلیل نوع مبارزات دانشجویان بود و یا در دوران انقلاب که تضارب اندیشهها آزادانه در دانشگاه ها صورت می گرفت و از این فرصت برای اندیشه ورزی و ورود به مباحث اعتقادی، سیاسی و...بهره گرفته می شد.
وی افزود: دانشجویان مسلمان پیرو خط امام مولود آن فضای آزاد دانشگاهها بودند، جنبش دانشجویی جسور که نسبت به تاریخ معاصر خودش آگاه بود، نسبت به شرایط خودش اطلاع داشت و به خودباوری رسیده بود، چون آن فضای اندیشه ورزی این اجازه را به او داد؛ لذا اگر ما این فضاها را از دانشجویانمان دریغ کنیم که متاسفانه دریغ کردیم، این شرایط پیش نخواهد آمد.
وی خواسته دانشجویان را ساز و کاری برای نقد مطرح کرد و افزود: جنبش دانشجویی خواستار فعالیت بدون هزینه است چرا باید با فعالیت در انجمن اسلامی دانشجو ستاره دار شود چقدر با اساتید به علت فعالیت سیاسی شان که درچارچوب قانون بود برخورد شد باید از فضای اتهام زنی عبور کنیم.
ابتکار گفتگوی ملی را نیاز پیشرفت جنبش دانسته و تصریح کرد: دانشجویانی در بند هستند که به دولت نقد کرده اند نقد این دانشجویان تمام انتقاداتی است که امروز نمایندگان مجلس و اکثر جریان های اصولگرا آن را فریاد می زنند تفاوت با دانشجویان با دیگران دراین است که آنها زودتر پیش بینی کرده اند اما هنوز هزینه می دهند.
رئیس سازمان محیط زیست دولت اصلاحات اتصال شکاف های بین قسمت های مختلف جامعه را لزوم ایجاد تحول دانست و خاطرنشان کرد: ما نیازمند تحول در فضای دانشگاه هستیم و باید رویکردمان را تغییر دهیم جامعه به سمت شکاف های قومیتی، نسلی، اقتصادی پیش می رود و باید آنها را به هم متصل کرد واین اتصال نیاز به الزاماتی دارد.
ابتکار اشتباه کردن دانشجو را پذیرفته دانست و افزود: دانشجو ممکن است که اشتباه کند اما اگر از ما اشتباهی سربزند پذیرفته نیست. تعصبات نیز با جریان اصلاح خواهی جور در نمی آید جنبش دانشجویی هرگاه حس کرده نیاز است تغییر جهت بدهد تغییر جهت داده و در این مورد تعصبی نداشته است.
روح الامینی در ادامه با اشاره به بیست و پنج نکته ای که رهبری در سخنان اخیرشان خطاب به دانشجویان اعلام کرده اند به چند مورد اشاره کرد و گفت: دانشجویان بایدخودشان را ملزم به عواملی کنند به عنوان مثال از خمودگی دوری کنند با مردم ارتباط داشته باشند نقد منصفانه کنند و ایده های اقتصاد مقاومتی را تدوین نمایند باید درنظر داشت که وضعیت موجود را با هم دید.
ابتکار اعتدال را لازمه بهبود شرایط فعلی دانسته و تاکید کرد: تلویزیون ایران تظاهرات کشورهای دیگر را ضعف می داند اما آنها قدرت تلقی می کنند چون معتقدند مردم حق اعتراض دارند مانیازمند اعتدال هستیم و اعتدال یعنی این که مردم بتوانند حرف بزنند.
وی ادامه داد: آسیب فضای دانشجویی به دلیل اتهام زنی است پس دانشجویان ترجیح می دهند این چنین هزینه ای پرداخت نکنند و فعالیت دانشجویی را کنار بگذارند اما اگر نتوانند اعتراض کنند به معنی حل مشکل نیست نباید فضای باز را تهدید تلقی کنیم.
آسیب فعلی فضای دانشجویی ایجاد فضای اتهام زنی است
ابتکار خاطرنشان ساخت: آسیب فعلی فضای دانشجویی بالا رفتن فضای اتهام زنی است، عنوان کرد: دانشجو امروز برای فعالیت خود باید هزینه بدهد، پس ترجیح می دهد فعالیت نکند و به بی تفاوتی می رسد. ما هیچ چاره ای نداریم که به جای تقابل های سیاسی که آسیب های جدی اجتماعی به دنبال دارد به همدلی برگردیم. دانشجو اگر نتواند در دانشگاه یا جایی دیگر انتقادات و حرف خودش را بزند به معنای حل مشکل نیست این انتقادات در جایی دیگر سرباز خواهد کرد از این رو برای استمرار جنبش و فعالیت دانشجویی باید فضا تعدیل شود و این فرصت و اجازه برای طرح آزادانه مسائل باشد و تهدید تلقی نشود چون این قوت نظام است.
وی با بیان این که هر نقدی را نباید معارضه با حاکمیت دانست، افزود: هرجا فضا برای نقد بسته شود پیشرفت آن جامعه امکانپذیر نخواهد بود. در فضای طبیعی اگر نقد دانشجو منصفانه باشد، راه حل باشد، انتقام گیری و تهمت گیری نباشد و حل و فصل اختلافات بین تشکل های دانشجویی و پرهیز از یک صدایی در تشکل های دانشجویی مطرح باشد فضا باز خواهد شد.