در قطعنامه پایانی گردهمایی سالروز تصویب قانون کار تاکید شد:
تغییرات ظالمانه، با نام «اصلاح» قانون كار به مردم معرفی میشود

با وجود آنكه قانون برنامه پنج ساله پنجم صراحتا خواسته است تا حق اعتراض کارگران به رسمیت شناخته شود، از این حق شناخته شده قانونی در هیچ کجا نامی برده نمیشود.
گردهمایی سالروز تصویب قانون كار با صدور قطعنامهای پایان یافت.
به گزارش ایلنا، در این قطعنامه ضمن گرامیداشت ۲۹ آبان، سالروز تصویب قانون كار به انگیزههای تدوین قانون كاری جدید پس از پیروزی انقلاب اشاره شده و درباره شروع مخالفتها با این قانون آمده است: از فردای تصویب قانون کار اقدامات و دسیسه چینیها برای بازگرداندن روال گذشته آغاز و تا امروز ادامه دارد، اما پایمردی و پافشاری کارگران غیرتمند مانع از توفیق کامل بدخواهان حقوق زحمتکشان شده است.
در این قطعنامه به گوشهای از موفقیتهای مخالفان قانون كار در تغییر و تفسیر این قانون اشاره شده و آمده است: هیاهوهایی که به عنوان اصلاح قانون کار تاامروز صورت پذیرفته، باعث بدعت قرارداد موقت کار و مشاغل پیمانکاری شده است.
در قطعنامه سالروز تصویب قانون كار با انتقاد از به كار بردن واژه «اصلاح» به جای «تغییر» در قوانین حامی كارگر، آمده است: کسانی که نمیخواهند قانون کار را که طبیعتا برای حمایت از حقوق كارگر وضع شده است بهبود بخشند، چرا از عبارت اصلاح استفاده میکنند؟ چرا راست نمیگویند که میخواهیم قانون را به نفع کارفرما تغییر دهیم و داروی تلخ مرگبارشان را دربسته بندی زیبا و عوام پسند اصلاح قانون کار پنهان میکنند!
نویسندگان این قطعنامه در خصوص محدودیتهایی كه بر خلاف قانون در خصوص حق اعتراض كارگران وجود دارد، نوشتهاند: با وجود آنكه قانون برنامه پنج ساله پنجم صراحتا خواسته است تا حق اعتراض کارگران به رسمیت شناخته شود، از این حق شناخته شده قانونی در هیچ کجا نامی برده نمیشود.
در این قطعنامه به موضوع تغییر قانون تامین اجتماعی نیز اشاره شده و آمده است: زمزمههایی در مورد اصلاح قانون تامین اجتماعی آغاز شده است. شنیده میشود که میخواهند سن و سابقه بازنشستگی را ۵ سال افزایش دهند. اگر این امر واقعیت داشته باشد بدانید که کارگران در این مورد ساکت نخواهند نشست.
متن كامل قطعنامه پایانی گردهمایی سالروز تصویب قانون کار در ادامه میآید:
سلام بر حسین قافله سالار شهیدان، سلام بر یاران و اصحاب از جان گذشته کربلا و سلام بر همه آنانی که نام حسین و نهضت عاشورا را زنده نگه میدارند.
برادران و خواهران کارگر
امروز ۲۹ آبان روز تصویب قانون کار جمهوری اسلامی ایران است. قانون کار ثمره درخواست کارگران انقلابی برای حذف ماده ۳۳ قانون کار ستم شاهی است. ماده ۳۳ قانون کار سابق حق اخراج را بعد از صدور رای هیات حل و اختلاف منوط به پرداخت سنوات و غرامت اخراج معین شده یا اراده کارفرما برای ابقا به کار کارگر میدانست.
ماده ۲۷ قانون کار جمهوری اسلامی ایران که بیش از سه سال مورد اختلاف مجالس دوم و سوم قانونگذاری و شورای نگهبان قانون اساسی بود با نام برادر عزیزمان آقای ابوالقاسم سرحدیزاده، وزیر محترم وقت و فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی برای تغییر قانون اساسی و برگزاری رفراندوم و نهایتا تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید تا حق اخراج یک طرفه در قانون کار محو گردد.
اگرچه از فردای تصویب قانون کار اقدامات و دسیسه چینیها برای بازگرداندن روال گذشته آغاز و تا امروز ادامه دارد، اما پایمردی و پافشاری شما و همه کارگران غیرتمند مانع از توفیق کامل بدخواهان حقوق زحمتکشان گردیده است.
البته هیاهوهایی که به عنوان اصلاح قانون کار تاامروز صورت پذیرفته باعث بدعت قرارداد موقت کار و مشاغل پیمانکاری گردیده است و همچنین کسانی با بهانه قراردادن این نظریات باز شرایط را به نفع کارفرمایان بهتر کردهاند و به طور مثال تغییراتی که در قالب رفع موانع تولید انجام گرفت اقدامات یکطرفهای بود که به نفع کارفرما و به زیان کارگران وضع گردید.
بنابراین همه کسانی که دم از دلسوزی و اصلاح روابط کار میزنند خود میدانند که غایت اقدامات و تصمیماتشان جز خدمت بیشتر به کارفرما و کاهش حقوق نیروی کار حاصلی در بر ندارد. بنابراین آن کسانی که نمیخواهند قانون کار را که طبیعتا برای حمایت از حقوق كارگر وضع شده است بهبود بخشند، چرا از عبارت اصلاح استفاده میکنند؟ چرا راست نمیگویند که میخواهیم قانون را به نفع کارفرما تغییر دهیم و داروی تلخ مرگبارشان را دربسته بندی زیبا و عوام پسند اصلاح قانون کار پنهان میکنند!
ما در اینجا گردهم آمدیم تا بار دیگر حمایت خود را از قانون کار جمهوری اسلامی که بنا به فرمان حضرت امام و رفرندام مردمی سال ۱۳۶۸ و با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده است اعلام داریم و تلاش بیوقفه خود را برای حمایت از بهبود شرایط کار و حقوق کار خواهیم افزود.
در همین جا اضافه میکنیم که اگر واقعا مقصود تضعیف نیروی کار نیست چرا وقتی قانون برنامه پنج ساله پنجم صراحتا خواسته است تا حق اعتراض کارگران به رسمیت شناخته شود، از این حق شناخته شده قانونی در هیچ کجا نامی برده نمیشود.
اگر هیچ دلیلی برای یکطرفه بودن جریان فعلی نبود همین که حق اعتراض کارگران را قبول ندارند و تلاشی برای قانونی کردن آن نمیکنند یعنی اینکه صدای شما را نمیخواهند بشنوند. ما میگوییم صدای کارگر باید شنیده شود. گرانی و تورم و کمی حقوق و دستمزد نمیتواند بیاعتراض باقی بماند. کجاست حق اعتراض ما و کجاست صدای ما، ما میخواهیم صدایمان را بلند کنیم. آیا این خواسته نامشروع و غیر قانونی است؟ چرا به تکلیف قانون عمل نمیشود؟!
در مورد اصلاح قانون کار تامین اجتماعی نیز زمزمههایی اغاز شده است. شنیده میشود که میخواهند سن و سابقه بازنشستگی را ۵ سال افزایش دهند. اگر این امر واقعیت داشته باشد بدانید که کارگران در این مورد ساکت نخواهند نشست. ما خواستار بهبود شرایط معیشتی مستمریبگیران و بازنشستگان و اجرای دقیق قانون همسان سازی حقوق همه مستمربگیران میباشیم.
ما میگویم به جای دستکاری قانون، وضعیت درمان تامین اجتماعی را بهتر کنید. ما میگویم به مسکن کارگران برسید، ما میگوییم مراقب درمان مظلومترین قشر یعنی مستمر بگیران و بازنشستگان باشد که اکنون به كار بردن عبارت مستمد برای آنان سخنی به گزافه نیست.
ما میخواهیم که قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی بدون سهمیه بندی در مورد همه کارگران شریف و زحمتکش این صنف اجرا گردد.
قانون نمیتواند برای عدهای خاص باشد. مطابق اصل ۲۳ قانون اساسی بیمه حقی است همگانی که باید برای همه به طور یکسان عملی شود، بنابراین بیمه کارگران ساختمانی باید کامل اجرایی گردد.
ما میخواهیم ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع در مورد بازنشستگی با ۲۵ سال سابقه که در قانون برنامه پنج ساله پنجم تمدید گردیده است هر چه سریعتر اجرا گردد و چنانچه بیش از این مجریان در اجرای آن تعلل نمایند باید منتظر عواقب آن باشند.
وضعیت نا بسامان واحدهای کارگری و استمرار اشتغال نیروی کار جوان و نوسان قیمت ارز و دهها مشکل دیگر از دغدغههای ماست که در مجالی دیگر به آن خواهیم پرداخت.
سلام برحسین، سلام بر عاشورا، سلام بر کارگران پیرو کربلا