برخی از مسمومیتها به سرطان میرسند
فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیم، برخی افزودنیهای شیمیایی غیرمجاز و داروهایی که درون گوشتها استفاده میشود، از موادی هستند که مسمومیتهای مزمن ایجاد میکنند.
ایلنا: مسمومیتهای حاد که علایم آنها زود نمایان میشود چندان مشکلی ایجاد نمیکنند و بزرگترین مشکل در حوزه مسمومیتهای مزمن است که در جامعه رو به افزایش هستند.
به گزارش ایلنا، کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر اینکه علایم مسمومیتهای مزمن دیر نمایان میشود و مشکلات زیادی ایجاد میکنند، اظهار کرد: این مسمومیتها علایم خاصی ندارند و تا سالها اثری از خود نشان نمیدهند و بعدها ممکن است موجب سرطان شوند.
اعظم شمشیری گفت: مهمترین مسمومیتهای غذایی ناشی از استافیلوکوکها و غذاهای ناقل آنها هستند، البته غذاهای پختهشدهای که مدتی در دمای محیط یا یخچال نگهداری شده و بدون گرم کردن استفاده میشوند نیز مسمومیت زیادی ایجاد میکنند.
وی افزود: باکتریها در دمای یخچال نیز قابلیت رشد دارند و غذایی که دوباره مصرف میشود باید تا دمای ۷۴ درجه سانتیگراد گرم شود و در غیر این صورت ممکن است مسمومیت ایجاد کند. این گونه مسمومیتها خود محدوده شونده هستند و پس از ۲۴ ساعت بهبود مییابند وگاه خود فرد نیز متوجه مسمومیت نمیشود.
شمشیری تصریح کرد: همچنین اگر فردی که در تهیه شیرینیهایتر دست دارد ناقل این باکتری باشد به راحتی میتواند موجب انتقال باکتری شود.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: فلزات سنگین از جمله سرب و کادمیم، برخی افزودنیهای شیمیایی غیرمجاز و داروهایی که درون گوشتها استفاده میشود، از موادی هستند که مسمومیتهای مزمن ایجاد میکنند.
وی با بیان اینکه برخی مسمومیتها اجتنابناپذیر است، گفت: سرب به وضوح در هوا، خاک و محیط اطراف وجود دارد و بسیاری از خاکها نیز حاوی کامیم هستند.