درمان ۹ میلیونی در کرمانشاه/آمارهای ۱۴۰۳ از اعتماد بالای بیمهشدگان حکایت دارد

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه از ثبت بیش از ۹ میلیون خدمت درمانی در سال ۱۴۰۳ به بیمهشدگان خبر داد و گفت: عملکرد مراکز ملکی استان در شاخصهای مختلف درمانی، از میانگین کشوری فراتر رفته و رضایتمندی مردم از خدمات مستقیم سازمان تأمین اجتماعی، گواه روشنی بر این پیشرفت است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، میثم حجتیپور به مناسبت هفته تأمین اجتماعی در نشست خبری با خبرنگاران استان با بیان اینکه مبنای قانونی خدمات درمانی سازمان، «قانون الزام» مصوب سال ۱۳۶۸ است، اظهار داشت: تأمین اجتماعی طبق این قانون موظف به ارائه خدمات درمانی به بیمهشدگان خود است که در قالب دو مسیر درمان مستقیم (از طریق مراکز ملکی) و درمان غیرمستقیم (از طریق قرارداد با مراکز درمانی دیگر) ارائه میشود. در سال گذشته، ۳ میلیون و ۳۲۰ هزار مراجعه سرپایی به مراکز ملکی سازمان و ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار مراجعه به مراکز طرف قرارداد ثبت شده است؛ آماری که نشان میدهد بیش از نیمی از مراجعات به مراکز خود سازمان بوده و مردم همچنان به درمان مستقیم تأمین اجتماعی اعتماد دارند.
وی افزود: ضریب اشغال تختهای بستری مراکز ملکی استان در سال ۱۴۰۳ به ۷۵.۳۳ درصد رسید که نهتنها از میانگین کشوری فراتر رفته، بلکه بیانگر اثربخشی بیشتر ظرفیتهای درمانی سازمان در استان کرمانشاه است. در بیمارستان حضرت معصومه که قطب درمانی زنان و کودکان استان به شمار میرود، در سال گذشته ۳۵۰۴ زایمان ثبت شد که گرچه نسبت به سال پیش از آن با کاهش ۱۲ درصدی همراه بود، اما همچنان بخش بزرگی از زایمانهای استان را پوشش داده و ۵۳.۴ درصد این زایمانها بهصورت طبیعی انجام شده است.
حجتیپور ادامه داد: هماکنون سازمان با ۱۵۲۶ مرکز درمانی شامل بیمارستانها، مطبها، داروخانهها، آزمایشگاهها و کلینیکها طرف قرارداد است و پرداخت مطالبات این مراکز تا پایان سال ۱۴۰۳ تسویه شده است.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هزینههای درمانی گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان در حوزه درمان مستقیم و ۱۸۴ میلیارد تومان در درمان غیرمستقیم هزینه شده است. اگرچه درمان در مراکز ملکی هزینهبرتر است، اما کیفیت خدمات، اقامت بیماران، تجهیزات و دسترسی آسان به دارو، دلیل این سرمایهگذاری گسترده است.
وی با اشاره به نقش فعال سازمان در شرایط بحرانی گفت: در زلزله سرپل ذهاب، همهگیری کرونا و جنگ اخیر، سازمان تأمین اجتماعی کرمانشاه در صف اول خدماترسانی ایستاد و حتی به بیش از ۶۰ درصد مراجعات غیر بیمهای، بهطور رایگان خدمات درمانی ارائه کرد.
حجتیپور همچنین افزود: بیمارستانهای تأمین اجتماعی استان برای شرایط بحرانی آمادگی کامل دارند و از نظر تأمین برق اضطراری، دارو، غذا، اکسیژن و سوخت، پیشبینیهای لازم انجام شده است.
حجتی پور گفت در حوزه توسعه زیرساختها، اورژانس جدید بیمارستان شهدای کرمانشاه تکمیل شده و آماده بهرهبرداری است، اما به دلیل مسائل اداری در زمینه تأمین برق اضطراری و مجوزهای ساخت، افتتاح رسمی آن در انتظار هماهنگیهای نهایی با نهادهای مرتبط است. همچنین عملیات ساخت درمانگاههای جدید در سرپل ذهاب، کنگاور و درمانگاه حضرت معصومه آغاز شده یا در مراحل پایانی اخذ مجوز هستند. وی گفت: تهیه زمین در برخی شهرستانها مانند سرپل ذهاب با توجه به وضعیت جغرافیایی و محدودیتهای زمین، از دشوارترین بخشهای این پروژهها بوده که خوشبختانه با همکاری نهادهای محلی انجام شده است.
حجتیپور با اشاره به برخی چالشها از جمله کمبود متخصصان رادیولوژی، نبود ردیف فوق تخصص در ساختار درمانی و ضرورت بازنگری در ساختار سازمانی گفت: بسیاری از ارجاعات بیماران به مراکز دیگر، ناشی از محدودیتهای قانونی است نه ضعف علمی یا فنی؛ چرا که برخی جراحیها در حال حاضر فقط با مجوز فوق تخصص قابل انجام هستند. حجتی پور همچنین تأکید کرد که توسعه خدمات درمان ناباروری در چارچوب سیاستهای جمعیتی کشور، از چند سال پیش در سازمان آغاز شده و در بیمارستانهای دولتی، این خدمات بهصورت رایگان و در مراکز خصوصی با مشارکت بیمه تکمیلی ارائه میشود.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه در پایان با اشاره به راهاندازی کامل ارسال الکترونیکی اسناد بستری از خرداد ۱۴۰۳، و حرکت سازمان به سوی استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده، گفت: مدیریت منابع در حوزه درمان نیازمند اصلاح مسیرهای سنتی مراجعه و توزیع هوشمند خدمات است. آنچه امروز در کرمانشاه رخ داده، نتیجه تلاش مستمر ۱۲۰۰ نیروی پرتلاش درمانی سازمان تأمین اجتماعی در استان است که در سختترین شرایط نیز خدمت به مردم را متوقف نکردهاند.