عبور منطقه آزاد اروند از خط آتش/ روایت مقاومت و بازسازی

مدیر روابط عمومی و امور بینالملل منطقه آزاد اروند، از تأثیرات جنگ اخیر بر عملکرد اجرایی این سازمان گفت و برنامههای تابستانی، گردشگری و تولید در شرایط بحران این منطقه را تشریح کرد.
کیوان لطفی، مدیر روابط عمومی و امور بینالملل منطقه آزاد اروند در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص تأثیرات جنگ اخیر بر عملکرد اجرایی این سازمان اظهار کرد: باید توجه کرد که ما یک زیرسیستم در بدنه کشور هستیم. وقتی کشور درگیر بحرانی مانند جنگ میشود، ما هم بخشی از سپر دفاعی هستیم و به نوبه خودمان وظایفی داریم که باید آن را اجرا کنیم. منطقه آزاد اروند در این مدت، به صورت ویژه در خدمت دستگاههای نظامی، اجرایی، امنیتی و نظارتی بود.
وی افزود: ما به دلیل موقعیت لجسیتکی که داریم تلاش کردیم نقش خود را در جنگ اخیر ایفاء کنیم. پدافند غیرعامل منطقه ما در این مدت فعال شد، گروهبندی و دستهبندیهای سازمانی صورت گرفت و همچنین در مهمترین بخش تلاش شد که خللی در فرایندهای مردمی و خدمترسانی ما ایجاد نشود.
لطفی در پاسخ به این پرسش که آیا در این مدت روند عادی فعالیتها مختل شد یا خیر گفت: اگر بگوییم تاثیری نداشته که درست نیست ولی تلاش ما این بوده که خلل چندانی در امور ایجاد نشود. در این ایام طبق دستور استانداری، با حضور ۵۰ درصدی نیروها و تقسیم کار، پیگیری امور مثل سابق ادامه داشت. برخی روزها حتی در ایام تعطیل هم مدیران و روسای ادارات فعال بودند، البته دورکاری هم اثراتی روی تولید و خروجی داشت.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل منطقه آزاد اروند با اشاره به فعالیت واحدهای تولیدی و تاکید رئیس جمهور بر ارتقای سطح تولید مناطق آزاد هم توضیح داد: یکی از رهآوردهای جنگ برای ما این بود که بیش از قبل متوجه شویم اتکای به داخل چقدر مهم است. تولید، فقط یک شعار نیست، در کف خیابان، میتواند نان سفره مردم باشد. به نوعی میتوان گفت جنگ اخیر باعث شد اهمیت تولید داخلی بیش از گذشته درک شود.
وی افزود: اینکه شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» است هم به خوبی گواه این موضوع است که تولید در کشور ما چقدر اهمیت دارد و تاکید میکنم منطقه آزاد اروند طبق وظیفه خود کاملاً تابع سیاستهای کلان دولت و نظام است و در صورت نیاز میتوان جزئیات آماری را از بخشهای اقتصادی ارائه داد.
لطفی در ادامه با اشاره به برنامههای تابستانی اروند اشاره کرد: تمرکز ما در تابستان بر روی گردشگری، فعالسازی واردات از مرز شلمچه و تقویت بخش عمرانی است. هدف نهایی ما خلق رضایت است، اما نه در حد شعار، بلکه با تأثیر در معیشت مردم.
او تأکید کرد: رونق تجارت با عراق از طریق شلمچه، میتواند نگاه تاریخی مردم آبادان و خرمشهر به تجارت را احیاء کند، این شهرها همیشه در موقعیت و شرایط بستر ایجاد فضای بازرگانی بودند. اگر طرف عراقی هم همکاری لازم را داشته باشد، رسوب کالا از بین میرود و تجارت منطقهای بهطور جدی جان میگیرد.
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل منطقه آزاد اروند در پایان با اشاره به ضرورت همکاری جمعی در کشور خصوصاً در شرایط بحرانی گفت: همه ما اعضاء یک کشتی هستیم؛ مسافران آرمانهای این سرزمین. امید داریم با بهبود معیشت، حال مردم هم بهتر شود.