خبرگزاری کار ایران

ایلنا بررسی می‌کند:

آلودگی هوای تهران چقدر بدتر شده است؟

آلودگی هوای تهران چقدر بدتر شده است؟

از ۱۲ تا ۱۷ تیر ۱۴۰۳، تعداد ۵ روز ناسالم برای گروه‌های حساس داشتیم که بیشتر به واسطه گاز اوزون بوده است.

شروین تبریزی، سخنگوی اورژانس تهران در گفت‌وگو با خبرنگار  ایلنا اعلام کرد: از تاریخ دوازدهم تا هفدهم تیر امسال ۱۹۰۰ مراجعه قلبی و ۵۶۰ مورد نیز شکایت تنفسی داشته‌ایم. 

وی افزود: نسبت به همین تاریخ در سال قبل، تماس‌های قلبی، پنج درصد و تماس‌های مربوط به شکایات تنفسی هفده درصد افزایش داشته است. در این بازه زمانی  تمام این موارد را نمی‌توان به آلودگی هوا نسبت داد، زیرا در روزهای پاک نیز مراجعه قلبی و تنفسی داریم اما نسبت به سال قبل افزایش داشته‌ایم. یعنی آلودگی هوا باعث چنین افزایشی شده است. 

هشدار نسبت به تولید چشمه‌های غبار در اطراف استان تهران

فاطمه کریمی، مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گفت‌وگو با ایلنا درباره تفاوت آلودگی هوای تهران در بازه زمانی مورد اشاره بین امسال و سال گذشته گفت: از ۱۲ تا ۱۷ تیر ۱۴۰۳، تعداد ۵ روز ناسالم برای گروه‌های حساس داشتیم که بیشتر به واسطه گاز اوزون بود. 

او ادامه داد: اما در سال ۱۴۰۴ در همین بازه دوازدهم تا هفدهم، ۲ روز شاخص کیفیت هوا از نظر آلاینده ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون (آنچه مردم به آن ریزگرد یا گردوغبار می‌گویند) در وضعیت خطرناک بوده است. در همین مدت، هم از نظر گاز اوزون و هم ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون ۲ روز ناسالم داشتیم. همچنین، در این بازه دو روز هم ناسالم برای گروه‌های حساس ثبت شد که این هم مربوط به گاز اوزون و ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون گرد و غبار بوده است. 

کریمی افزود: یعنی سال گذشته در این بازه مجموعاً ۵روز هوای تهران و آن هم برای گروه‌های حساس ناسالم بوده است. اما امسال در این بازه تعداد روزهای ناسالم به ۶ روز افزایش داشته که ۴ روز آن خطرناک و ناسالم برای تمام اقشار بوده و شاخصمان هم ذرات گرد و غبار و کمتر از ۱۰ میکرون بوده است. یعنی نه تنها بدتر شده، بلکه پارامتر دیگری به نام گرد و غبار نیز به آن اضافه گشته است. 

کریمی  ادامه داد: یعنی در مجموع می‌توان گفت امسال ما در این بازه با گرد و غبار و ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرونی مواجه بوده‌ایم که ناشی از پدیده طبیعی است؛ یعنی تولید چشمه‌های غبار در اطراف استان تهران (ناحیه خشک و نیمه خشک) و ورود ریزگردها به شهر تهران. 

مسئولین شهری و محیط زیست بارها گفته‌اند که توفع رفع آلودگی تهران در کوتاه‌مدت غیرواقع‌بینانه است. طبق اظهار نظرهای مسئولان سازمان هواشناسی و شرکت کنترل کیفیت، همین گزاره درمورد گردوغبار تهران نیز صدق می‌کند. این یعنی، میان ما و آلودگی هوای تهران با این وصف، دستاویزی جز رعایت نکات ایمنی و بهداشتی برای حفاظت از خود در برابر در منزل بمانید؛ پنجره‌ها را هم ببندید

وقتی هوا آلوده است در منزل بمانید

سعید مهرسروش، معاون آموزشی اورژانس استان تهران این نکات را این‌گونه برای ایلنا برمی‌شمرد: مردم، شاخص کیفیت هوا را از منابع رسمی و سایت‌های سازمان هواشناسی دریافت کنند. لطفاً هنگامی که اعلام می‌شود هوا آلوده است در منزل بمانند. افرادی که سابقه بیماری‌های خاص مثل بیماری‌های تنفسی، قلبی و یا بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و… را دارند حتماً در منزل بمانند.  حواسمان به کودکان زیر پنج سال و افراد بالای ۵۵ سال و سالمندان باشد. این افراد حتماً در شرایط آلودگی در منزل بمانند و بیرون نروند. در و پنجره‌ها را هم ببنید. 

وی افزود: کسانی که مجبورند مدت زیادی را در میان دود و آلودگی‌های شدید خارج از خانه بگذرانند از ماسک استفاده کنند. ماسک پارچه‌ای و ماسک‌های طبی هم فایده‌ای ندارند. حتماً باید از ماسک‌های N95   ، S۰۲،  S۰۳ استفاده کنند. 

به گفته او، مدتی که این ماسک‌ها قابل استفاده‌اند به توصیه شرکت سازنده بستگی دارد. اما چیزی حدود ۳ تا ۸ ساعت می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

او افزود: مایعات خیلی کمک‌کننده است. شیر بنوشند، از آنتی‌اکسیدان‌ها استفاده کنند و مواد فرآوری شده و مواد چرب و چربی خیلی زیادنیز مصرف نکنند. 

به گفته او کولر آبی مانع ورود آلودگی به داخل منزل نیست. اگر خانه‌ای ایرکاندیشنر و تهویه داشته باشد خیلی بهتر است. گفته می‌شود که اگر از بیرون هوایی به خانه وارد می‌شود، در نقطه مکش هوا به داخل خانه، فیلترهای اکو نصب کنند.

انتهای پیام/
خبرنگار : نیلوفر درویشی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز