خبرگزاری کار ایران

یوسفی در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد؛

چگونگی بازسازی منازل تخریب شده در حملات رژیم صهیونیستی/ پیگیری عودت هزینه بلیط پروازهای کنسل شده

چگونگی بازسازی منازل تخریب شده در حملات رژیم صهیونیستی/ پیگیری عودت هزینه بلیط پروازهای کنسل شده

یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره بازسازی منازل تخریب شده در حملات رژیم صهیونسیتی و همچنین پیگیری عودت هزینه بلیط پروازهای کنسل شده توضیحاتی ارائه داد.

مجتبی یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره بازسازی منازل مسکونی آسیب‌دیده از حمله رژیم صهیونسیتی به  کشورمان گفت: امروز بعد از دفاع مقدس  ۱۲ روزه باید گفت   پیروز واقعی این صحنه؛ تک تک مردم ایران هستند که پای انقلاب، نظام و ایران به پشتوانه مقام معظم رهبری و حمایت  نیروهای مسلح  ایستادند و  باید تاکید کرد «همه  آمدند». 

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برگ برنده در این جنگ تحمیلی نه رژیم غاصب صهیونیستی، نه آمریکا، نه بسیاری از کشورهای غربی و اروپایی نبودند؛ از آلمان و انگلستان و فرانسه بگیرید تا برخی از کشورهای منطقه که از نظر تسلیحاتی،  امکانات و منابع مالی این رژیم غاصب را حمایت کردند و باز هم ایران مقتدر مظلوم بود  که با دست عنایت ویژه خداوند و هدایت‌های مقام معظم رهبری با دست خالی اما اراده آهنین  مردم رقم خورد.

وی با اشاره به این‌که دستاوردهای به دست آمده در ۱۲ روز جنگ  به   راحتی برای هر کشوری میسر نیست، خاطرنشان کرد: مردم فارغ از هر دسته‌بندی آمدند، کسی تلاش نکند دوباره دسته‌بندی‌ ایجاد کند. این پیروزی؛ پیروزی امامت، ولایت و  مردم در کنار هم بود.  مردم  با هر نگاه سیاسی،  قومیتی یا حتی مذهبی و هر کسی دل در گرو این نظام داشت آمدند و ایستادند و ید واحد شدند، این روز موفقیت است. اگر بخواهیم بگوییم رمز این ایستادگی چه چیزی بود؟ حضور مقتدرانه و همبستگی مردم در کنار قدرت نظامی و با مدیریت ولایت بود که ختم به این ایستادگی  شد.

یوسفی درباره از سرگیری پروازها در فرودگاه‌های کشور گفت: در موضوع صنعت هوایی به دلیل حفظ جان مردم و نوع حمله ددمنشانه و خصمانه رژیم غاصب صهیونیستی و آمریکا، نگرانی که وجود داشت به جهت حفظ جان مردم، فرودگاه‌ها بسته شد تا خدایی ناکرده برای مردم مشکلی بوجود نیاید. از این جهت، بر اساس تدبیری که صورت گرفته، بنا شده به تناوب فرودگاه‌های استان‌ها وارد مدار خدمت‌رسانی شوند، مثل مشهد که الان جهت ورود حجاج عملیاتی است.

وی افزود: بر اساس صحبتی که با سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه‌ها، کردیم بنای آنها بر این است که در هفته جاری هم برخی از فرودگاه‌ها ان‌شاءالله در مدار خدمت‌رسانی قرار بگیرند.

این عضو کمیسیون عمران مجلس درباره این‌که‌ به‌ واسطه شرایط جنگی پروازها کنسل شد و خساراتی به مردم وارد شد مخصوصا در بحث پروازهای خارجی، مطالبات مردم چگونه پیگیری خواهد شد، بیان کرد: یک موضوعی را ما در کمیسیون عمران مجلس با همراهی وزارت راه و سازمان هواپیمایی کشوری دنبال کردیم و باز هم دنبال می‌کنیم که غرامت و به نوعی برگشت پول بلیط‌هایی که مردم خریده‌ بودند، انجام شود.

وی یادآور شد: این موضوع دو بخش دارد؛ بخشی پروازهای داخلی و شرکت‌ها و ایرلاین‌های داخلی هستند که تلاش می‌کنیم پول بلیط این‌ها را به مردم برگردانند، ولی بخشی دیگر این است که همین شرکت‌های داخلی  برای پرواز خارجی، بلیت را فروخته‌اند ولی پرواز به دلیل شرایط خاص دفاع مقدس ۱۲ روزه انجام نشده است. این‌ها را تمام و کمال باید برگردانند.

یوسفی ادامه داد: در بخش بلیط‌هایی که به ایرلاین‌های خارجی برمی‌گردد و فروشی که صورت گرفت و عملاً پرواز انجام نشد، باید بر اساس پروتکل و  قوانینی که بر اساس ایکائو و سازمان هوانوردی جهانی هست، عمل شود و چون پرواز انجام نشده، باید هزینه بلیط به صورت کامل  عودت داده شود. این‌ها  چون پروازهای خارجی هستند،  یک مقداری پروسه‌ پیگیری‌اش ناخواسته طولانی‌تر است ، ولی این را هم حتماً به نیابت از مردم با همکاری وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری ان‌شاءالله پیگیری خواهیم کرد که این مبالغ هم عودت داده شود.

وی  با بیان این که  خسارات و آسیب‌هایی را هم در ساختمان‌های مردم دیده‌ا‌ند، عنوان کرد: فرمانده‌هان، دانشمندان و  هموطنان خودمان را از دست  دادیم؛ اما کمر خم نکردیم. اگر می‌خواهیم ببنییم در این جنگ شکست خورده‌ایم یا خیر، باید ببنییم طرف متخاصم چه هدفی داشت؟ گفتند زیرساخت‌های دفاعی  و موشکی را از بین می‌بریم.  قدرت هسته‌ای و دفاعی و غنی‌سازی صلح آمیز را از بین می‌بریم. می‌گفتند با شهید کردن فرماندهان و دانشمندان انسجام و قدرت تصمیم‌گیری  و فرماندهی اتاق کنترل   کشور را از آن‌ها خواهیم گرفت  که این باعث می‌شود هرج و مرج داخلی به وجود بیاید وباعث تضعیف  و به خیال خام آنان باعث  تجزیه ایران می‌شود، اما دیدیم که همبستگی بیشتر شد و این خطاهای محاسباتی آنان بود  که مردم را نشاختند.  این نکته  حائز اهمیت بوده و هست.

وی  با بیان این‌که  نکته مهم دیگر بازسازی بعد از این روزها است که از   روز اول با تشکیل کارگروه و کمیته‌ها  آغاز شد، یادآور شد:  بازسازی یک امر تک وجهی نیست؛ یعنی از  برآورد خسارت و آواربرداری توسط نیروهای  خدماتی، امدادی و آتش‌نشانی که در صحنه ایستادند شروع می‌شود تا مابقی اقدامات. شما همین لجستیک و حمل نقل و جا‌به‌جایی مسافر درون  و برون شهری  کشور را در نظر بگیرید، در این شرایط که محدودیت‌هایی داشتیم با تلاش بخش خصوصی و رانندگان شریف و مسئولین این کار انجام شد و اجازه داده نشد بحرانی در کشور به وجود بیاید  مانند کار جهاد گونه‌ای که وزارت نفت در تامین سوخت و وزارت بهداشت و درمان  در تامین اقلام دارویی و وزارت جهاد در تامین اقلام غذایی و مایتحتاج مردم انجام دادند.

وی تاکید کرد: دولت الحق و الانصاف با رئیس‌جمهور در کنار هدایت مقام  معظم رهبری  تمام قد پای کار ایستاده  و تلاش مضاعفی کرد.

این عضو کمیسیون عمران با اشاره به اینکه بحث بازسازی منازل تخریب شده   چه در کمیسیون عمران و چه وزارت  راه  همان لحظات اولیه شروع شد، خاطرنشان کرد: بخشی  از بحث بازسازی، آواربرداری و امداد و نجات است که باید صورت می‌گرفت. بخش دیگر بازسازی  این است که باید سازه و مقاوم‌سازی برآورد شود.  چون ممکن است برخی از این منازل احتیاج به  تخریب و نوسازی مجدد داشته باشند. یا  برخی دیگر  احتیاج به  بازسازی‌ها و بهسازی‌ دارد. برآوردها انجام  شده است. مسئولیت این کار  به وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن  داده شد  که قرار شد یک کار سه جانبه انجام شود،  یک بخش برآوردها باشد، یک بخش   کمک‌های بلاعوض  تامین شود، برخی به صورت تسهیلات و بخشی هم  ودیعه  برای رهن و اجاره برای مدتی تا این واحدها بازسازی شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز