خبرگزاری کار ایران

توضیح درباره سامانه هشدار سریع مواد غذایی و آشامیدنی

توضیح درباره سامانه هشدار سریع مواد غذایی و آشامیدنی

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه هشدار سریع در خصوص ایمنی مواد غذایی خبر داد و گفت: این سامانه در مواردی که عدم انطباقی رخ می‌دهد، به‌راحتی و به‌سرعت این عدم انطباق را در داخل کشور اطلاع‌رسانی می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالعظیم بهفر، مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در چهارمین همایش روز جهانى ایمنى غذا  اظهار کرد: تمام تلاش ما در سال گذشته این بوده است که از بستر الکترونیک در ارائه خدمات استفاده کنیم. در این خصوص از سال گذشته، تلاش شده است که بتوانیم ثبت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی را به‌صورت هوشمند و الکترونیکی برقرار کنیم. درصد قابل‌توجهی از پایگاه داده (دیتابیس) این سامانه تکمیل شده و به‌زودی این سامانه به‌صورت کامل در اختیار همه شرکت‌ها و دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد. مسئولان فنی می‌توانند فرآورده را به‌صورت آنلاین ثبت کرده و درخواست پروانه‌های ساخت خود را طراحی و ارسال کنند.

او عنوان کرد: با توجه به اهمیت صادرات فرآورده‌های غذایی در داخل کشور و برای کشورهای همسایه، سامانه‌ای به نام سامانه  صدور گواهی  بهداشت  صادرات  فرآورده‌های غذایی  و  آشامیدنی  و  محصولات  کشاورزی راه‌اندازی شده است. در حال حاضر برای دریافت گواهی بهداشت صادرات می توان وارد این سامانه شد و به‌صورت آنلاین و برخط، این گواهی را دریافت کرد.این گواهی دارای اعتبار و مشخصات مخصوص خود است که قابلیت ارزیابی در سایر کشورها را نیز دارد.

اوا ادامه داد: در مورد این سامانه باید گفت در دنیا چندین کشور یا چندین نوع سیستم رگولاتوری در این خصوص برنامه‌ریزی کرده‌اند؛ از جمله کشورهایی مانند ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و استرالیا. کشور ما کشور پنجمی است که این سامانه را عملیاتی کرده است.

بهفر افزود: سامانه دیگری که از سال گذشته تا امسال طراحی و راه‌اندازی شده، سامانه  هشدار سریع  پاسخ‌گویی  در  خصوص  ایمنی  مواد غذایی است. این سامانه در مواردی که عدم انطباقی رخ می‌دهد، به‌راحتی و به‌سرعت این عدم انطباق را در داخل کشور اطلاع‌رسانی می‌کند.

او خاطرنشان کرد: امید داریم که امسال به‌صورت اختیاری برچسب الکترونیک را بر روی فرآورده‌های شرکت‌های تولیدکننده اجرایی کنیم. در حال حاضر در حال تدوین ضابطه مربوطه هستیم و در صورتی که این ضابطه نهایی شود، تولیدکنندگانی که تمایل دارند می‌توانند به‌صورت اختیاری این برچسب را بر روی فرآورده‌ها درج کنند. چه مصرف‌کننده و چه سیستم‌های نظارتی، با استفاده از این برچسب می‌توانند به تمام اطلاعات مرتبط با محصولات دست یابند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز