مدیرعامل آب منطقهای قزوین؛
تامین آب شرب در اولویت برداشت از سد طالقان قرار دارد/ انتقال آب به قزوین 12 هزار میلیارد اعتبار نیاز دارد

مدیرعامل آب منطقهای استان قزوین گفت: خط انتقال دوم به تهران خط جایگزین است، تخصیص آب کشاورزی قزوین کاهش پیدا نکرده اما به خاطر شرایط موجود آب شرب اولویت دارد، این مساله ملی است و در سطح کلان تصمیمگیری شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان قزوین، صبح امروز در سالن جلسات آبفا برگزار شد.
منصور ستوده در این نشست گفت: متاسفانه ۵ سال است که با خشکسالی مواجه هستیم و در طول این مدت کمبود بارشها به خشک شدن چاهها، قناتها، افت آبهای زیرزمینی منجر شده است.
وی ادامه داد: استان قزوین ۲ میلیارد مترمکعب مصرف آب دارد که ۸۴ درصد از بخش زیرزمینی تامین میشود، ۸۸ درصد منابع ما در کشاورزی، ۸ درصد در حوزه شرب و ۵ درصد در بخش صنعت مصرف میشود و از این رو نیاز داریم جهاد کشاورزی به الگوی کشت و ارتقای بهرهوری توجه ویژه داشته باشد.
مدیرعامل آب منطقهای استان قزوین عنوان کرد: تامین آب مورد نیاز استان از تکالیف ما است، در همین راستا سال گذشته چند اتفاق خوب رخ داد که افزایش اعتبار طرحهای آبی از ۸۰۰ به ۱۱۲۰ میلیارد تومان و ۲۶۰ میلیارد اعتبار برای سد بالاخانلو ازجمله آنها است.
تخصیص 20 میلیون مترمعکب آب سد نهب برای کشاورزی
وی ادامه داد: سد بالاخانلو تابستان به آبگیری میرسد، بعد از تکمیل این سد، برای خط انتقال هم ردیف بودجه گرفته شده که فاز اول آن ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به ۱۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
این مسئول افزود: اتمام سد نهب و آغاز اجرای ۹۰ کیلومتر کانال انتقال آب از دیگر اقدامات صورت گرفته که ۲۲ میلیون مترمکعب به بخش کشاورزی تحویل داده میشود که در حال اجرا است و امیدواریم تا نیمه اول خرداد آب به آنجا برسد،
وی با اشاره به مطالعههای حوزه تامین آب گفت: مطالعههای تکمیلی سد بورمانک متوقف شده بود که مجوز ادامه این طرح گرفته شد، نتیجه به آبفای کشور ارسال شده است و امیدواریم گزارش آن به کمیسیون تخصیص برود.
ستوده با اشاره به سهمیه آب از شاهرود عنوان کرد: ۲۵ میلیون مترمکعب سهم ما بود که ۲.۵ میلیون مترمکعب آن مغفول مانده بود، با رایرنیهای صورت گرفته ۲.۶ میلیون مترمکعب تخصیص آب مجدد گرفته شد که به کشاورزی و کاشت زیتون طارم کمک میکند، ۶۰۰ هزار مترمکعب هم برای صنایع کوچک کشاورزی اخذ شد.
وی با اشاره به شبکه دشت قزوین گفت: ۱۵۰ میلیون مترمکعب از آب سد طالقان سهم کشاورزی، ۶۰ میلیون مترمکعب سهم آب شرب و ۲۰ میلیون مترمکعب هم سهم تغذیه مصنوعی است، اما در چند سال گذشته باتوجه به شرایط اقلیمی نتوانستیم ۱۵۰ میلیون مترمکعب را بگیریم و امسال هم حقابه پاییز و بهار ۶۰ میلیون مترمکعب است و در ادامه هم سهم خواهیم داشت.
انتقال آب سد طالقان به مهرگان در دست اجرا است
ستوده درباره پروژه آبرسانی از سد طالقان اظهار کرد: این طرح ۳۲۰ کیلومتر خط انتقال، یک تصفیه خانه، مخازن آب و تعادلی و ایستگاه دارد و برای ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستا آبرسانی میکند، ۱۷ کیلومتر آن برای آبیک اجرایی شده و برای تکمیل به ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، ممکن لست دولت این اعتبار را نداشته باشد که پیگیریهای متعددی صورت گرفته تا طرح فازبندی شود.
وی ادامه داد: سال گذشته ۲۱۶ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد و بلافاصله برای تامین ۵ کیلومتر لوله قرارداد منعقد و حفاری کانال هم آغاز شده است.
این مسئول افزود: فاز اول به طول ۳۵ کیلومتر تا مهرگان تعریف شده که به ۲.۵ همت اعتبار نیاز دارد، برای امسال ۴۰۰ میلیارد اعتبار ملی و ۲۰۰ میلیارد از استان تخصیص مییابد.
مدیرعامل آب منطقهای استان قزوین اظهار کرد: خط انتقال دوم به تهران دغدغه همه است، البته باتوجه به فرسوده شدن خط قبلی و به علت شرایط پدافندی، این خط جایگزین است، سد طالقان تامین کننده آب تهران، البرز و قزوین است، باید در نظر داشت که تخصیص آب کشاورزی قزوین کاهش پیدا نکرده اما به خاطر شرایط موجود آب شرب اولویت دارد، این مساله ملی است و در سطح کلان تصمیمگیری شده است؛ در استان هم مسئولین دغدغه دارند و پیگیری میکنند.