خبرگزاری کار ایران

خطیب زاده:

وفاق یک رویکرد پایدار برای حل اختلافات است

وفاق یک رویکرد پایدار برای حل اختلافات است
کد خبر : ۱۶۳۹۶۷۰

رییس مرکز مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه گفت: وفاق نه یک سازش موقت، بلکه یک رویکرد پایدار برای حل و فصل اختلافات است. گشودن راهکارهای همکاری و تقویت بنیان‌های گفت‌وگو در سطوح مختلف ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، این رویکرد را بیش از هر چیز بر شنیدن استوار می‌سازد. شنیدن سخن دیگری باید با دقت، با نیت درک و با احترام انجام شود. ساختن واقعیت‌های نو در گرو چنین شنیدنی است.

به گزارش ایلنا، مجمع گفتگوی تهران ساعت روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴، در محل دانشکده روابط خارجی وزارت امور خارجه برگزار شد.

در این اجلاس مسعود پزشکیان رییس جمهور، عباس عراقچی وزیر امور خارجه، بدری ابوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، سراج الدین مهر الدین وزیر امورخارجه، امیرخان متقی وزیر امور خارجه افغانستان، عادل عبدالمهدی نخست وزیر سابق عراق، محمدجواد ظریف و کمال خرازی وزرای پیشین امور خارجه، نیچروان بارزانی رییس اقلیم کردستان عراق و جمعی از مقامات و سفرای سایر کشورها حضور دارند.

سعید خطیب‌زاده رییس مرکز مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه، در ایتدای اجلاس گفت‌وگوی تهران، گفت: آقای رییس جمهور، ما از نگاه توسعه‌محور، متوازن و انسانی شما در عرصه سیاست خارجی صمیمانه سپاسگزاریم. آقای دکتر پزشکیان با تبیین مفهوم دفاع که دال محور گفت‌وگوهای امسال است، جان تازه‌ای به گفتمان سیاسی کشور بخشیده‌اند. وفاق نه یک سازش موقت، بلکه یک رویکرد پایدار برای حل و فصل اختلافات است. گشودن راهکارهای همکاری و تقویت بنیان‌های گفت‌وگو در سطوح مختلف ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، این رویکرد را بیش از هر چیز بر شنیدن استوار می‌سازد. شنیدن سخن دیگری باید با دقت، با نیت درک و با احترام انجام شود. ساختن واقعیت‌های نو در گرو چنین شنیدنی است.

وی ادامه داد: ما در این مجمع گرد هم آمده‌ایم تا بیش از هر چیز با دلی گشوده، با صداقت و با تمامی گوش‌های جانمان گفتگوهای معنادار را تشکیل دهیم. امیدواریم بتوانیم در این نشست مفهوم شریف وفاق را فراتر از مرزهای ملی گسترش دهیم. تازه برای مناسبات منطقه‌ای، منطقه ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند این عقلانیت سیاسی و روایتی نو از همزیستی مسالمت‌آمیز است. با چنین رویکردی می‌توان آینده‌ای متفاوت را رقم زد.

خطیب‌زاده خاطرنشان کرد: در این کنفرانس، در این مجمع گفتگوهای بین‌المللی، بیش از ۲۰۰ هیئت و ۲۵۰ شرکت‌کننده بین‌المللی و صدها تن از هموطنان من در حوزه‌های اندیشکده‌ای، مقامات فعلی و سابق، دو روز پرهیاهو را  خواهند داشت. ان‌شاءالله با مشارکت فعال همه شما گرامیان، مجمعی برای گفت‌وگو و تعامل حداکثری داشته باشیم. امیدوارم در طی این دو روز بتوانیم میزبان خوبی برای شما عزیزان باشیم.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز