رئیس سازمان بازرسی کل کشور:
ایران به دلیل عدم پذیرش سلطه استکبار جهانی با تحریمهای ظالمانه دارویی و اقتصادی مواجه است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: ایران به صرف اینکه سلطه استکبار جهانی را نمیپذیرد و میخواهد مستقل باشد با تحریمهای ظالمانه دارویی و اقتصادی مواجه است و این تحریم صرفاً با هدف تحت فشار قراردادن مردم است؛ آن هم مردمی که مخالف ظلم و ستم رژیم صهیونیستی اسرائیل و جهان غرب هستند. اما ملت و دولت ایران با روحیه ظلم ستیزی و با آرمان منع سلطه گری و سلطه پذیری همچنان مقاومت کنند طبیعتاً در چنین شرایطی حمایت و همکاری کشورهای اسلامی بخصوص نهادهای حقوق بشری لازم است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مراسم اختتامیه چهارمین مجمع آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، اظهار کرد:حقوق بشر در دنیای امروزی با چالشهایی مواجه است. دنیای غرب به سرکردگی آمریکا در خصوص حقوق بشر معیارهای دوگانه داشته و از آن استفاده ابزاری میکند. این کشورها با نفوذی که بر نهادهای بین المللی دارند با سازوکارهای خود ساخته از قبیل گزارش سالانه حقوق بشر، تعیین بارزس ویژه به اصطلاح حقیقت یاب برای کشورهایی مانند ایران که سلطه آنها را نمیپذیرند آنها را ناقض حقوق بشر قلمداد میکنند.
وی افزود: اسناد مهمی همچون اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق حقوق مدنی و سیاسی که مشتمل بر معیارهای حقوق بشری هستند وجود دارند، اما آنها را یکسان اجرا نمیکنند. این استانداردهای دوگانه به وضوح نشان میدهد که حقوق بشر نزد آنها نه یک ارزش انسانی میان شمول بلکه ابزاری در خدمت اهداف سیاسی خاص است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: گروهکی که در کشور ایران بیش از ۱۷۰۰۰ هزار نفر را ترور و به شهادت رسانده است در لیست تروریست قرار میدهند بعد از مدتی آن را از لیست خارج کرده و تحت حمایت قرار میدهند. سخن از حقوق زن و کودک بر زبان جاری میکنند، اما کشتار دهها هزار زن و کودک فلسطینی را با بمبهای اهدایی خود توسط رژیم غاصب اسرائیل محکوم نمیکنند و حمایت از این مردم بی دفاع توسط مردم خود را ممنوع اعلام میکنند.
خداییان اظهار کرد: دیوان کیفری بین المللی در جایی که تحت عنوان نسل کشی، جنایت علیه بشریت یا جنایت جنگی با اشخاص برخورد نمیکند که تحت حمایت جهان غرب نیستند از حکم صادره حمایت کرده، اما اگر همین مرجع، همان اتهامات و با اشخاصی برخورد میکند که تحت حمایت آنها قضات آن دیوان را تحریم میکند که شما در پرونده جنایات آمریکا در افغانستان و پروندهای که علیه نتانیاهو تشکیل شد این امر را مشاهده کرد.
وی افزود:وقت آن رسیده که نهادهای حقوق بشری و صاحب نظران کشورها بخصوص کشورهای اسلامی به این استانداردهای دوگانه در خصوص حقوق بشر واکنش نشان دهند. در شرع مقدس، حقوق بشر حقوق انسان به ماهو انسان است. همه انسانها از حقوق مساوی برخودارند. رنگ پوست، نژاد زبان و ملیت در آن تأثیری ندارد.
خداییان ادامه داد: تنها معیار برتری انسان پرهیزگاری او است در قرآن کریم تمام انسانها در گوهر انسانیت، فضیلت و ارزش و حیثیت ذات انسانی برابرند و معیارهای ظاهری مانند رنگ، نژاد و قومیت و ملیت تنها به عنوان وسیله تشخیص به حساب میآیند. اساساً مبارزه پیامبران و بزرگان دین در طول تاریخ در جهت در هم شکستن امتیازهای طبقاتی و تفاخر و برتری جوییهای ناشی از نژاد و قومیت و ثروت و مقام بوده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: معیارهای حقوق بشر اسلامی معیارهای جهان شمول هستند که ما را بی نیاز از حقوق بشر غربی کرده است لیکن اجرای آن آگاه سازی عمومی را با استفاده از فضای مجازی و فعالیتهای رسانهای، برگزاری همایشها و استفاده از ظرفیتهای مردمی میطلبد. انفعال کشورهای اسلامی در مقابل اقدامات ضد حقوق بشری جهان غرب آن هم با به حقوق بشر آنها را در ادامه راه نامشروع خود مصممتر میکند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران رژیمی را سرنگون کرد که دست نشانده جهان غرب و بخصوص آمریکا بوده و مجری تصمیمات نامشروع آنها در منطقه بود. این انقلاب با شعار استقلال و آزادی جمهوری اسلامی و شعار نه شرقی و نه غربی یعنی عدم وابستگی به ابر قدرت شرق و غرب به پیروزی رسید. این انقلاب دفاع از مظلومان و محرومان را در هر جای جهان در دستور کار خود دارد. در جمهوری اسلامی ایران کلیه امور کشور با اتکا به آرا عمومی از طریق انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، انتخاب رئیس جمهور و شوراهای شهر و روستا صورت میگیرد در انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد.
خداییان بیان کرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی فصلی تحت عنوان حقوق ملت وجود دارد و کلیه حقوق مردم در این قانون پیش بینی شدهاند تا با تغییر دولتها حقی از مردم تضییع نشود. در این قانون حقوقی از قبیل ممنوعیت تفتیش عقاید، آزادی نشریات و مطبوعات در بیان مطبوعات، منع ورود به حریم خصوصی افراد، آزادی تشکیل اجتماعات و راهپیمایی در چهارچوب قانون، آموزش رایگان، بهداشت رایگان، برابری همه افراد در برابر قانون صرف نظر از رنگ، نژاد و قومیت، دین و مذهب، تضمین امنیت قضایی از طریق رعایت اصل برائت، منع بازداشت غیرقانونی، برگزاری محاکمات علنی، دادرسی عادلانه، حق داشتن وکیل و حتی در مواردی الزامی بودن حضور وکیل و حق داشتن حق اعتراض به آرا صادره پیش بینی شدهاند.
وی افزود: در کشور ایران با مهاجران همانند اتباع کشور برخورد میشود هم اکنون میلیونها نفر از مهاجران برخی کشورهای همسایه در ایران به سر میبرند و از کلیه حقوق مردم ایران همانند تحصیل، بهداشت و استفاده از یارانهها برخوردارند و ما آنها را مهمان خود میدانیم و متأسفانه نهادهای بین المللی در این خصوص کمکی به ایران نمیکنند. کشور ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر از شرق به غرب است. هر ساله دهها نفر از مأموران انتظامی جهت پیشگیری از ترانزیت مواد مخدر از مسیر کشور ایران به شهادت میرسند ولی از حمایت مراجع بین المللی برخوردار نمیشوند.
خداییان اظهار کرد: کشور ایران به صرف اینکه سلطه استکبار جهانی را نمیپذیرد و میخواهد مستقل باشد با تحریمهای ظالمانه دارویی و اقتصادی مواجه است و این تحریم صرفاً با هدف تحت فشار قراردادن مردم است؛ آن هم مردمی که مخالف ظلم و ستم رژیم صهیونیستی اسرائیل و جهان غرب هستند. اما ملت و دولت ایران با روحیه ظلم ستیزی و با آرمان منع سلطه گری و سلطه پذیری همچنان مقاومت کنند طبیعتاً در چنین شرایطی حمایت و همکاری کشورهای اسلامی بخصوص نهادهای حقوق بشری لازم است. به امید روزی که با همکاری همدلی ریشه ظلم و ستم در جهان برچیده شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به پیشنهادهایی برای توسعه هر چه بیشتر هماهنگیها و همکاریهای میان آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمانهای همکاری اسلامی، گفت: ۱ - اعلام موضع مشترک در محکومیت جنایت رژیم اشغالگر قدس در حق مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و لبنان۲ - تقویت همکاری آمبودزمانی در موضوعات فراملی از طریق ایجاد سازو کارهای مشترک مانند تأسیس پلتفرم اشتراک اطلاعات آمبودزمانی بین کشورهای عضو و راه اندازی هیئتهای مشترک.۳- تبادل تجربیات در هوشمندسازی نهادهای آمبودزمانی با هدف بهبود کارآمدی رسیدگی به شکایات مردمی از طریق برگزاری همایشهای سالانه است.
وی افزود: پیشنهادهای دیگر شامل ۴ـ تأسیس مرکز آموزشی و تحقیقاتی مشترک به منظور برگزاری دوره ها، نشستهای تخصصی حضوری و برخط، انجام پروژهها و پژوهشهای مورد نیاز انتشار نشریات انجمن و تدوین گزارشهای سیاستی و راهبردی و...۵ - تقویت همکاریهای حقوق بشری برای نظارت بر حقوق بشر در کشورهای اسلامی و تبادل تجربیات در این زمینه۶ - توجه به اقشار خاص به ویژه زنان و کودکان در همکاریهای آمبودزمانی بین کشورهای اسلامی است.
خداییان در پایان گفت: امیدوارم با اجرای این پیشنهادها و همفکری و همدلی بین آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، شاهد تقویت تعاملات و ارتباط این آمبودزمانها باشیم و گامهای مؤثری در راستای ارتقای وضعیت حقوق بشر و عدالت اجتماعی در کشورهای اسلامی برداشته شود. در اجلاس آمبودزمانها نیز میتوان به نقش جمهوری اسلامی ایران در میزبانی از میلیونها نفر مهاجر و برخورداری آنها از همه حقوقی که اتباع ایرانی برخوردارند با وجود عدم همکاری مراجع بین المللی و همچنین مبارزه جدی با قاچاق سازمان یافته مواد مخدر و اهداء صدها نفر شهید جهت ممانعت از عبور مواد مخدر به سایر کشورها میشود اشاره کرد.