گروسی:
دستیابی به توافق درباره مسأله هستهای ایران، ممکن و ضروری است

مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بار دیگر تأکید کرد که دستیابی به توافق در خصوص مسأله هستهای ایران از مسیر دیپلماسی، همچنان ممکن و ضروری است.
به گزارش ایلنا، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بار دیگر تأکید کرد که دستیابی به توافق در خصوص مسأله هستهای ایران از مسیر دیپلماسی، همچنان ممکن و ضروری است.
وی در گفتوگو با روزنامه آرژانیتی «لا ناسیون» با اشاره به ادعاهای اسرائیل در خصوص تلاشها برای ترغیب دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا به حمله به زیرساختهای هستهای ایران، گفت که چنین اقدامی میتواند به بحرانی گستردهتر در خاورمیانه منجر شود.
گروسی در اینباره گفت: «اسرائیل بارها اعلام کرده که دستیابی ایران به سلاح هستهای را تهدیدی موجودیتی میداند. در چنین شرایطی، پیشبرد یک روند مذاکراتی اهمیت بسیاری دارد».
وی تأکید کرد که در تماس مستقیم با «استیو ویتکاف» نماینده ویژه دولت ترامپ در امور خاورمیانه بوده و آژانس تلاش دارد دانش و اطلاعات خود درباره ایران را برای پیشبرد روند دیپلماتیک، به اشتراک بگذارد.
گروسی افزود: «همه درباره ایران صحبت میکنند، اما تنها ما هستیم که واقعاً در آنجا حضور داریم».
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرد که این نهاد، حضور دائم و بدون وقفه در ایران دارد و بازرسیها تاکنون قطع نشدهاند.
وی در عین حال با تکرار برخی مواضع بیاساس، مدعی ابهام در برخی فعالیتهای هستهای ایران شده و گفت: «مشکل با ایران این است که همیشه برخی نقاط خاکستری وجود دارد، چون همه چیز بهطور کامل توضیح داده نمیشود. اما آژانس تنها سازمانی است که مأموریت رسمی بازرسی در ایران دارد و تا زمانی که ایران عضو پیمان عدم اشاعه هستهای (NPT) باقی بماند، متعهد به همکاری با ما خواهد بود».
گروسی در ادامه بر ضرورت تداوم مسیر دیپلماسی تأکید کرد و افزود: «باید بیوقفه بهدنبال یک توافق سیاسی معتبر بود. این کار شدنی است و تلاشهای استیو ویتکاف در این زمینه شایسته حمایت است».
وی تصریح کرد: «ایران کشوری بزرگ و غنی است. من بهعنوان دیپلماتی با بیش از ۴۰ سال تجربه، همواره معتقدم که امکان دستیابی به توافق وجود دارد، نه از روی سادهلوحی، بلکه بر پایه مذاکراتی که دنبال میکنم و اعتقاد دارم در نهایت میتواند ثبات را برای منطقه و بهویژه اسرائیل به ارمغان بیاورد».
گروسی با تکرار برخی ادعاها گفت: «اگر بتوانیم نگرانی از احتمال دستیابی ایران به سلاح هستهای را برطرف کنیم، گام بزرگی به سوی تثبیت خاورمیانه، منطقهای که بیش از حد رنج کشیده است، برداشتهایم».