معاون اول رئیسجمهور در نشست هیاتهای عالیرتبه ایران و ازبکستان:
اشتراکات فرهنگی و تاریخی میان دو کشور سرمایه ارزشمند برای تقویت روابط دوجانبه است

معاون اول رئیسجمهور با اشاره به توافقات تهران-تاشکند برای ارتقای سطح همکاریهای فی مابین تاکید کرد: با عزم و اراده جدی روسای جمهوری ایران و ازبکستان همکاریهای دو کشور در دولت چهاردهم نسبت به گذشته گسترش چشمگیری داشته است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمدرضا عارف ظهر امروز (یکشنبه) در نشست هیاتهای عالیرتبه ایران و ازبکستان با تاکید بر اینکه دو کشور برای افزایش سطح روابط دو کشور اراده لازم را دارند، تصریح کرد: دولت چهاردهم مصمم به ارتقا روابط در همه زمینهها با ازبکستان است.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه روابط ایران و ازبکستان ریشه در تاریخ مشترک دارد، افزود: اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی میان ملتهای دو کشور سرمایه ارزشمند برای تقویت روابط دوجانبه است و این پیوندهای ریشهدار زمینهساز توسعه روابط در بخشهای اقتصادی، انرژی، گردشگری، فرهنگی، علمی، تجاری و بخش خصوصی ایران و ازبکستان است.
معاون اول رئیسجمهور گفت: ازبکستان به دلیل اشتراکات فراوان تمدنی و زبانی حکم برادر با جمهوری اسلامی ایران دارد و زمینههای بسیار زیادی برای همکاریها در همه عرصهها وجود دارد که این تعاملات دوجانبه زمینهساز روابط در عالیترین سطح میان دو کشور خواهد بود.
عارف گفت: شانزدهمین اجلاس همکاریهای مشترک با همزمان با سفر نخست وزیر ازبکستان زمینهساز رونق بیش از گذشته روابط فی مابین است و انتظار داریم این همکاریها در همه زمینهها تعمیق و گسترش یابد.
عارف با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران کوتاهترین مسیر برای اتصال کشورهای آسیای میانه به آبهای آزاد و خلیج فارس است، گفت: زیرساختها و امکانات لجستیکی در بنادر ایران فراهم شده است و ایران آمادگی دارد تسهیلات لازم را برای حضور ازبکستان در این بنادر فراهم کند.
معاون اول رئیسجمهور بر تسهیل هر بیشتر حمل و نقل و ترانزیت میان دوکشور تاکید نمود.
دکتر عارف خاطرنشان کرد: هدفگذاری ارتقا سطح مبادلات از نظر جمهوری اسلامی ایران قابل عملیاتی بودن است و امیدواریم در کوتاهترین زمان به این هدف برسیم که در این مسیر شناخت یکدیگر از تواناییها و امکانات طرف مقابل ضروری است و باید مبادلات بین کارشناسان در بالاترین سطوح به ویژه فعالان بخش خصوصی دو کشور افزایش یابد.
وی با اشاره به سیاست توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه در دولت چهاردهم تصریح کرد: با توجه به شناختی که دو کشور از اقتصاد یکدیگر دارند، میتوانند به عنوان مکمل در توسعه روابط اقتصادی منطقهای باشند.
دکتر عارف همچنین آمادگی شرکتهای ایرانی در زمینه خدمات فنی و مهندسی، صادرات محصولات و اداوت کشاورزی، معدن، دارویی و تجهیزات پزشکی و مرمت آثار تاریخی را از مهمترین زمینههای همکاری و حضور جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان برشمرد.
«عبدالله عارفوف» نخستوزیر ازبکستان نیز در این نشست، دیدارها و ملاقاتهای مقامات عالیرتبه دو کشور در بالاترین سطوح سیاسی را زمینهساز افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری دانست که باید در حوزههای دیگر نیز گسترش یابد و در ادامه با اشاره به سیامین سال برقراری روابط دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران دوست نزدیک و شریک مطمئن ازبکستان در منطقه است.
نخستوزیر ازبکستان تصریح کرد: همکاریهای خوب دو کشور پیشرفتهای خوبی در سالیان گذشته داشته است و در دیدارها و ملاقات رؤسای جمهور ایران و ازبکستان برنامهریزیهای لازم برای رشد روابط در همه زمینهها مشخص شد که به صورت دائمی رو به افزایش است.
عارفوف با اشاره به حجم روابط ۵۰۰ میلیون دلاری میان ایران و ازبکستان و با تاکید بر اینکه توسعه همکاریهای دوجانبه باید آیندهدار و با برنامهریزی طولانی مدت ارتقا یابد، افزود: بخش خصوصی ایران و ازبکستان باید از امکانات موجود به خوبی بهرهبرداری کند.