با اتکا به توانمندی تیم تعمیرات داخلی فولاد مبارکه صورت گرفت؛
3.5 میلیارد تومان صرفهجویی اقتصادی با بازسازی شیر تنظیم فشار ایستگاه تقلیل فشار گاز اکسیژن

پروژه بازسازی شیر تنظیم فشار ایستگاه تقلیل فشار گاز اکسیژن فولاد مبارکه با اتکا به توانمندی تیم تعمیرات داخلی در کمترین زمان ممکن انجام شد و حدود 3.5 میلیارد تومان صرفهجویی اقتصادی برای فولاد مبارکه حاصل کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، مهدی رئیسی، کارشناس فرایند نگهداری و تعمیرات ناحیه انرژی و سیالات، ضمن تأیید این خبر افزود: ایستگاه تقلیل فشار گاز اکسیژن شماره 3 واحد توزیع سیالات وظیفه تأمین، تقلیل و تنظیم فشار گاز اکسیژن مربوط به ناحیه فولادسازی را بر عهده دارد. فشار ورودی این ایستگاه 32 BARG و دبی مصرفی آن حدود 32 هزار NM3/HR است. تعمیرات تجهیزات سیال گاز اکسیژن به دلیل خطر انفجار از حساسیت خاصی برخوردار است و به رعایت دستورالعملها و استاندارهای متفاوت نیاز دارد.
رئیسی ضمن اشاره به فرسودگی شدید این شیر تنظیم فشار و زمانبر شدن تأمین آن از شرکت سازنده اصلی (NUOVA PIGNONE ایتالیا) و عدم تعمیر آن توسط شرکتهای تعمیرکننده گفت: ازآنجاکه خرید این شیر کنترلی از شرکت سازنده اصلی حدود 3.5 میلیارد تومان هزینه دربرداشت، مقرر شد اورهال کامل آن در واحد توزیع سیالات انجام شود.
کارشناس فرایند نگهداری و تعمیرات ناحیه انرژی و سیالات با بیان اینکه این شیر کنترلی اهمیت زیادی در فرایند تولید فولادسازی دارد و در صورت توقف آن، تولید در ناحیه فولادسازی نیز متوقف خواهد شد گفت: با افزایش طول عمر این شیرهای کنترلی و تخصصی بودن تعمیر آن، تعمیرات این شیرهای کنترل با چالش همراه بود؛ بنابراین با توجه به توانمندی تیم تعمیرات داخلی، اورهال این شیر کنترلی با موفقیت در کمترین زمان ممکن انجام شد و این تجهیز با گذشت حدود 6 ماه همچنان در حال بهرهبرداری است.
بهرهبرداری موفقیتآمیز از شیر بازسازیشده
روحاله بهرامی، فورمن تعمیرات مکانیک واحد توزیع سیالات در این باره افزود: با توجه به اینکه تعمیرات شیرهای اکسیژن اعم از رگولاتور، شاتآفولو، گلابولو و سفتیولو حساسیت زیادی دارد و از طرفی تعمیرات والوهای اکسیژن، طی درخواستکارهای موجود از طرف تعمیرگاه، بهدلیل مقرونبهصرفه نبودن از دستور کار خارج شده بود، به این نتیجه رسیدیم که با توجه به تجربه و شناخت قبلی، نوسازی این شیر را به همراه تیم تعمیرات واحد شروع کنیم.
بهرامی با بیان اینکه در مرحله اول، عملیات دمونتاژ کامل و شستوشو و جداسازی قطعات خراب و بومیسازی آنها انجام شد گفت: پس از آن در بخش کنترلی شیر فرمان دستی که جام شده بود با تهیه نقشه قطعه و با همکاری تعمیرگاه مرکزی ساخته و مونتاژ شد. پس از آن تست عملکردی در دو قسمت شیر کنترلی (ابزار دقیق و تست سیت وپلاگ) صورت پذیرفت و پس از شستوشو طبق دستورالعمل مربوط به شیرهای اکسیژن، این تجهیز نصب شد و با موفقیت مورد بهرهبرداری قرار گرفت.