در پاسخ به ایلنا تشریح شد:
آخرین وضعیت تسویه بدهی بابک زنجانی / ابوذر در حال تولید است

مدیر عامل شرکت ملی نفت گفت: ما بطور قوی دریافت مطالبات از بابک زنجانی را دنبال می کنیم و با دادستانی همکاری لازم را داریم اما فعلا اتفاق جدیدی نیفتاده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حمید بورد در نشستی خبری در دومین روز بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی نفت در پاسخ به ایلنا درباره تسویه بدهی بابک زنجانی اظهار داشت: طبق رای دادگاه اموال بابک زنجانی در اختیار ما قرار دارد و در حال مراوده برای بازپس گیری هستیم.
وی افزود: شرکت نفت تا زمانی که تمام مطالبات را دریافت نکند رضایت نمی دهد.
مدیر عامل شرکت ملی نفت گفت: ما بطور قوی دریافت مطالبات را دنبال می کنیم و با دادستانی همکاری لازم را داریم اما فعلا اتفاق جدیدی نیفتاده است.
وی در پاسخ به دیگر سوال ایلنا درباره آخرین وضعیت توقف تولید میدان ابوذر، گفت: این میدان که بهتازگی دچار مشکلات فنی شده بود، اکنون در حال تولید است و بهزودی سرمایهگذاریهای جدیدی در آن آغاز میشود، برای پیشگیری از آسیب دوباره، تولید فعلی بهصورت کنترلشده انجام میشود.
وی در ادامه گفت: با برنامهریزی سختگیرانه ای که داشتیم هفته گذشته برنامه افزایش تولید شرکتها ابلاغ شد و نسبت به سال قبل ۲۵۰ هزار بشکه افزایش تولید پیشبینی شده است.
بورد بیان کرد: از ابتدای دولت چهاردهم میزان تولید نفت ۱۵۰ هزار بشکه در روز شد و برای امسال برنامه ریزی شده که این میزان تولید به ۲۵۰ هزار بشکه در روز برسد که نیاز به فراهم شدن شرایط خاص دارد.
وی با بیان اینکه فراهم شدن دکل ها و سایر ملزوم ها جزو این شرایط است، گفت: از همه کسانی که امکان ساخت دکل دارند، دعوت می کنیم به کمک بیایند و آمادگی داریم با انعقاد قرارداد با بخش خصوصی نسبت به خرید دکل دریایی و خشکی مورد نیاز با شرایط خوب اقدام کنیم و برای تحقق این هدف یک و نیم میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است که انجام شود.
به گفته وی، باید بخش خصوصی در این زمینه ورود کند و ما استقبال می کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه شرکتها شرکای تجاری ما هستند و رسانههای تخصصی نیز شرکای اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به شمار میروند، گفت: هر دو، بازوان ارتباطی ما هستند و با ایجاد رابطه سالم میان این بخشها میتوانیم امید و آرامش را به جامعه بازگردانیم.
وی با اشاره به استقرار دولت چهاردهم در شهریور سال ۱۴۰۳ گفت: سازماندهی مجدد شرکت ملی نفت با برنامهریزی دقیق، حمایتهای دولت و راهنماییهای هوشمندانه وزیر نفت انجام شد و امروز شاهد عملکرد خوبی در بخشهای مختلف هستیم.
معاون وزیر نفت از افزایش بیش از ۱۵۰ هزار بشکهای تولید نفت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: برای امسال، افزایش تولید تا سقف ۲۵۰ هزار بشکه در روز هدفگذاری شده است که برای تحقق آن به تجهیزات تخصصی ازجمله دکلهای خشکی و دریایی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه مدیریت سرمایهگذاری شرکت ملی نفت ایران، تصمیمهای قوی و منحصربهفردی اتخاذ کرده است، گفت: به بخش خصوصی سفارش دادهایم تا در قالب قراردادهای بلندمدت ۵ ساله با پیشپرداخت مناسب، دکل وارد کشور کند. برای تأمین این بخش، بیش از ۱.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است و از بخش خصوصی دعوت میکنیم به این فرآیند بپیوندد.
وی با اشاره به عملکرد زمستان پارسال برای تأمین گاز گفت: با وجود سرمای شدید، ۱۴ بار رکورد تولید گاز شکسته شد و تولید روزانه گاز به یک میلیارد و ۱۰۶ میلیون مترمکعب رسید. البته، تأکید میکنیم افزایش تولید نباید مانع مصرف بهینه ازسوی مردم شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه توسعه در کنار تولید بهطور جدی دنبال میشود و فردا چند قرارداد مهم در این زمینه امضا میشود، گفت: اگر سرمایههای داخلی به سمت صنعت نفت هدایت شوند، سایر بخشهای اقتصادی نیز فعال میشوند و تحقق رشد ۸ درصدی پیشبینیشده در برنامه هفتم توسعه دور از دسترس نخواهد بود.
معاون وزیر نفت درباره تأثیر تحریمها بر صادرات نفت، به اقدامهای این شرکت برای خنثیسازی تحریمها اشاره کرد و گفت: گرچه تحریمها سختگیرانهتر شده است، وزارت نفت با طراحی روشهای نوین حملونقل و توسعه مسیرهای دریایی جایگزین، تلاش کرده است صادرات را پایدار نگه دارد.
بورد درباره صادرات الپیجی اظهار داشت: مشتریان زیادی برای الپیجی وجود دارد اما محصول به اندازه کافی موجود نیست.
معاون وزیر نفت درباره توسعه میدانهای مشترک، گفت: کار عملیاتی توسعه یکپارچه آزادگان با مشارکت ۶ بانک آغاز شده است. عملیات اجرایی فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز در دست اقدام است.
وی در خصوص آخرین وضع توسعه میدانهای مهم گازی برای تحقق تولید ۱.۳۴ میلیارد مترمکعب گاز تا پایان برنامه هفتم توسعه بیان کرد: در میدان کیش مدل توسعه را اصلاح کردیم و اکنون در حال مذاکره برای شروع تولید زودهنگام هستیم. با توجه به ظرفیت بالا، این میدان میتواند نقش مهمی در تأمین گاز کشور و جبران ناترازی انرژی داشته باشد. همچنین در پارس شمالی، طرحهای توسعهای تعریف شده که در دست اقدام است.
معاون وزیر نفت با اشاره به آخرین وضعیت میدان آرش، گفت: در مذاکرات از مسیر وزارت امور خارجه و نهادهای حاکمیتی در حال پیگیری است و انشاءالله با پیشرفت این رایزنیها، کار توسعه آن آغاز میشود.
بورد بر ضرورت افزایش ظرفیت پالایشگاههای گاز کشور تأکید کرد و گفت: در حوزه پالایشگاههای گازی، نگرانی خاصی وجود ندارد. همزمان با توسعه میدانهای جدید گازی، تأمین خوراک پالایشگاهها نیز بهوسیله این میدانها در دستور کار قرار دارد. همچنین، پروژههایی برای افزایش ظرفیت پالایش و بهینهسازی تأسیسات موجود تعریف شده است.
وی درباره پروژههای ضربتی با هدف افزایش تولید گاز در میدانهای شرکت نفت مناطق مرکزی، گفت: پروژه ضربتی در مناطق مرکزی با هدف افزایش تولید در کوتاهمدت طراحی شده و هماکنون در حال اجرا است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره مذاکرات اخیر با طرفهای روسی برای حضور در صنعت نفت و گاز گفت: در ماههای گذشته همکاری نزدیکی با شرکتهای روسی در حوزه مطالعات میدانهای مشترک صورت گرفته است. توافقهای اولیه انجام شده و بسته به نوع قراردادها، تأمین مالی و اجرای پروژهها در حال پیگیری است.
بورد با تأکید بر توسعه همکاریهای بینالمللی در صنعت نفت ایران، اظهار داشت: همچنین مذاکراتی با ترکیه، عراق و سایر کشورهای همسایه در جریان است تا زمینه سرمایهگذاری و توسعه میدانهای مشترک فراهم شود.
وی درباره جمعآوری گازهای همراه گفت: جمعآوری گازهای مشعل تکلیف قانونی این شرکت است. از این رو، کارخانه انجیال ۳۱۰۰ در آینده نزدیک افتتاح میشود. همچنین، واحد فرآورش آزادگان جنوبی که بهصورت پایلوت آغاز به کار کرده است، در آینده نزدیک وارد فاز اجرایی میشود.