خبرگزاری کار ایران

پویایی توسعه معادن و فلزات در تولید انرژی پاک

پویایی توسعه معادن و فلزات در تولید انرژی پاک
کد خبر : ۱۶۳۴۵۴۳

شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در قالب دهها پروژه بزرگ در اقصی نقاط کشور، بالغ بر سه و نیم میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام داده و گام موثری برای توسعه زیرساخت‌ها و زمینه‌سازی برای جذب سرمایه‌گذاری‌ های بیشتر و ایجاد اشتغال پایدار در کشور برداشته و بخشی قابل توجهی از این حجم بالای سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته بوده است.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، انرژی از جمله مباحثی است که در همه ادوار تاریخ اهمیت داشته و چه جنگ‌ها که بر سر آن بر پا نشد. اکنون نیز در دنیایی به سر می‌بریم که ۲۱ درصد از انرژی مورد نیاز در سطح جهان از برق تامین می‌شود و بر اساس برنامه مدون جهانی در سال ۲۰۵۰ با کاهش سهم نفت از ۳۰ درصد کنونی به ۴ درصد، سهم برق در تامین انرژی می‌بایست به ۵۱ درصد افزایش یابد.

از سوی دیگر، به دلیل سیاست‌گذاری‌های اشتباه در ادوار گذشته، صنعت نیروگاه و تولید انرژی در کشور به حاشیه کشانده شد و کمتر سرمایه گذار بخش خصوصی حاضر به هزینه کرد در این حوزه می‌شود. به همین دلیل صنایع و شرکت‌های تولیدی اکنون با کمبود خوراک انرژی مواجه هستند و زمان قابل توجهی را در خاموشی سپری می‌کنند.

از همین رو، هلدینگ توسعه معادن و فلزات دست به کار شد تا خود انرژی پروژه‌ها و کارخانه‌های تحت مالکیت خود را تامین کند و اکنون قدم‌های اساسی در توسعه نیروگاه‌ها خصوصا در حوزه انرژی‌های پاک برداشته است.

شرکت توسعه معادن و فلزات تا سال ۱۴۰۶ باید ۱۲۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای تامین ۵ درصد برق مصرفی کارخانه‌های خود را با انرژی پاک وارد مدار کند. بر همین اساس، هلدینگ پویا انرژی برنامه دارد تا سالانه ۲۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث کند.

شرکت پویا انرژی به عنوان بازوی اجرایی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در ایجاد نیروگاه‌هایی برای واحد‌های صنعتی پیشگام شده و در اواسط آذر ماه سال ۱۴۰۲ کلنگ احداث نیروگاه خورشیدی پویا در استان کرمانشاه را به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین پروژه‌های انرژی تجدید پذیر در غرب کشور زمین زد.

با وارد مدار شدن پروژه نیروگاه خورشیدی کرمانشاه، ۹۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور افزوده خواهد شد و بدین ترتیب، بخشی از ناترازی انرژی جبران خواهد شد؛ ضمن آن که با تولید انرژی پاک و پایدار علاوه بر کاهش ریسک تامین خوراک بنگاه‌های تولیدی استان کرمانشاه، به حفظ محیط زیست نیز کمک شایانی می‌شود و نقش کلیدی در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ایفا می‌کند.

در بخش خدمات دوران پیشبرد طرح، با برگزاری جلسات متعدد با کارگروههای تخصصی در سازمان انرژی های تجدیدپذیر، مجوزهای لازم جهت شروع احداث ساختگاه نیروگاه خورشیدی ۹۰ مگاواتی کرمانشاه اخذ گردید. همچنین مواردی از قبیل مجوز اتصال به شبکه برق سراسری کشور با همکاری شرکت برق منطقه غرب کشور، مجوز محیط زیست با همکاری اداره محیط زیست استان کرمانشاه، موافقت اصولی اولیه واگذاری زمین ساختگاه با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استان و ….صورت پذیرفت.

در بخش تامین تجهیزات پروژه در بازه انتهایی سال ۱۴۰۳ تا ابتدای ۱۴۰۴ حجم قابل توجهی از پنل‌های خورشیدی به سایت پروژه پویای کرمانشاه وارد شد و از آن جا که این تجهیزات بخش اساسی زیرساخت تولید برق نیروگاه محسوب می‌شوند، فاز اول پروژه به سرعت وارد مرحله اجرایی نصب و بهره‌برداری خواهد شد.

در بخش اجرایی پروژه با تکمیل بخشهایی از جمله تجهیز کارگاه و دفاتر اداری موقت، نصب تاسیسات برقی و مکانیکی، تامین روشنایی محوطه، تحکیم بستر محوطه مذکور، احداث انبار روباز تجهیزات پروژه و اسکان عوامل اجرایی، پشتیبانی، نظارتی و حراستی پروژه می‌توان چنین گفت که با تامین مالی و حمایت سهامداران، بهره‌برداری از نیروگاه در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت خواهد پذیرفت.

در بخش مهندسی پروژه نیز با تولید ۱۰۵ مدرک از ۶۰۷ مدرک در بخشهای معماری، سازه، مکانیک، برق و ابزاردقیق، مخابرات و … شاهد پیشرفت خوبی بوده ایم.

با راه اندازی این نیروگاه علاوه بر این که برق پایدار در اختیار صنایع و واحدهای تولیدی منطقه قرار می‌گیرد، اشتغال‌زایی قابل قبولی در این استان مرزی شکل خواهد گرفت و به نوعی زمینه ‌ساز توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی خواهد بود.

از نقاط مثبت پروژه پویای کرمانشاه می‌توان به موقعیت یابی صحیح آن اشاره کرد؛ استان کرمانشاه با برخورداری از تعداد روزهای آفتابی زیاد، یکی از بهترین مناطق کشور برای تولید انرژی خورشیدی شناخته می‌شود و هزینه تولید برق را کاهش می‌دهد.

خاطر نشان می سازد این پروژه با هدف تامین برق طرح های توسعه صنعتی استان کرمانشاه و تزریق برق مطمئن و پایدار به شبکه سراسری کشور و در کنار آن ایجاد دارائی، تحصیل سود و انباشت دانش و تجربه خرید و فروش برق و مدیریت طراحی و مهندسی و اداره بنگاههای اقتصادی، ایجاد بازار تجارت در ایران و کشورهای همسایه و توسعه دادن فعالیت در منطقه در دست اجرا می باشد.

با توجه به پیشرفت‌های قابل توجهی که اخیرا رقم خورده، پیش‌بینی می‌شود نیروگاه خورشیدی پویای کرمانشاه تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

لازم به ذکر است که شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در قالب دهها پروژه بزرگ در اقصی نقاط کشور، بالغ بر سه و نیم میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام داده و گام موثری برای توسعه زیرساخت‌ها و زمینه‌سازی برای جذب سرمایه‌گذاری‌ های بیشتر و ایجاد اشتغال پایدار در کشور برداشته و بخشی قابل توجهی از این حجم بالای سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته بوده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز