خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری مطرح شد:

جلوی ٩۶ همت هزینه مصرف آرد یارانه‌ای گرفته شد / ریسک قاچاق آرد را افزایش دادیم.

جلوی ٩۶ همت هزینه مصرف آرد یارانه‌ای گرفته شد / ریسک قاچاق آرد را افزایش دادیم.
کد خبر : ۱۶۳۳۷۱۹

مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان با اشاره به دستاوردهای این طرح در طول ٣ ساله گذشته گفت: این امر سبب شد که جلوی استفاده از ۵ میلیون و ١٢٠ هزار تن آرد یارانه گرفته شد. پیش از اجرای این طرح شاهد روند رشد ٣ درصدی در مصرف آرد یارانه‌ای بودیم اما در این ٣۶ ماه میزان مصرف افزایش نیافت بلکه ثابت ماند، حتی در سال ١۴٠١ میزان مصرف کاهش پیدا کرد و در این مدت جلوی ٩۶ هزار میلیارد تومان هزینه بابت آرد یارانه‌ای گرفته شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد رسول نظافتی، مدیر اجرایی طرح  هوشمندسازی یارانه آرد و نان در نشست خبری امروز درباره عملکرد این طرح در طول ٣ سال گذشته، اظهار داشت: اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان از اردیبهشت‌ ماه سال ١۴٠١ با تحقق اهدافی آغاز شد که مهمترین آن کاهش انحراف مصارف و هدررفت آرد یارانه‌ای بود.  البته طی مسیر اجرا، اهدافی مانند کیفیت و نظارت به طرح الصاق شد. 

وی ادامه داد: فاز اول طرح هوشمندسازی از ابتدای سال ١۴٠١ با نصب کارتخوان‌های هوشمند به اجرا رسید و در مدت کوتاهی  ٨٠ هزار نانوایی مجهز به این کارتخوان‌ها شد که۶٠ هزار این نانواها شهری و ٢٠ هزار نانوایی روستایی داریم. می‌توان گفت فاز اول از به بلوغ نسبی رسید و ٩٠ درصد نانواها مجهز به کارتخوان‌ شدند.

مدیر اجرایی طرح  هوشمندسازی یارانه آرد و نان گفت: از بهمن ماه سال ١۴٠١ فاز دوم این طرح با عنوان فاز هوشمندسازی انجام شد و اتفاق جدیدی که رخ داد این بود که منطق و مبنای اختصاص آرد یارانه‌ای که پیش از این ثابت بود، مبتنی بر فروش نان شد. سامانه هم این عملکرد واقعی ثبت و موتور هوشمند این میزان فروش را بررسی می‌کند که تمام این مراحل به صورت مکانیزه بدون بهره گیری نیروی انسانی انجام شد. 

نظافتی با بیان اینکه از کارکرد این سامانه قریب به ٣۶ ماه می گذرد و روزانه ١٢ میلیون تراکنش در سامانه ثبت شده، افزود: در این مدت ١٠ میلیارد صورت حساب فروش نان ثبت شده و این روند الگوی جدید مبتنی بر حکمرانی داده است که می‌تواند با سایر کالای اساسی تعمیم پیدا کند. 

وی اظهار داشت: دولت در سال ١۴٠١ با حذف ارز ترجیحی  باید برای ساماندهی یارانه نان تصمیم می‌گرفت و در آن زمان پیشنهادات از جنس سهمیه بندی و آزادسازی نرخ نان بود اما پیشنهادی مطلوب هوشمندسازی بود که بدون اعمال محدودیت در مصرف مردم به اجرا رسید. 

وی با اشاره به دستاوردهای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در طول ٣ ساله گذشته گفت:  بر اساس آمار جمع آوری شده در سال ۱۴۰۳ تعداد ۹۷۹ هزار و ۹۲۳ ولادت در کل کشور به ثبت رسیده است. 

مدیر اجرایی طرح  هوشمندسازی یارانه آرد و نان با بیان اینکه این میزان کاهش مصرف آرد یارانه‌ای در حالی رقم خورد که انگیزه افزایش مصرف وجود داشت: همانطور که گفته شد پیش از اجرای این طرح سالانه ٣ درصد شاهد افزایش مصرف آرد یارانه‌ای بودیم اما این روند متوقف شد و همچنین در این مدت زمان ٣ ساله گذشته ٣ هزار واحد نانوایی جدید ایجاد شد که این خود انگیزه افزایش میزان مصرف را بالا می‌برد.

نظافتی در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه علاوه برای جلوگیری از ۵ میلیون و ١٢٠ هزار تن آرد یارانه‌ای، پس از اجرای طرح هوشمندسازی چقدر میزان انحراف و قاچاق آرد یارانه‌ای کاهش پیدا کرد، تاکید کرد: نمی‌توان آمار دقیقی از میزان انحراف از مصرف آرد یارانه‌ای اعلام کرد اما برآوردها حاکی از این بود که در سال ١۴٠٠ و پیش از اجرای این طرح میزان انحراف مسیر مصرف آرد یارانه‌ای حدود ٢٠ درصد بود. به طور قطع در موضوع مصارف آرد از هدررفت جلوگیری شد اما هیچ گاه ادعایی مبنی بر اینکه انحراف مصرف آرد به صفر می‌رسد را نداشتیم و اساسا چنین هدفی هم متصور نبود اما در این مدت ریسک قاچاق و انحراف مسیر مصرف را به شدت افزایش دادیم.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر اینکه چه تعداد نانوایی در کشور از مصرف آرد یارانه‌ای در مسیر تعریف شده آن به اشکال مختلف تخلف داشتند، گفت: سهم آرد یارانه‌ای در کشور حدود ٩٠ درصد است و می‌توان گفت اکثریت نانوایی کشور در مصرف آرد یارانه‌ای نانوایی متعهد هستند و تا کنون شاهد آن بودیم که بیش از ۶٠ درصد نانوایی که دسترسی به آرد یارانه‌ای داشتند به این استفاده از آن برای مصرف کننده نهایی متعهد بودند و سهمیه آرد این خانوارها نه تنها کاهش پیدا نکرد بلکه افزایش هم داشت.

نظافتی همچنین درباره عدم استفاده اتباع خارجی از نان یارانه‌ای گفت: هدف ما در این طرح عدم اعمال محدودیت در خرید نان برای مردم بوده و زیرساخت آن برای ساماندهی این موضوع را ایجاد کردیم اما اینکه فروش نان به چه نحوی و چه مدلی انجام شود در اختیار ما نبوده و اطلاعی از این موضوع نداریم.

وی با اشاره مابه تفاوت قیمت آرد یارانه‌ای و غیر یارانه‌ای اظهار داشت: قیمت آرد نمی توان شاخص درستی برای مقایسه این مابه تفاوت است اما می‌توان گفت قیمت گندم یارانه‌ای در کشور در دو سطح و درجه ۶۵٠ و ٩٠٠ تومان و قیمت خرید تضمینی ٢٠ هزار و ۴٠٠ تومان است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز