عربستان در آستانه پیوستن به پروژه جهانی ساخت جنگندههای نسل ششم

یک روزنامه ژاپنی فاش کرد عربستان سعودی به مشارکت رسمی در ائتلاف بینالمللی برای توسعه نسل جدید جنگندههای پیشرفته، موسوم به جنگندههای نسل ششم، نزدیک شده است.
عربستان سعودی به مشارکت رسمی در ائتلاف بینالمللی ساخت نسل جدید هواپیماهای جنگنده، موسوم به جنگندههای نسل ششم، که انتظار میرود تا سال ۲۰۳۵ به بازار عرضه شود، نزدیک شده است.
انگلیس، ایتالیا و ژاپن یک پروژه بلندپروازانه برای ساخت قدرتمندترین جنگنده تهاجمی جهان دارند که این پروژه را سه شرکت میتسوبیشی ژاپن، بیاِیئی سیستمز انگلیس و لئوناردو ایتالیا اجرا میکنند در حالی که قرار است عربستان سعودی نیز در کنار آنها، در این پروژه بلندپروازانه شرکت نماید.
روزنامه آساهی ژاپن در این باره نوشت: برنامه موسوم به «نبرد هوایی جهانی» با نام اختصاری (GCAP) که ائتلافی شامل کشورهای انگلیس، ایتالیا و ژاپن است به دنبال عرضه جنگنده فوق پیشرفته به بازار جهانی تا سال ۲۰۳۵ است. این سه کشور در حال حرکت به سمت اجازه دادن به عربستان سعودی برای مشارکت در برنامه ساخت این جنگنده جدید به عنوان یک کشور شریک هستند.
این منبع افزود: توکیو پس از ابراز نگرانی اولیه از احتمال تأخیر در روند توسعه جنگنده در صورت افزایش تعداد کشورهای مشارکتکننده و همچنین نگرانیهای مربوط به امنیت اطلاعات، از مشارکت ریاض استقبال کرده است.
گزارشهای اولیه درباره این هواپیما که قرار است تا سال ۲۰۳۵ وارد خدمت شود، نشانههایی از توانمندیهای بالای آن ارائه میدهد به طوری که این جنگنده به دلیل اینکه اولین نمونه از جنگندههای نسل ششم، یعنی پیشرفتهترین نسل در صنعت طراحی و توسعه هواپیماهای جنگنده تهاجمی است، منحصر به فرد خواهد بود.
نسل ششم ویژگیهای جدید و پیشرفتهای به این جنگنده مورد انتظار خواهد بخشید که آن را قادر به برتری هوایی میکند به گونهای که این جنگنده میتواند از طریق توسعه بدنه و فناوریهای پنهانکاری، از دید رادارها مخفی شود. همچنین، ناوگانی از پهپادها برای انجام مأموریتهای متعدد و محافظت از بدنه آن در برابر موشکهای هدایتشونده، آن را همراهی خواهند کرد.
این منبع افزود: انتظار میرود هوش مصنوعی نقش مهمی در فرآیند توسعه این جنگنده ایفا کند و آن را قادر به تحلیل دادهها و مدیریت پهپادها و دیگر هواپیماهای همراه سازد.
این هواپیما حتی میتواند مأموریتهای خود را بدون خلبان انجام دهد و حامل سلاحهای پیشرفته، موشکهای دوربرد و سلاحهای انرژی هدایتشده و همچنین توانمندی دفع یا آغاز حملات سایبری نیز خواهد بود.