خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری اعلام شد:

دستگیری ۷۹ فروشنده اقلام تقلب و سوالات جعلی کنکور/ بکارگیری کارآگاهان خانم در فضای سایبری/ هشدار به بلاگرها

دستگیری ۷۹ فروشنده اقلام تقلب و سوالات جعلی کنکور/ بکارگیری کارآگاهان خانم در فضای سایبری/ هشدار به بلاگرها
کد خبر : ۱۶۳۳۱۱۸

رئیس پلیس فتا فراجا از دستگیری ۷۹ نفر از فروشندگان اقلام تقلب در کنکور و مدعیان فروش سوالات خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سرتیپ وحید مجید؛ رئیس پلیس فتا فراجا صبح امروز -یکشنبه ۱۴ اردیبهشت- در نشستی خبری درباره برگزاری کنکور گفت: از یک ماه قبل با همکاری سازمان سنجش به‌صورت آماده‌باش در سراسر کشور حاضر بودیم. تقریبا ۷۰ مورد موضوع عملیات مدنظر قرار گرفت و چهل نفر که ادعای فروش سوالات کنکور را داشتند و کسانی را که ابزار تقلب می‌فروختند، بالغ بر ۷۹ مورد دستگیر کردیم و کنکور بدون مشکل برگزار شد و آمادگی تامین امنیت کنکور خرداد را نیز داریم.

سرتیپ مجید افزود: ما با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حوزه مرکز فناوری در بانک مرکزی و حوزه‌های مرتبط با این دو حوزه، کارگروه‌های تخصصی را به صورت ماهانه برگزار می‌کنیم. موضوعات مرتبط با جرائم سایبری مانند ارسال لینک‌های آلوده، احصا می‌شود و مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: ما در سال گذشته نزدیک به یک همت از وجوه حاصل از کلاهبرداری مجرمین سایبری را در حساب‌های مقصد مسدود کردیم و این دستاورد خوبی است و به دنبال افزایش آن هستیم.

وی تصریح کرد: در موضوع بازدارندگی جرائم سایبری به‌خصوص در کلاهبرداری و حتک حیثیت برنامه داریم. جلساتی را با کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس داشتیم. از جمله اقدامات مد نظر ما درباره بازدارندگی سایبری، ارسال لینک‌ها به‌صورت پیامک‌های انبوه است.

رییس پلیس فتای فراجا بیان کرد: ما با شرکت‌هایی که پیامک‌های انبوه می‌فرستند جلسه گذاشته‌ایم و دیدیم موضوع درست انجام نمی‌شود هماهنگی قضایی کردیم و اگر به اینجا برسیم که تزلزل مالی ایجاد شده و پول از مردم به یغما رفته شرکت‌ها باید ضرر و زیان مردم را جبران کنند. اول باید پول شاکی را مسترد کنند و بعد بررسی فنی شود. ان‌شاءالله که موضوع به آنجا نرسد و بررسی و احراز هویت دقیق صورت بگیرد.

او خاطرنشان کرد: مرکز فوریت‌های سایبری در تمام استان‌ها هست و در کنار گسترش کمی، گسترش کیفی هم داشته‌ایم. یکی از برنامه‌های دیگر ما استفاده از کارآگاهان خانم در فضای سایبری است.

سرتیپ مجید با اشاره به حادثه بندر شهید رجایی تأکید کرد: اگر در مورد حادثه بندرعباس حمله سایبری انجام شده باشد، باید مرکز ملی فضای مجازی این را تایید و اعلام می‌کرد. اگر این اعلام نشده، یعنی حمله سایبری انجام نشده است.

وی افزود: کانال‌هایی هستند که فروش مدارک قانونی را انجام می‌دهند که کلاهبرداری هستند و پیگیری قضایی را در این زمینه در دست داریم.

سرتیپ مجید متذکر شد: ۴۱ درصد از جرائم را باندهای کلاهبرداری اینترنتی تشکیل می‌دهند. این ادعا را نداریم که هرآنچه در فضای سایبر انجام می‌شود را رصد می‌کنیم اما ۸۰ تا ۹۰ درصد را تحت رصد داریم. اگر بلاگرها اقداماتی کنند که در حوزه جرائم عمومی قرار بگیرد مورد پیگیری قرار می‌گیرد. اگر جرائم متوجه فرد باشد منوط به شکایت شاکی خصوصی است.

این مقام انتظامی تصریح کرد: سال گذشته ۲ میلیون ارتباط داشته‌ایم که ۴۰ درصد عملیاتی بوده و ۶۰ درصد فوریتی نبودند و برای راهنمایی تماس گرفته بودند.

او درباره تعرض به حریم خصوصی افراد در فضای مجازی با اکانت‌های فیک اظهار داشت: ذات شبکه‌های اجتماعی این است که کاربران مقید به پروتکل‌های تعریف‌شده نیستد. همانطور که گفتم مسایل عمومی را پیگیری عمومی می‌کنیم و مشکلات خصوصی منوط به شکایت است. اگر پلتفرم خارجی باشد و ردپایی در خارج از کشور ببینیم از حوزه بین‌المللی نیز پیگیری می‌کنیم.

وی در مورد صفحه‌های انتشاردهنده فیلم‌های اراذل و اوباش گفت: متأسفانه این که کسی صفحه‌ای بسازد و مسدود شود و صفحه‌ای از نو بسازد وجود دارد. این در ذات شبکه‌های اجتماعی خارجی است که هویت فرد را پنهان می‌کند. خیلی از مردم این صفحات را ریپورت می‌کنند. با هماهنگی جمعی بهتر می‌توان این امور را مدیریت کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز