خبرگزاری کار ایران

الی کوهن‌ها در راهند؛ مراقب ایران باشیم

الی کوهن‌ها در راهند؛ مراقب ایران باشیم

کتاب جاسوس اسرائیلی ازسوی انتشارات ذکر بار دیگر به صورت کامل منتشر شده است. این کتاب را محمدمهدی سیدناصری (حقوقدان، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق بین‌الملل کودکان) ترجمه کرده است.

باتوجه به اهمیت حفظ اسرار و اطلاعات در سرنوشت کشور بایدبه شیوه‌های مختلفی مردم کشورمان را از روش‌های نفوذ و جاسوسی بیگانگان و پیامدهای آن را آگاه نمود. برای نمونه در کشورهای اروپایی مردم نسبت به مسائل امنیتی آنقدر حساس و آگاه شده‌اند که با مشاهده کوچک‌ترین اتفاق مشکوک، آن را به پلیس اطلاع می‌دهند. اما در بسیاری از کشورها افراد به سادگی از کنار مسائل مهم می‌گذرند. جاسوسی موساد و نفوذ و خرابکاری عوامل آن موضوع جدیدی نیست و همواره رسانه‌های کشورمان نسبت به این پدیده‌ی خطرناک هشدار می‌دهند. از آنجایی که رژیم صهیونیستی از برنامه‌ی هسته‌ای ایران احساس خطر می‌کند؛ موساد را مأمور مقابله با برنامه‌ی هسته‌ای ایران، باجذب برخی از عناصر نفوذی و گماردن جاسوس‌های بسیاری را برای جمع‌آوری اطلاعات و ایجاد اشراف اطلاعاتی و حتی عملیات خرابکارانه نموده است. کیفیت و پیچیدگی دو عملیات تروریستی اخیر در ترور شهید فخری‌زاده و تأسیسات سایت نطنز تردیدی باقی نمی‌گذارد که اسرائیل و دیگر دشمنان ایران، عوامل بسیاری را در سازمان‌های مختلف نفوذ داده‌اند. هنوز هم هیچ تکنولوژی شناخته شده‌ای نتوانسته بکارگیری عوامل نفوذی و منابع انسانی در عملیات جاسوسی و خرابکاری را منتفی سازد. مطمئناً این عوامل نفوذی، وطن‌فروش‌هایی با انگیزه‌های مادی یا براندازی هستند. پرسش این است که این نفوذی‌ها چطور خود را به چنین موقعیت‌های حساسی می‌رسانند و به راحتی به سری‌ترین اطلاعات هدف دسترسی پیدا می‌کنند. فعالیت‌های موساد در ایران طی چند سال گذشته ترور حداقل پنج دانشمند اتمی ایران، ترور شهید دکتر فخری‌زاده، شهادت حسن تهرانی مقدم، پدر موشکی ایران و ربایش اسناد و بایگانی هسته‌ای در تورقوزآباد، خرابکاری در سایت‌های هسته‌ای و انتشار مصاحبه کاترین شَکدم و… تمرکز موساد بر ایران را بیشتر و بیشتر کرده است. همچنین هجمه‌های جنگ الکترونیک برای مانع‌تراشی در روند فعالیت‌های هسته‌ای ایران از جمله انتشار ویروس اِستاکس نِت نیز بوده است. 

موساد و شگردهای جذب جاسوس

رژیم صهیونیستی، مأموریت گردآوری، تجزیه و تحلیل اطلاعات و انجام عملیات مخفیانه ویژه در خارج از خاک اسرائیل را به عهده موساد گذاشته است. راهبرد اصلی این سازمان «حفظ و بقای این رژیم» می‌باشد. سازمان اطلاعاتی - امنیتی «موساد» بابهره‌گیری از مدرن‌ترین امکانات و پیچیده‌ترین شیوه‌های جاسوسی یکی از مخوف‌ترین سازمان‌های اطلاعاتی جهان به شمار می‌آید. انتخاب گزینه‌ی جمع‌آوری اطلاعات از طریق جذب نیروی انسانی و گماردن جاسوس از مطمئن‌ترین راه‌ها برای پیشبرد اهداف خود می‌دانند. 

آشنایی با شگردها و روش‌های جاسوسی موساد و استفاده از «زنان»، «همکاری علمی» و «همکاری تجاری» ۳ مورد از مهم‌ترین پوشش‌های اطلاعاتی موساد برای جذب جاسوس می‌باشد. 

ذکر نمونه‌های تاریخی و بررسی مصداقی اهمیت ویژه‌ای دارد. 

الف. یکی از شگردهای سازمان صهیونیستی موساد در تحقق مقاصد خویش استفاده از عنصر زن بوده و از این ابزار جهت تسلط بر سیاستمداران و اعمال نفوذ در تصمیمات ارباب قدرت بهره می‌گیرد. این سازمان با آموزش و به کارگیری دختران و زنان یهودی و حتی غیریهودی، نسبت به تخلیه‌ی اطلاعاتی رجال سیاسی، نظامی، علمی و اقتصادی کشورهای مختلف و سرقت اسناد و مدارک سری از ارگان‌های نظامی و استراتژیک اقدام می‌نماید. 

ب. یکی دیگر از شگردهای موساد جذب نخبگان و دانشمندان می‌باشد. بسیاری از متخصصان علمی، سوابق تخصصی و علمی خود را در سایت‌های اینترنتی درج می‌کنند و افسران اطلاعاتی موساد می‌توانند با یک جست‌وجوی ساده، متخصصین مورد نظر خود را شناسایی کنند. 

ج. روش دیگر استفاده از پوشش‌های تجاری برای جاسوس می‌باشد. 

در این زمینه مرور زندگی و شیوه‌ی کار یکی از جاسوسان مهم موساد در دهه‌های گذشته جالب توجه است، جاسوسی که پس از گذشت بیش از ۵۵ سال از اعدامش هنوز هم محل توجه می‌باشد. 

کوهن یکی از مهم‌ترین جاسوس‌های رژیم صهیونیستی در قرن بیستم به شمار می‌رفت که اطلاعات خطرناک و مهمی را طی چهار سالی که در پایتخت سوریه حضور داشت به تل‌آویو مخابره کرده بود و در مجلس سوریه علیه اسرائیل شعار می‌داد و شب‌ها به تل‌آویو اطلاعات می‌داد. وی در سال ۱۹۶۵ میلادی در دمشق لو رفت و توسط اعضای سرویس اطلاعات سوریه بازداشت شد و در۱۸ می‌همان سال اعدام شد. 

وی برای آنکه زمینه‌ی نفوذش فراهم شود چند سال به عنوان یک تاجر سوری ثروتمند که عاشق بازگشت به کشورش است، در آرژانتین زندگی کرد. در آن‌جا با سفارت سوریه و برخی مقامات سوری روابط مستحکمی ایجاد کرد و به این عنوان که می‌خواهد ثروتش را در میهن خود سرمایه‌گذاری کند، وارد سوریه شد. نام جعلی او در سوریه کمال امین تعابت بود. با بسیاری از مقامات از جمله وزیر دفاع سوریه و رئیس‌جمهور آینده‌ی این کشور، روابط نزدیکی برقرار کرد و به سمت مشاور وزارت دفاع برگزیده شد. 

این کتاب به نام «تنها در دمشق» در سال ۱۹۹۷ توسط مرکز پژوهش‌های راهبردی خلیج فارس در لندن از زبان عبری به عربی ترجمه و موسسه انتشاراتی البیان در دبی آن را به چاپ رسانده است. انتشارات ذکر نیز در سال ۱۳۷۶، هشت فصل این کتاب را به نام جاسوس اسرائیلی با ترجمه آقای داوود وفایی به چاپ رسانده بود. که این بار بخش‌های کامل کتاب به چاپ می‌رسد. امید است مورد توجه و اقبال مخاطبان محترم قرار بگیرد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز