فعالیت های دولت بدون حضور زنان نتیجهبخش نخواهد بود

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: بدون حضور زنان، فعالیت های دولت نتیجهبخش نخواهد بود.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت،احمد میدری در آیین تجلیل از زنان کارگر نمونه ضمن تقدیر از نقش زنان کارگر و مادران ایرانی، بر ضرورت مشارکت آنان در اصلاحات اجتماعی و کاهش آسیبهای ناشی از کار تأکید کرد.
او با بیان نمونههایی از نوآوریهای زنان ایرانی، خواستار توجه جدیتر به نقش مادرانه و دخترانه در تحولات اجتماعی شد.
وزیر رفاه ضمن قدردانی از حضور زنان کارگر در این آیین به گفت و گوی خود با کارگران نمونه گفت:یکی از بهترین کارگران نمونه خانمی بود از استان خراسان.او ضایعات زعفران را که هر کیلو سه میلیون تومان است، به اسانسی تبدیل کرده بود که ۱۰ گرم از آن حاصل یک کیلو زعفران است. این اسانس را صادر و در شرکتی کار میکند که محصول نهایی به ۱۰۰ میلیون تومان میرسد. یعنی ارزش سه میلیون تومانی را به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش داده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این نوآوری را حاصل روحیه مهربانانه و سختکوشانه دختران و مادران ایرانی دانست.
میدری افزود: این واقعاً نوآوری است، زاییده همان روح مهربان و سختکوشی دختران و مادران ایرانی است که میتواند یک پسماند را به یک کار با ارزش تبدیل کند. فرش ایران هم نماد همین سختکوشی و مهربانی زنان ایرانی است که در طول تاریخ به بشریت هدیه دادهاند.
میدری به شرایط دشوار زنان شاغل با توجه به خانه داری شان اشاره کرد : زنان کارگر علاوه بر کارگری یا کارمندی، در خانه نیز همسرداری، فرزندداری و خانهداری را بر عهده دارند. زنان غربی وقتی وارد بازار کار شدند، کار خانه به بیرون سپرده شد، ولی امروز زنان ایرانی همچنان همه این وظایف را بر دوش دارند و کار بسیار سختتر شده است.
وی در ادامه با اشاره به فرسودگی جسمی زنان شاغل گفت: اگر بررسی کنیم، میبینیم که زنان کارمند یا کارگر بیشتر از زنان خانهدار دچار فرسودگی جسمی هستند، چون بعد از هشت ساعت کار، در منزل هم باید کارهای مختلف انجام دهند.
وزیر تعاون با اشاره به دو نقش اجتماعی زنان در دنیا، به نقش برجسته مادرانه و دخترانه پرداخت و تصریح کرد: زنان در کشورهای دیگر دو نقش دارند. یک نقش، نقشی است که در ایران خیلی برجسته شده؛ نقش جنسیتی یعنی سهم زنان در برابر مردان. اما نقش دیگر، نقش دخترانه و مادرانه است که ما باید پررنگترش کنیم. در غرب، اولین اتحاد زنان برای مبارزه با میگساری مردان شکل گرفت تا خانواده را از فروپاشی نجات دهند. در هلند، از دهه ۱۹۷۰ مادران پیشگام «نه به تصادف» را راه انداختند و با این کار شهرسازی آن کشور را متحول کردند تا امنیت جانی کودکان و همسزچرانشان حفظ شود.
میدری بر لزوم بهرهگیری از این انرژی مادرانه در ایران تأکید کرد و افزود: ما به شدت به این انرژی مادرانه و خواهرانه احتیاج داریم. نه به تصادفات در ایران، اگر پشتوانه این حرکت مادرانه نباشد، نمیدانم چقدر موفق میشود. یا در حادثه اخیر بندر شهید رجایی که ما عزادار آن هستیم، امنیت شغلی و کاهش حوادث ناشی از کار نیاز به مطالبهگری زنان دارد.
او در ادامه گفت: من یک توقع مضاعف دارم. اعتقاد دارم که بدون همراهی زنان، حرکتی که فقط دولت شروع کرده نمیتواند نتیجهبخش باشد.
وزیر تعاون با اشاره به سخنان یکی از حاضران برای مشاغل خانگی گفت: ما در وزارت تعاون این موضوع را پیگیری کردیم. سال گذشته ۵۰ درصد بودجه مشاغل خانگی اختصاص پیدا کرد. در جلسهای که با حضور آقای دکتر پزشکیان و خانم محمدبهی برای اشتغال برگزار شد، بحث این بود که چگونه این تسهیلات را به طور کامل ارائه کنیم تا بتوانیم از خلاقیت و نوآوری زنان خانهدار بهره ببریم.