خبرگزاری کار ایران

بهروز مفید در گفتگو با ایلنا مطرح کرد؛

آموزش و پرورش به فیلم‌های انیمیشن و ارزشی اهمیت بیشتری می‌دهد/ «بامبولک» به نقد فرهنگ تک‌فرزندی می‌پردازد

آموزش و پرورش به فیلم‌های انیمیشن و ارزشی اهمیت بیشتری می‌دهد/ «بامبولک» به نقد فرهنگ تک‌فرزندی می‌پردازد
کد خبر : ۱۶۳۳۳۳۰

بهروز مفید با انتقاد از عملکرد آموزش و پرورش در عدم همکاری با اکران فیلم «بامبولک» گفت: آموزش و پرورش به فیلم‌هایی که به مفاهیم ارزشی بسیار مستقیم و سرراست می‌پردازند که معمولاً آثار جنگی هستند و همچنین انیمیشن‌ها بیشتر اهمیت می‌دهد.

بهروز مفید تهیه‌کننده فیلم سینمایی «بامبولک» که در ایام نوروز در سینماها اکران شد و همچنان اکران آن ادامه دارد، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار کرد: «بامبولک» چهارمین تجربه من در سینمای کودک بود، پیش‌تر من دو فیلم «دزد و پری» و «دزد و پری ۲» را با کارگردانی آقای حسین قناعت ساختم که یکی از آن‌ها جایزه بهترین فیلم مردمی و دیگری جایزه ویژه هیئت داوران را از جشنواره کودک دریافت کرد. پس از آن فیلم «بام بالا» را ساختم که این فیلم هم توانست جوایزی در بخش موسیقی، بازیگر و فیلمنامه دریافت کند و در نهایت «بامبولک» را ساختم که توانست جایزه بهترین کارگردانی و بازیگر کودک را از آن خود کند.

مفید خاطرنشان کرد: هر چهار اثری که در سینمای کودک تهیه کردم با موضوع خانواده ساخته شده‌اند و مسائل و مباحث تربیتی بسیاری در دل این آثار وجود دارد. من همیشه به سینمای کودک علاقه‌مند بودم و خوشحالم که هر چهار فیلمم توانستند فیلم‌هایی مناسب در این سینما باشند.

وی افزود: من فکر می‌کنم آموزش و پرورش به فیلم‌هایی که به مفاهیم ارزشی بسیار مستقیم و سرراست می‌پردازند که معمولاً آثار جنگی هستند و همچنین انیمیشن‌ها بیشتر اهمیت می‌دهد. من فکر می‌کنم که شورای عالی سینما باید به این حوزه ورود کند.

وی درباره موضوع فیلم «بامبولک» گفت: همانطور که گفتم محوریت موضوع اصلی فیلم «بامبولک» خانواده است و در این فیلم ما نیاز کودکان به داشتن خواهر و برادر را نشان داده‌ایم و «بامبولک» فرهنگ تک فرزندی را مورد نقد قرار داده است.

این تهیه‌کننده درباره مخاطب اصلی این فیلم سینمایی گفت: به نظر من مخاطب «بامبولک» هم کودکان هستند و هم والدین کودکان. جالب است که وقتی کودکان این فیلم را می‌دیدند شعری که در آن درباره داشتن خواهر و برادر خوانده می‌شود را می‌خواندند و سر زبانشان بود و من فکر می‌کنم این فیلم می‌تواند نیاز به داشتن خواهر یا برادر را در کودکان زنده کند. نکته دیگر این است که به هر حال بچه‌ها با والدینشان به سینما می‌روند و ما باید پیام هم برای والدین داشته باشیم و فکر می‌کنم این فیلم می‌تواند پدرها و مادرها را متوجه این نقص کند؛ بنابراین به نظر من هم پدر و مادر و هم فرزندان می‌توانند با فیلم «بامبولک» ارتباط برقرار کنند.

تهیه‌کننده مجموعه تلویزیونی «مهیار عیار» در ادامه اظهاراتش درباره شرایط اکران فیلم سینمایی «بامبولک» در ایام نوروز تصریح کرد: اکران به طور کامل در اختیار ما نیست، شرایطی پیش می‌آید و ما هم سعی می‌کنیم خود را با شرایط پیش آمده همراه کنیم و فیلممان اکران شود. از آنجا که هم بنیاد سینمایی فارابی و هم حوزه هنری به پخش این اثر در ایام نوروز معتقد بودند و موفقیت این فیلم در گیشه نوروزی را پیش‌بینی می‌کردند ما هم «بامبولک» را در نوروز امسال به اکران رساندیم اما نوروز امسال شرایطی ویژه داشت که با دیگر نوروزها متفاوت بود.

وی افزود: امسال نوروز و ماه مبارک رمضان همزمان بودند و به دلایل مختلف سینماها نتوانستند فروشی در حد انتظار داشته باشند. حتی دیگر فیلم کودکی که در این ایام اکران شد و پیش‌بینی بسیار خوبی برای فروش آن وجود داشت هم نتوانست در حد انتظار ظاهر شود. خوشبختانه به ما فرصت داده‌اند که این فیلم تا ماه خرداد اکران داشته باشد و امیدوارم تا آن زمان شرایط بهتر شود و استقبال بیشتری صورت بگیرد.

مفید در ادامه تصریح کرد: به نظر من یکی از مهم‌ترین مسائلی که به اکران این فیلم آسیب زد عدم همراهی آموزش و پرورش بود. متأسفانه آموزش و پرورش با فیلم‌های رئالی که فضایی ریتمیک و موزیکال دارند همراهی نمی‌کند و نگرانی‌هایی نسبت به این آثار دارد که باعث می‌شود این فیلم‌ها برای اکران در اولویت نباشند در حالیکه «بامبولک» موضوعی دارد که در اولویت‌بندی موضوعات فرهنگی نظام جمهوری اسلامی است و به بحث فرزندآوری می‌پردازد و فضایی خانوادگی دارد. متأسفانه این فیلم مورد بی‌مهری شورای آموزش و پرورش قرار گرفت و آن‌ها هم دلیل قانع‌کننده‌ای برای همراهی با اکران این اثر ارائه ندادند.

این تهیه‌کننده درباره تغییر کارگردان فیلم «بامبولک» که قسمت دوم فیلم «بام‌بالا» به حساب می‌آید، گفت: در زمان ساخت این فیلم آقای سیدحاتمی که کارگردان «بام‌بالا» بودند ساخت سریالی در شبکه نمایش خانگی را در دست داشتند. من پیش از ساخت این دو فیلم با هر دو کارگردان در ساخت سریال تجربه همکاری داشتم و از آنجا که آقای معیریان را می‌شناختم و می‌دانستم که می‌توانند اثری قابل قبول خلق کنند ایشان را انتخاب کردم که با توجه به برنده شدن جایزه بهترین کارگردانی جشنواره کودک به نظر می‌رسد که انتخاب درستی داشتم.

مفید درباره رقابت فیلم‌های لایو اکشن با آثار انیمیشن در سینمای ایران اظهار کرد: من فکر می‌کنم سینمای رئال همچنان می‌تواند مخاطب داشته باشد ولی مسئله مهم این است که بی‌مهری‌های صورت گرفته به این سینما کنار گذاشته شود. اگر نهادی چون آموزش و پرورش تنگ‌نظری‌های خود را کنار بگذارد این دو سینما می‌توانند با هم در رقابت قرار بگیرند و اتفاقاً فکر می‌کنم از آنجا که سینمای رئال امکان همزادپنداری بهتری برای مخاطب فراهم می‌کند می‌تواند برای بسیاری از کودکان سینمای جذاب‌تری باشد.

وی در پایان تأکید کرد: من همیشه به کار کودک علاقه داشتم و با توجه به موفقیتی که آثار کودکم در این سال‌ها داشتند قطعاً تمایل دارم که همچنان در این سینما فعال باشم. هنوز درباره ساخت فیلم کودک دیگری نمی‌توانم خبری قطعی بدهم اما از آنجا که مراکز فرهنگی ما با نزدیک شدن به جشنواره‌ها فعال می‌شوند، احتمالاً اثر کودک دیگری نیز تهیه خواهم کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز