در پیامی به ششمین کنگره حزب مجمع ایثارگران؛
سید محمد خاتمی: مذاکره به معنای تسلیم شدن نیست/ درست نیست صدای بلند در اختیار کسانی باشد که تحریم را نعمت میدانند

سید محمد خاتمی در پیامی به ششمین کنگره حزب مجمع ایثارگران تاکید کرد: مذاکره و تعامل اصلا به معنای تسلیم شدن در برابر زورگویی دشمنان نیست؛ بلکه اقدامی در راستای مصلحت عمومی است.
به گزارش ایلنا، در بخشی از پیام سید محمد خاتمی به ششمین کنگره حزب مجمع ایثارگران آمده است:
اگر موشک باشد اما سلاح ایثار نباشد، موشک هم کارساز نخواهد بود.
بخش قابل توجهی از کسانی که رأی دادند و حتی رأی ندادند، کورسوی امیدی در دلشان جهت اصلاح پیدا شده است.
انتظار بستن صدای مخالفین دولت را نداریم ولی این درست نیست که صدای بلند در اختیار کسانی باشد که تحریم را نعمت میدانند.
اگر حصرها و محدودیتها رفع نشود، مشکلات چند برابر خواهد شد.
اگر دولت جدید امیدی در دل همه ایجاد کرد، همه ما باید تلاش کنیم که این امید از بین نرود.
اینجانب با برهم خوردن نظم کشور مخالف هستم. اصلاحات انقلاب نیست و باید سعی کنیم این چراغ کوچک خاموش نشویم.
ان شاءالله رئیس جمهور و دولت هم از قولهایی که دادهاند عدول نکنند.
احسان و نیکی کردن ، اصلی اخلاقی است که تمامی انسانها، مرامهای فکری و ادیان، از جمله اسلام، آن را ستایش کردهاند. ایثار اما فراتر از احسان و یک مرتبه بالاتر از آن است. ایثار نیکی کردن به دیگری است، در موقعیتی که خود نیازمند آن هستیم. مانند زمانی که از جان عزیز برای خیر دیگری گذر می کنیم.
همه ما به خوبی نقش ایثار و ایثارگری را در دفاع مقدس دیدیم. سلاح و اسلحه و موشک بسیار مهم و موثر است. اما آنچه که موشک را کارساز می کند سلاح ایثار است. اگر موشک باشد اما سلاح ایثار نباشد، موشک هم کارآمد نخواهد بود. هنگامی که جنگ تحمیلی آغاز شد، ما نه سازماندهی داشتیم، نه تجهیزات. اما همین ایثارها و مقاومتها بود که باعث شد برای اولین بار در دویست سال گذشته حتی یک وجب از خاک این کشور از دست نرود.
اقدام مهمی که جمعی از ایثارگران متعهد و توانمند دفاع مقدس، بعد از پایان جنگ انجام دادند، هدایت همان انگیزهها و فعالیتهای ایثارگرانه به سمت تشکیل یک نهاد مدنی و حزبی بود. این اقدام از آن جهت بسیار ارزشمند بوده و هست، که موجب شد فرهنگ ایثارگری در خدمت یک امر سیاسی، یعنی حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان قرار گیرد.
در ابتدا از ایثارگری گفتم؛ ایثارگر آنجا که جنگ است، با همه وجود جانبازی و مقاومت میکند و آنجایی که مصلحت نظام باشد مذاکره و تعامل میکند. مذاکره و تعامل اصلا به معنای تسلیم شدن در برابر باج خواهی و زورگیری دشمن نیست. بلکه اقدامی در راستای جلب امکانات برای پیشرفت کشور، مصلحت ملی و خیر عمومی است. بر این اساس باید ببینیم آیا سیاستگذاریهای ما در راستای مصلحت ملی و نیاز ایران بوده است؟
بعد از آمدن آقای پزشکیان وقتی مردم به وضعیت کشور نگاه میکنند، میبینند بر تورم، قیمت دلار و ناترازیها افزوده شده است. اما نباید فراموش کرد، در درجه اول جریانی باید جوابگوی این وضع باشد که کشور را به این وضعیت بحرانی مبتلا کرده است. با این حال این موضوع نیز به این معنی نیست که دولت جدید هم فارغ از هر نوع عیب و اشکالی است.
آقای پزشکیان شعارهایی داشتند که از خواست و نیاز مردم پایینتر بود ولی چشماندازی به آینده کشور نشان دادند که در آن وضع کشور بهتر میشود. من بر این باورم که بخش قابل توجهی از مردمی که رأی دادند و حتی کسانی که رأی ندادند، کورسوی امیدی در دلشان پیدا شده است، که اصلاحات حداقلی میتواند وضع را بهبود ببخشد.
اگرچه در این موقعیت حساس، نظر مثبت رهبر به رئیس جمهور و اعتماد متقابل حاکمیت و دولت امر مغتنمی است، اما برای رهایی از مشکلات باید دو شرط رعایت شود:
نخست ضروری است حاکمیت بپذیرد که تغییر و اصلاح لازم است و به لوازم آن تن دهد. انتظار بستن دهان مخالفان دولت را نداریم اما این نیز قابل قبول نیست، که صدای بلند در این کشور در اختیار کسانی باشد که تحریم را نعمت میدانند و با انواع رسانههایی که در اختیار دارند بکوشند همه چیز را به گردن کسانی بیاندازند که مردم برای تغییر شرایط به آنها رأی دادهاند. اگر حصرها، دستگیریها، محدودیتها و... تداوم پیدا کند و یا خالصسازی که در دانشگاهها و جاهای دیگر رخ داد حل نشود و حتی بیشتر شود، مشکل دوچندان خواهد شد.
شرط دومی که برای رها شدن از شرایط فعلی ضروری است به دولت مربوط میشود. دولت باید توان فکری و عملی مورد نیاز برای برنامهریزی و اقدام برای تغییر را داشته باشد، تا جامعه احساس کند رویکرد متفاوتی اتخاذ شده است و اگر دولت جدید نقطه امیدی در دل مردم ایجاد کرد باید همه ما سعی کنیم این امید از بین نرود.
وظیفه شما اعضای عزیز حزب ایثارگران این است که در عین حمایت از دولت، مطالبه گری را هم فراموش نکنید. مطالبه شما باید در حد همان شعارهایی باشد که در ایام انتخابات داده شد و مردم به آنها رأی دادند و البته دولت هم باید اهل تعامل باشد و گفتوگو کند.
اینجانب با برهم خوردن نظم کشور مخالفم و معتقدم برای جلوگیری از انقلاب، پذیرش اصلاحات و حرکت در مسیر آن ضروری است. اصلاحات انقلاب نیست و باید سعی کنیم این چراغ کوچک خاموش نشود. ضروری است تمامی احزاب و گروههای دلسوز اصلاحطلب مطالبه گری کنند و همزمان ایدهها و راهکارهایشان را ارائه دهند تا ان شاء الله امیدی که مردم به شعارها بستند با عملی شدن آنها بیشتر شود. ان شاء الله دولت و رئیس جمهور محترم نیز از شعارهایی که دادهاند چه در کلام و چه در عمل عدول نکنند و همه فکر و تلاش خود را برای عملی ساختن همین اصلاحات حداقلی به کار گیرند.
سید محمد خاتمی