نماینده رفسنجان و انار در تذکر شفاهی:
کشاورزی، قربانی ناترازی برق و بیتدبیری دولت شده است

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با هشدار درباره بحران کشاورزی در کشور، گفت: قطع مکرر برق، سموم بیکیفیت، فشارهای مالیاتی و نابودی درختان کهنسال، کشاورزی را به پرتگاه رسانده است.
به گزارش ایلنا، احمد انارکیمحمدی در صحن علنی امروز ( یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ماه ) مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت نسبت به عملکرد دولت در حوزه کشاورزی و تامین برق مورد نیاز این بخش انتقاد کرد و گفت: حدود ۲۳ میلیون نفر از جمعیت کشور از طریق کشاورزی ارتزاق میکنند و به یکچهارم مردم ما کشاورزند و امروز در جهان، امنیت غذایی مساوی است با امنیت ملی اما ما در ایران چه کردهایم؟
وی با اشاره به قطعی مکرر برق در فصل برداشت محصول، افزود: در فصول پاییز، زمستان، بهار و تابستان، کشاورزان ما بدون برق میمانند و در زمان اوج نیاز به برق، اولین جایی که فعالیتش را متوقف میکنید کشاورزی است و زورمان فقط به کشاورز میرسد که اولین استارت دستگاههایش را خاموش میکنیم.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با انتقاد از عملکرد وزارت نیرو، گفت: این وضعیت در شأن کشاورز ایرانی نیست؛ رهبر معظم انقلاب بارها بر توجه به روستاها تاکید کردهاند اما امروز میبینیم کشاورزان روستاهای ما یکییکی در حال نابود شدن هستند.
انارکی محمدی به بحران خشکسالی و نابودی باغات پسته در رفسنجان و انار اشاره کرد و گفت: درخت ۳۰ ساله و ۵۰ ساله فقط محصول نیست، هویت ماست و وقتی این درختان از بین بروند، فقط درآمد نیست که از بین میرود بلکه هویت، ریشه و میراث ما نابود میشود و این مثل کارخانه نیست که دوباره ساخته شود.
انارکیمحمدی افزود: ۹۵ درصد محصولات کشاورزی منطقه ما صادراتی هستند. حالا نه فقط با قطعی برق، بلکه بهخاطر مشکلات صادراتی، کشاورزان ما دوباره زمینگیر شدهاند و هم در داخل با مشکل مواجه هستند و هم در بازار خارجی.
وی از وضعیت نابسامان سم و کود در بازار کشاورزی کشور انتقاد کرد و گفت: به بهانه تحریم، تولید زیرپلهای سم و کود رواج پیدا کرده و هیچ نظارتی نیست؛ از وزارت جهاد کشاورزی میخواهم حداقل محلهایی رسمی برای عرضه سم و کود استاندارد تعیین کند و این نهادهها با تأییدیه به دست مردم برسد؛ اگر این وضعیت تداوم یابد با نابودی کامل محصولات کشاورزی مواجه خواهیم شد
این نماینده مجلس همچنین فشار مالیاتی و بیمهای را یکی دیگر از چالشهای جدی کشاورزان دانست و تاکید کرد: در شرایط سخت اقتصادی، مالیات و بیمه نباید مضاعف بر دوش مردم باشد. این فشارها کمر کشاورز را شکسته است.
حمیدرضا حاجی بابایی که ریاست جلسه را برعهده داشت خطاب به دولت گفت: دولت باید دو نکته را مدنظر داشته باشد؛ گزارش دقیقی باید از صدا و سیما در مورد ناترازی ها ارائه و همچنین تصمیمات کلیدی و اساسی اتخاذ تا این مشکل برای همیشه رفع شود.