صدرالحسینی در گفتوگو با ایلنا تشریح کرد:
بازی آمریکا با کارت لغو تحریمهای سوریه/ دلایل سکوت دمشق در قبال تحرکات اسرائیل/نگاه ترکیه به نزدیک شدن سوریه به تلآویو

کارشناس مسائل منطقه گفت: آمریکا دست اسرائیل را علیه سوریه باز گذاشته و دولت حاکم بر دمشق نیز نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی سکوت کامل اختیار کرده است.
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به لغو تحریمهای سوریه از سوی آمریکا در گفتوگو با ایلنا اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی که رژیم صهیونیستی در داخل با آن مواجه است و عدم کسب دستاورد قابل توجه در جنگ تحمیلی علیه ایران، فشار مضاعفی بر دولت نتانیاهو وارد شده است. همچنین، اختلافات داخلی اسرائیل، چه در کابینه، چه میان نظامیان و چه بین ساکنان، افزایش یافته است. در چنین وضعیتی، رژیم اسرائیل برای برونرفت از این مشکلات، مجدداً موضوعی تحت عنوان دخالت در سرزمین سوریه را در دستور کار خود قرار داده و در چارچوب پیمان ابراهیم تلاش میکند تا بلندیهای جولان را به طور کامل تصرف کند و با اشغال مناطق بیشتری از سرزمینی که متعلق به سوریهاست، دستاوردسازی خود را به نمایش بگذارد. حتی در روزهای اخیر، موضوع رسیدن رژیم صهیونیستی به عراق نیز مطرح شده است و بدین وسیله، همراهان، همکاران و همفکران نتانیاهو در حال تبلیغات و بزرگنمایی اقدامهای وی هستند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد تنها دستاورد رژیم صهیونیستی در جنگ با ایران، نمایان کردن این ادعاست که نتانیاهو از بحران خارج شده است. نکته حائز اهمیت این است که آمریکاییها نیز در ارتباط با موضوع تمامیت ارضی سوریه، دست رژیم صهیونیستی را علیه این کشور باز گذاشتهاند و دولت حاکم بر دمشق نیز نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی سکوت کامل اختیار کرده و این وضعیت را به نفع خود میداند. این نکته حائز اهمیت است که آمریکاییها اعلام کردهاند تحریمهای این کشور علیه سوریه برداشته خواهد شد؛ اما پاسخ این پرسش که آیا برداشته شدن تحریمهای آمریکا از سوریه که نتایج ملموسی نخواهد داشت، در مقابل واگذاری سرزمین ما به رژیم صهیونیستی چه ارزشی خواهد داشت، همچنان مبهم است و علامت سؤال بزرگی برای افکار عمومی شکل گرفته است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این وضعیت، برخی دادهها نشان میدهد که شروطی از سوی ابومحمد الجولانی و دولت دمشق مطرح شده است، از جمله بحث بلندیهای جولان، عقبنشینی اسرائیل از خاک سوریه، رفع تحریمها و تضمینهای امنیتی. اما پرسش این است که برداشته شدن تحریمهای ایالات متحده تا چه حد میتواند موثر و مفید باشد، خصوصاً در راستای عادیسازی روابط و سوق دادن سوریه به سمت اسرائیل؟ همچنین مسأل دیگر این است که اسرائیل این شروط را میپذیرد یا خیر. واقعیت این است که آمریکاییها دست رژیم صهیونیستی را در حوزه جغرافیایی سوریه باز گذاشتهاند و با وعدههای فریبنده به جولانی، تلاش میکنند افکار عمومی سوریه را نسبت به مناطق اشغالشده به حاشیه برانند. آنچه واضح است این خواهد بود که هدف اصلی آمریکاییها حفظ امنیت و ثبات رژیم اسرائیل است. ادعای عقبنشینی رژیم صهیونیستی از جولان هم کاملاً غیرقابل باور است؛ زیرا منطقه ژئوپلتیک بلندیهای جولان قطعاً برای تثبیت امنیت رژیم اسرائیل اهمیت حیاتی دارد.
وی افزود: با این تفاسیر نمیتوان باور کرد که رژیم صهیونیستی بلندیهای جولان را ترک کند؛ بلکه بخشهایی از دامنههای بلندیهای مذکور که به سرزمین مادری یعنی سوریه متصل است نیز مورد نظر رژیم اسرائیل قرار دارد. اقدامات رژیم صهیونیستی در هفتههای پس از سقوط دولت سوریه و حاکمیت جولانی این موضوع را به اثبات رسانده که تصرفات ارضی برای رژیم اسرائیل یک اصل است و در صورت انجام تعهدات از سوی دولت جولانی، رژیم صهیونیستی به تعهدات خود عمل نخواهد کرد. مسئله رفع تحریمهای آمریکایی نیز به عنوان موضوعی حاشیهساز مطرح است که میتواند محاسبات و افکار عمومی سوریه را برهم زند. بر این اساس، میتوان گفت که رژیم صهیونیستی به دنبال تصرف مناطقی فراتر از آنچه در ماههای گذشته به تصرف خود درآورده، است تا بتواند امنیت خود را در مقابل جنبشهای موجود در سوریه برای سالهای طولانی تضمین کند.
صدرالحسینی در پایان درباره نگاه ترکیه به این وضعیت خاطرنشان کرد: به نظر میرسد نگاه ترکیه به این مسئله بیشتر رسانهای است و موضع مخالفت با تصرف سرزمین سوریه توسط اسرائیل را حفظ میکند. اما مشکلات داخلی و مرزی ترکیه با سوریه و نگرانیهای دمشق از فعالیت مخالفان خود در خاک سوریه، دولت سوریه را وادار کرده است که در برابر تصرفات رژیم صهیونیستی سکوت اختیار کند. این سکوت در واقع صرفاً به اعلام موضع محدود شده و دولت سوریه در عمل اقدامی انجام نمیدهد و تلاشش بر این است که از این شرایط برای کنترل مخالفان خود، به ویژه کردها در خاک سوریه بهره ببرد.