خبرگزاری کار ایران

| 01:44   
کد خبر : ۱۳۹۱۲۹۵

ناودانی چیست و چگونه تولید می شود؟

یکی از مهم ترین مقاطع فولادی که در تمامی صنایع الخصوص در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، ناودانی است.

ناودانی چیست و چگونه تولید می شود؟

ناودانی معمولا به دو روش فابریک و پرسی به تولید می رسد و انواع مختلفی دارد. هر یک از انواع ناودانی ها بر اساس اشکال ظاهری، بر اساس جنس مواد اولیه، بر اساس وزن و ... با یکدیگر متفاوت می باشند. لذا، اگر که هر یک از شما عزیزان می خواهید تا با انواع ناودانی آشنا شده و همچنین اطلاعات کاملی در رابطه با نحوه خرید ناودانی، قیمت، روش تولید و ... به دست آورید، در ادامه مطلب همراه ما باشید. ما در ادامه هر آن چیزی که باید در رابطه با ناودانی بدانید را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

ناودانی و تاریخچه ساخت آن

در ابتدا لازم به ذکر است تا بدانید که ناودانی، به نوعی یک پروفیل فولادی به شمار می آید که از نظر شکل ظاهری، شبیه به U انگلیسی می باشد. در واقع، نام ناودانی را از کلمه انگلیسی Steel C Channels گرفته اند و زمانی که به فارسی بازگردانی شده، ما به آن ناودانی می گوییم. به صورت کلی ناودانی دارای دو بخش جان و بال می باشد که به سطح صاف آن «جان» و به بخش دیگر آن «بال» گفته می شود. برای ساخت این محصول به جز فولاد از آلیاژهای دیگری مثل: آلومینیوم، استیل و گالوانیزه نیز استفاده می کنند که به همین خاطر، دارای انواع مختلفی می باشد. هر یک از انواع ناودانی ها بدون در نظر گرفتن جنس مواد اولیه، در صنعت های مختلف الخصوص در صنعت ساختمان سازی، مورد استفاده قرار می گیرند.

در رابطه با تاریخچه ساخت و تولید ناودانی، به یاد داشته باشید که اولین زمان ساخت این محصول در قرن 20 میلادی می باشد. پیش از آن معمولا در ساخت و ساز ها از انواع چوب و سنگ استفاده می کردند که مقاومت چندان زیادی نداشتند. لذا، در جنگ جهانی دوم که به یک مقطع فولادی نیاز داشتند، ناودانی را به تولید رسانده و مورد استفاده قرار می دادند. از آن پس، کشورهای مختلف شروع به تولید ناودانی نموده و امروزه اغلب کارخانه ها، مشغول ساخت انواع این محصول می باشد.

آشنایی با روش های ساخت ناودانی

در حال حاضر که با خود ناودانی آشنا شدید، ممکن است تا سوال کنید که این محصول از طریق چه روش هایی به تولید می رسد؟ در پاسخ به این سوال باید خدمت شما عرض کنیم که به طور کلی ناودانی از طریق دو روش فابریک و پرسی تولید می گردد. به یاد داشته باشید که فرقی ندارد ناودانی از طریق چه روشی تولید می شود در هر صورت باید در زمان ساخت تمامی استانداردهای ملی و بین المللی رعایت شوند تا در آینده، مشکلی به وجود نیاید. در روش اول یعنی روش فابریک، ماده اولیه مورد استفاده شمش فولادی است که ابتدا آن ها را در کوره های مخصوصی با دمای بالا، قرار می دهند. سپس، آن ها را کامل ذوب نموده و از غلتک های مخصوص استفاده می کنند. در واقع، از غلتک ها برای کم کردن ضخامت ناودانی ها استفاده می کنند. البته،

در روش فابریک گاهی اوقات به جای غلتک، از قالب های مختلفی استفاده می کنند تا ناودانی ها را در اشکال و ابعاد مورد نظر، برش بزنند. به طور کلی به یاد داشته باشید که از روش فابریک برای تولید ناودانی های سبک و یا بال مساوی، استفاده می نمایند. در روش دوم یعنی روش پرسی، همواره از ورق های فولادی به جای شمش استفاده می کنند. در واقع، ابتدا این ورق های فولادی را در طی عملیاتی خم کار می کنند و سپس با کمک دستگاه های مخصوص، غلتک ها و ... آن ها را به ناودانی تبدیل می کنند. اندازه و ابعاد این ناودانی ها بر اساس استاندارد و همچنین نیاز و سفارش مشتریان می باشد.

103

انواع ناودانی ها کدامند؟

در بخش های پیشین اشاره کردیم که ناودانی ها انواع مختلفی دارند که هر یک از آن ها از نظر جنس مواد تشکیل دهنده، شکل ظاهری، شیوه ساخت و .... با هم متفاوت می باشند. انواع ناودانی هایی که از نظر شکل با یکدیگر فرق دارند، به دو نوع ساده و مشبک تقسیم می شوند. در نوع مشبک، در سطح بدنه ناودانی ها سوراخ های کوچکی وجود دارد. اما، در نوع ساده هیچ نوع سوراخی در سطح بدنه وجود ندارد. به یاد داشته باشید که وجود سوراخ های کوچک بر روی سطح ناودانی های مشبک باعث شده تا اغلب از آن ها برای تولید قفسه و سازه ‌های سبک فولادی و .... استفاده نمایند. علاوه بر شکل ظاهری، ناودانی ها از نظر وزن نیز به دو دسته سبک و سنگین، تقسیم می شوند.

لذا، لازم به ذکر است تا بدانید که هر گاه وزن یک ناودانی از جدول استاندارد کمتر باشد، به آن ناودانی سبک گفته می شود و بلعکس، هر گاه وزن آن بیشتر از جدول باشد، به آن ناودانی سنگین گفته می شود. همواره ناودانی های دسته دوم یعنی سنگی، در پروژه های بزرگ و حجیم و از ناودانی های سبک برای مرمت بناها، ساخت چارچوب ها، ساخت اسکلت کامیون ‌ها، ساخت سازه ‌های دریایی و ... کاربرد گسترده ای دارند. از نظر جنس مواد اولیه نیز ناودانی ها به سه دسته تقسیم یم شوند که شامل موارد زیر می باشند:

  1. ناودانی گالوانیزه: این محصول از ترکیب فولاد و گالوانیزه تولید شده است و در واقع، دارای روکشی از جنس گالوانیزه می باشد. برای تولید این محصول از ترکیب شمش فولادی و ورق گالوانیزه، استفاده شده است. به همین خاطر، در برابر زنگ زدگی، خوردگی، سایش، رطوبت و .... مقاومت زیادی دارد. اغلب این نوع ناودانی برای تعمیرات معماری، برای ساخت تجهیزات ساختمان سازی و ... کاربرد دارد.        
  2. ناودانی استنلس استیل: نوع دیگری از ناودانی ها مربوط به این دسته می باشد که از طریق شمش های استیل، به تولید رسیده و مقاوم بالایی در برابر رطوبت، دارد. لازم به ذکر است تا بدانید که همین امر باعث شده تا اغلب اوقات در مناطق شرجی و مرطوب، از این ناودانی برای ساخت و سازها استفاده نمایند.
  3. ناودانی آلومینیومی: دسته سوم ناودانی که جنس مواد اولیه آن با دیگری متفاوت می باشد، مربوط به ناودانی آلومینیومی است که برای ساخت آن از میزان زیادی آلیاژ آلومینیوم، استفاده شده است. به یاد داشته باشید که اغلب اوقات این نوع ناودانی برای ساخت اسکلت سازه ها، برای ساخت شاسی تریلرها و .... کاربرد دارد.   

مزیت ها و ویژگی های انواع ناودانی ها

هر یک از انواع ناودانی های بیان شده، دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. اما، به صورت کلی تمامی آن ها دارای مزیت ها و ویژگی هایی هستند که شامل حال هر یک از آن ها می شود که تعدادی از مهم ترین آن ها، شامل موارد زیر می باشند:

  • هر یک از ناودانی ها در برابر آسیب ها و ضربات مختلف، تنش ها، رطوبت و ... مقاوم می باشند.
  • هر یک از انواع ناودانی ها به راحتی نصب شده و در زمان نصب، مشکلی را ایجاد نمی کنند.
  • هر کدام از این محصولات دارای طول عمر، دوام و ماندگاری زیادی می باشند.
  • هر کدام از ناودانی های ذکر شده از نظر هزینه، مقرون به صرفه هستند.

104

نحوه خرید و قیمت ناودانی

در حال حاضر که به طور کامل با ناودانی، شیوه تولید آن، انواع آن و ... به خوبی آشنا شدید، به یاد بسپارید که برای خرید هر یک از ناودانی ها می توانید به صورت حضوری به بازار مراجعه کنید. اما، شاید مراجعه حضوری برای شما امری دشوار باشد؛ لذا، برای جلوگیری از هدر رفتن وقت می توانید به سایت های معتبری مثل فولاد فیدار مراجعه کنید. شما عزیزان برای خرید هر نوع ناودانی و یا انواع نبشی، می توانید به این سایت سر زده و با کیفیت ترین محصولات را با نرخی مقرون به صرفه تهیه کنید.

خلاصه مطلب

ما در این بخش از مطلب سعی کردیم تا هر یک از شما عزیزان را با ناودانی، انواع آن، شیوه ساخت هر یک و .... به خوبی آشنا نماییم. لذا، اگر پس از مطالعه مطلب تصمیم به خرید انواع ناودانی ها را دارید و یا می خواهید از نرخ روزانه آن ها مطلع شوید، بهتر است تا با سایت با تجربه ای مثل فولاد فیدار مراجعه کنید. فولاد فیدار با داشتن چندین سال سابقه درخشان، توانسته تمامی مشتریان را از خود راضی نگهداشته و با کیفیت ترین محصولات را برای آن ها ارسال نماید. علاوه بر این، اگر سوالی در رابطه با ناودانی ها دارید می توانید با مشاورین فولاد فیدار تماس حاصل فرمایید.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    پیشنهاد امروز