نئوپرن در پل سازی؛ پیمانکاران و کارفرمایان به روز باشید!

اگر در صنعت راهسازی و پل سازی فعال باشید، قطعا نام نئوپرن را شنیدهاید. بله! نئوپرن یا همان بالشتکهای الاستومری برای اولین بار در سال 1931 توسط یک شیمیدان برای کارهای جزیی در صنعت به کار گرفته شد اما امروزه نئوپرن در صنعت پل سازی به حدی حائز اهمیت است که پیمانکاران و کارفرمایان زیادی از آن آگاهی دارند. در ادامه اهمیت و نقش نئوپرن را در صنعت پل سازی باهم به صورت اجمالی بخوانیم.
آنچه خواهید خواند:
- نئوپرن چیست؟
- کاربرد و ویژگی نئوپرن
- انواع نئوپرن
- تست و آزمایشهای نئوپرن در صنعت پل سازی
- تولیدکننده نئوپرن
نئوپرن چیست؟
بالشتکهای الاستومری معروف به نئوپرن از چند لایه لاسیتک مسلح شده با فولاد هستند که بیشتر برای تجهیز پلها، ریلهای راهآهن و جادهها استفاده میشود و به دلیل مقاومت و انعطافپذیری که دارد در هر نوع شرایط آب و هوایی قابلاستفاده است.
مشاهده برخی از پروژهای اجرایی نئوپرن
کاربرد و ویژگی نئوپرن
ویژگیهای نئوپرن در صنعت پل سازی:
- در برابر ارتعاشات مقاومت زیادی دارد.
- بار مرده را بسیار کاهش میدهد
- عمر سازه را زیاد میکند
- مقاومت فشاری بالایی دارد.
- هزینه ساخت را به طور قابل توجهی کاهش میدهد.
- در شرایط سخت جوی کیفیت و دوام بالایی دارد.
کاربردهای نئوپرن در صنعت پل سازی:
- در پلهای بتنی، پیشساخته، فولادی و کابلی استفاده میشود.
- قابل استفاده در تجهیزات و مخازن پالایشگاهها و سوخت است.
- به دلیل خاصیت لرزهگیری در پایههای زیرین ماشین آلات دینامیکی بسیار استفاده میشود.
- قابل استفاده در انواع سازههای دارای اهمیت مانند: صنایع نفت و گاز پتروشیمی، ورزشگاهها و سالنهای ورزشی.
انواع نئوپرن:
به طور کلی نئوپرن از دیدگاه متخصصان به سه دسته زیر نقسیم میشود:
- نئوپرن با میرایی کم: این نوع نئوپرن از لاستیکهای طبیعی ساخته شده است که نسبت به لاستیکهای مصنوعی از مقاومت کمتری برخوردار است و در نهایت قیمت کمتری دارد.
- نئوپرن با میرایی بالا: در این نوع نئوپرن با توجه به اینکه از لاستیکهای مصنوعی ساخته میشود از ظرفیت جذب انرژی بسیار بالایی برخوردار است و ممکن است سالیان سال تحت نیروها و ارتعاشات ناشی از موج زلزله قرار بگیرد و بدون آسیب بماند.
- نئوپرنهای مسلح: همانطور که گفته شد نئوپرن از ظرفیت فشاری بالایی برخودار است اما ظرفیت کششی بسیار کمی دارد بنابراین برای برطرف کردن این ضعف از فولاد به صورت صفحهای و یکی درمیان در نئوپرن استفاده میکنند.
اما انواع نئوپرن از نگاه تولید کننده و مصرف کننده نئوپرن:
پلیمرگستر داتیس اولین تولید کننده نئوپرن در ایران فعالیت خود را از سال 1384 به صورت حرفهای آغاز کرده است که متناسب با نیاز پیمانکاران و کارفرمایان صنعت پلسازی و راهسازی دستهبندی نئوپرن را به اشکال زیر انجام داده است؛ که در اصل میتوان گفت زیر مجموعه دستهبندیهای فوق حساب میشود؛ این 3 دسته بندی نئوپرن از دیدگاه متخصصین شرکت پلیمرگستر داتیس با انجام آزمایشات و تستهای مرتبط برای مقاومسازی پلها، مطابق با آییننامه ها و استانداردهایی مانند ISO9001, European Standard EN 1337-5, Euro Codes Building The Future EC0, EC1,EC8, ASSHTO M297, CNR 10018 انجام شده است.
نئوپرن تیپ یک
کاربرد نئوپرن تیپ 1: جلوگیری از ضربات و ارتعاشات وارد به سازه پل و همچنین خسارات جانی و مالی ناشی از شکست پل
استانداردهای ساخت نئوپرن تیپ1: ASTM D 624(2000), ASTM D 429-03 , ASTM D 3677
تستهای لازم جهت تعیین کیفیت نئوپرن تیپ1: اندازهگیری استحکام پارگی، استحکام چسبندگی، تعیین مقاومت برودتی، آنالیز جنس نمونه
از رایجترین ابزارهای جداسازی ارتعاشی در پلها استفاده از بالشتکهای الاستومری با نئوپرن تیپ 1 است.
نئوپرن تفلونی )نئوپرن FED)
جنس نئوپرن تفلونی: NR,CR
کاربرد نئوپرن تفلونی: به منظور دمپ ضربات و ارتعاشات وارده برسازه ی پل بکار میرود و در شرایطی که فضای کافی بین پایه و عرشه پل وجود ندارد از نئوپرن تیپ دو استفاده میکنند.
استاندارد ساخت نئوپرن تفلونی: ATSM D 412, AASHTO, ASTM D 573
تست های لازم جهت تعیین کیفیت نئوپرن تفلونی: استحکام کششی، سختی، استحکام کششی بعد از حرارت دیدن، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و روغن، آنالیز مواد
نئوپرن تیپ دو و نئوپرن تیپ سه
یکی از پیچیدهترین نوع نئوپرن، نئوپرن تیپ 3 است. این نوع نئوپرن در طراحی پلهای بزرگ و حساس در دنیا استفاده میگردد، در حال حاضر تنها تولید کننده نئوپرن تیپ 3 شرکت پلیمرگستر داتیس است. در ساخت نئوپرن تیپ 3 برعکس نوع نئوپرن تیپ ۲، در صفحات بالا و پایین داخل آن از ورقهای ۲ سانتی متری استفاده می گردد که این صفحات بر اساس نقشه محاسب معمولا بین ۱۶ تا ۲۴ سوراخ طراحی شده است. تفاوت اصلی نئوپرن تیپ 2 و 3 در تعداد سوراخها است که در نئوپرن تیپ 3 بر اساس نیاز پروژه شامل سوراخهای وسط میشود.
تست و آزمایشهای نئوپرن در صنعت پل سازی
برای استفاده نئوپرن در صنعت پل سازی متناسب با نقشههای اجرایی جهت جلوگیری از انواع ارتعاشات و ضربات باید انواع آزمونهای مرتبط انجام گردد که شامل:
- تعیین دمای تردی (بخش ترک و گسیختکی تست میشود)
- استحکام فشاری نئوپرن
- اندازهگیری کرنش فشاری
- اندازهگیری استحکام پارگیری
- سختی سنجی
- کشش
- مقاومت در برابر ازن
- آنالیز جنس نمونه
- اندازه گیری مدول برشی
تمامی آزمونهای فوق توسط آزمایشگاههای شرکت پلیمر گستر داتیس برای تولید انواع نئوپرن در صنعت پل سازی انجام شده است و تاییدیههای ارگانهای مربوطه را اخذ کرده است. برای دریافت تست کامل نمونهکارها با این شرکت در ارتباط باشید.
شماره واتساپ و تماس مستقیم جهت دریافت تست کامل انواع نئوپرن برای تجهیز پلها، ریلهای راهآهن و جادهها :
09395599708 | 02144281260
درباره شرکت پلیمر گستر داتیس
شرکت پلیمر گستر داتیس یکی از شرکتهای تولیدی محصولات پلیمری است که برای تولید محصولات خود از پیشرفتهترین ماشینآلات صنعتی و تجهیزات روز دنیا استفاده میکند که امکان تولید نئوپرن در ابعاد و تیپهای مختلف را فراهم میسازد.
همچنین شرکت تولیدکننده نئوپرن دارای آزمایشگاه مجهز و پیشرفته کنترل کیفی بوده که کلیه تستهای موردنیاز را برای تولید یک محصول باکیفیت، طبق استانداردهای بینالمللی ممکن میسازد. همچنین این شرکت برای اطمینان از تولید نئوپرن خود تستهای متفاوتی همچون اندازهگیری استحکام پارگی ،استحکام چسبندگی، تعیین مقاومت برودتی و همچنین آنالیز را بر روی محصولات خود انجام داده تا محصولی باکیفیت و مقاوم را تولید کند و رضایت مشتری را جلب نماید.
برخی از پروژههای اجر شده نئوپرن در صنعت پل سازی:
با توجه به تاییدیههای معتبر دریافتی از وزارت راه و شهرسازی شرکت پلیمرگستر داتیس در شهرهای بزرگ ایران اعم از تهران، اصفهان و ... و هچمنین در کشورهای همسایه مانند آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، عراق و... پروژههای انجام شده دارد.
برای دیدن تاییدیه های شرکتهای زیربط و نمونه پروژه های انجام شده حتما به سایت پلیمرگستر داتیس مراجعه کنید. شما میتوانید جهت ثبت سفارشات خود به وبسایت شرکت پلیمر گستر داتیس به نشانی polymergostardatis.com مراجعه کنید و یا از طریق یکی از راههای ارتباطی با ما در تماس باشید: 02144281260 و 09395599708
پایان رپرتاژ آگهی