خبرگزاری کار ایران

دستورالعمل «ترتیبات تامین و فروش ارز به زائرین اربعین حسینی (ع) در سال 1404» ابلاغ شد

دستورالعمل «ترتیبات تامین و فروش ارز به زائرین اربعین حسینی (ع) در سال 1404» ابلاغ شد

بانک مرکزی دستورالعمل «ترتیبات تامین و عرضه و فروش ارز به زائرین اربعین حسینی (ع) در سال 1404» را در راستای تسهیل شرایط عزیمت هموطنان و زائران ایرانی به عتبات عالیات در سال­جاری و ایفای مسئولیت‌های حاکمیتی خود در حوزه ساماندهی بازار ارز، ابلاغ کرد.

به گزارش  ایلنا از بانک مرکزی، این بانک با عنایت به در پیش بودن ایام اربعین حسینی (ع) و در راستای تسهیل شرایط عزیمت هموطنان و زائران ایرانی به عتبات عالیات در سال­جاری، عرضه و فروش ارز اربعین به زائران را از روز شنبه ۴ مردادماه تا ۲۲ مردادماه (روز قبل از اربعین حسینی) از طریق  بانک‌های ملی ایران، تجارت، صادرات و پست بانک عملیاتی می کند.

در این دوره به هر زائر متقاضی خرید بالای ۵ سال حداکثر تا ۲۰۰ هزار دینار  به نرخ  فروش مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) عرضه می شود. همچنین بر اساس این دستورالعمل دریافت هرگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی، به جزء معادل ریالی ارز مورد تقاضا ممنوع است.

بر اساس این دستورالعمل، فروش ارز اربعین به زائرین بالای پنج سال با ارائه اصل کارت ملی و گذرنامه یا «برگه تردد اربعین» معتبر زائر و طی مراحل مربوطه توسط بانک عامل امکانپذیر است. در خصوص زائرین بین 5 تا 15 سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه گردد.

شایان ذکر است انجام عملیات بازخرید مازاد ارز فروخته شده از زائرین محترم تا روز پنج‌شنبه مورخ 30 مرداد 1404 با نرخ خرید اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) انجام خواهد پذیرفت.  بازخرید ارز فروخته شده در سرفصل مزبور صرفاً توسط بانک اولیه عامل فروش مجاز می‌باشد.

بر اساس این گزارش، دستورالعمل «ترتیبات تامین و پرداخت ارز به زائرین اربعین حسینی (ع) در سال 1404» به شرح زیر است:

«با استعانت از الطاف الهی و در پرتو عنایات معصومین (علیهم‌السلام)، در آستانه‌ی فرارسیدن ایام پرفیض و ملکوتی زیارت اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در استمرار سیاست‌های سنوات پیشین و در راستای ایفای مسئولیت‌های حاکمیتی خود در حوزه ساماندهی بازار ارز، ترتیبات ناظر بر تأمین و فروش ارز زیارتی ویژه زائران اربعین را در چارچوب ضوابط مصوب، به شرح زیر اعلام می‌نماید:

نظام بانکی کشور مفتخر است که در سایه‌هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط و با اتکاء به ظرفیت‌های عملیاتی خویش، در سال جاری (1404) نیز عهده‌دار تسهیل خدمت‌رسانی ارزی به زائران گرانقدر باشد و بدین‌وسیله نقش خود را در صیانت از کرامت و آرامش خاطر زائران حسینی ایفاء نماید.

مفاد اجرایی مرتبط با زائرین و متقاضیان گرانقدر:

.1    فروش ارز اسکناس به زائرین، حداکثر به مبلغ 200،000 دینارعراق، به هر زائر به نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) در بانک‌های ملی ایران، تجارت، صادرات و پست بانک انجام خواهد شد.

.2    دریافت هرگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی، به جزء معادل ریالی ارز مورد تقاضا (بر اساس نرخ فوق)، ممنوع می‌باشد.

.3    فروش ارز به زائرین بالای پنج سال (متولدین 23/05/1399 به قبل) از تاریخ 04‌/۰۵‌/1404 تا پایان روز 22‌/05‌/1404 با ارائه اصل کارت ملی و گذرنامه یا «برگه تردد اربعین» معتبر زائر و طی مراحل مربوطه توسط بانک عامل امکانپذیر است. در خصوص زائرین بین 5 تا 15 سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه گردد.

.4    سرپرستان خانوار می‌توانند به‌منظور خرید ارز اربعین اعضای خانواده خود (همسر و فرزندان) با در دست داشتن کلیه مدارک هویتی خود و اعضای خانواده به شعب آن بانک مراجعه نمایند. عدم حضور سایر اعضای خانواده در شعب فروش ارز بلامانع بوده و سرپرست خانوار می‌تواند با کارت‌بانکی خود نسبت به خرید ارز برای اعضای خانواده خود اقدام نماید.

.5    فروش ارز بابت ارز اربعین، محدودیتی بابت فروش ارز مسافرتی در سال جاری برای متقاضیان ایجاد نمی‌نماید.

.6    به‌منظور رفاه حال زائرین و در صورت فراهم بودن شرایط، فروش ارز در بستر سامانه‌های اینترنتی بانک‌های عامل (که توسط ایشان اطلاع رسانی خواهد شد)، با احراز هویت کامل مشتریان امکان‌پذیر می‌باشد.

.7    انجام عملیات بازخرید مازاد ارز فروخته شده از زائرین محترم تا روز پنج‌شنبه مورخ 30 مرداد 1404 با نرخ خرید اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) انجام خواهد پذیرفت.  بازخرید ارز فروخته شده در سرفصل مزبور صرفاً توسط بانک اولیه عامل فروش مجاز می‌باشد.

.8    ارائه صورت‌حساب فروش ارز اربعین، ضروری بوده و بانک‌های عامل موظف به رعایت مقررات موضوعه در این حوزه می‌باشند.

.9    فروش ارز در سرفصل ارز زیارتی اربعین منوط به پذیرش مفاد ذیل، منضم به امضا و اثر انگشت توسط متقاضیان می‌باشد 

«اینجانب، متعهد می شوم، در صورت خرید ارز زیارتی اربعین حسینی در سال 1404، چنانچه موفق به انجام سفر زیارتی اربعین نشدم (عدم دریافت مهر خروج در گذرنامه)، کل مبلغ دینار خریداری شده از بانک عامل فروش را تا تاریخ 30/05/1404، به آن بانک عودت نمایم. در غیر این صورت نسبت به اعمال محدودیت‌های آتی هیچگونه اعتراضی نخواهم داشت»   (نام و نام خانودگی، تاریخ، کد ملی، امضا و اثر انگشت-در نسخه کتبی-)

در پایان، ضمن آرزوی قبولی طاعات و زیارات خالصانه‌ی زائران بارگاه نورانی حضرت سیدالشهداء (ع)، به استحضار می‌رسد که نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران، در امتداد رسالت خود و در انطباق با اهداف کلان پولی و ارزی کشور، از هیچ‌گونه اهتمام و مساعی در مسیر تسهیل و استمرار خدمت‌رسانی به آحاد ملت شریف، به‌ویژه در عرصه‌های متعالی معنوی، دریغ نخواهد ورزید. سلامت، عزّت مستدام و توفیق روزافزون فرزندان این مرز و بوم را از درگاه حضرت احدیت مسألت نموده و از زائران مکرم، مسئلت داریم تا دعای خیر خویش را بدرقه‌ راه خدمتگزاران نظام پولی و بانکی کشور فرمایند.»

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز