خبرگزاری کار ایران

معاون سازمان توسعه تجارت در گفت‌وگو با ایلنا:

اتفاق ویژه‌ای در تجارت کشور در جنگ ۱۲ روزه نیفتاد/ مبادلات زمینی با قوت ادامه داشت

اتفاق ویژه‌ای در تجارت کشور در جنگ ۱۲ روزه نیفتاد/ مبادلات زمینی با قوت ادامه داشت

معاون سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه اتفاق ویژه‌ای در تجارت کشور در طول جنگ نیفتاد، گفت: طبیعتا با باز شدن بازارها بخشی از تقاضای تجاری ارز وارد بازار می‌شود؛ ولی افزایش قیمت دلار و ارز به دلیل مجموع عواملی نظیر انتظارات تورمی، نگرانی‌های سیاسی و تقاضای تجاری بوده است.

محمدصادق قنادزاده، معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگو با ایلنا در مورد آمار تجارت خارجی قبل، حین و بعد از جنگ ایران و اسرائیل، گفت: آمار تجارت خارجی ما قبل از جنگ براساس آمار گمرک با رشد جزئی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بود.

رشد تجارت خارجی پیش از جنگ ایران و اسرائیل

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تجارت سال ۱۴۰۴ گفت: تجارت خارجی در پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ تقریبا با رشد ۱۱ درصدی در وزن و ۲ درصدی در ارزش نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حال انجام بود.

قنادزاده با بیان اینکه آمارهای تجارت خارجی کشور در هر ماه در نیمه ماه بعد از آن اعلام می‌شود، گفت: تاکنون هیچ آمار قابل استنادی در مورد تجارت خارجی طی ۱۲ روز جنگ ایران و اسرائیل منتشر نشده است. به همین دلیل نمی‌توان به طور دقیق اعلام کرد که تجارت خارجی کشور در این مدت کاهش یا افزایش داشته است.

حمل هوایی کالاها سهم خاصی در تجارت کشور ندارد

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به این سوال که «آیا اختلالی در لجستیک کالاهای وارداتی و صادراتی در جنگ ۱۲ روزه وجود داشته است یا خیر؟» گفت: اجمالا گزارش‌های روزانه‌ گمرکات و ادارات صمت استان‌ها نشان می‌دهد که اختلال جدی در این فرایند وجود نداشته است زیرا عمده لجستیک کالاهای کشور، دریایی و زمینی بوده که در طول جنگ همچنان انجام می‌شده و مشکلی در آن وجود نداشته است.

به گفته قنادزاده، حمل هوایی کالاها سهم خاصی در تجارت ایران ندارد. به همین دلیل عملا لجستیک دریایی و زمینی با اختلال کوچکی در چند روز اول، کار خود را انجام داده و در ادامه به روند طبیعی خود بازگشته است.

وی افزود: درمجموع اتفاق ویژه‌ای در حوزه تجارت خارجی کشور در این ۱۲ روز نیفتاده است.

تجارت زمینی در دوره جنگ با قوت ادامه داشت

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه اساسا وقتی کشوری درگیر جنگ یا تنش می‌شود تجار با احتیاط بیشتری کار می‌کنند، گفت: تجربه نشان داده تاجری که کالاهایش در کشوری دیگر هنوز به سمت مقصد حرکت نکرده، با شروع جنگ کالا را در مبدأ نگه می‌دارد یا اگر در بنادر است، آن را در همان جا نگه می‌دارد.

قنادزاده تاکید کرد: هنوز آمار دقیق تجارت کشور در ۱۲ روز جنگ اعلام نشده که ما آمار دقیقی از این موضوعات داشته باشم. وی افزود: چون دوره جنگ ایران و اسرائیل کوتاه بود و تنش در سطح دریایی و زمینی نداشتیم اتفاق عجیب و غریبی در تجارت کشور نیفتاد.

افزایش تقاضای ارزی هم می‌تواند موجب رشد قیمت دلار و ارز شود

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «آیا افزایش قیمت دلار و ارز در هفته اخیر به دلیل افزایش حجم واردات پس از وقفه ۱۲ روزه و تقاضای تجاری ارز ازسوی واردکنندگان بوده است؟» گفت: افزایش قیمت دلار و ارز در کشور تنها تابع موضوعات تجاری نیست. انتظارات تورمی، نگرانی‌های سیاسی و تقاضای تجاری بر قیمت دلار و ارز تاثیرگذارند.

قنادزاده افزود: طبیعتا در دو هفته جنگ، ثبت سفارش‌ها یا نیازهای ارزی به دلیل نیمه‌تعطیل بودن بازار کمتر بود و چون تقاضایی هم برای ارز نبود، دیدید که قیمت دلار و ارز در این مدت افزایش خاصی را تجربه نکرد و حتی در چند روز پس از آتش‌بس سیر نزولی هم داشت. طبیعتا با باز شدن بازارها بخشی از این تقاضا وارد بازار می‌شود.بنابراین افزایش قیمت دلار و ارز می‌تواند به دلیل مجموع عواملی ازجمله افزایش تقاضای ارز، نگرانی‌های سیاسی و جنگ روانی باشد که اکنون شروع شده است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز