مدیرکل صمت استان قزوین:
136 معدن در قزوین راکد و غیرفعال هستند

مدیرکل صمت استان قزوین با بیان اینکه در سال گذشته چهار معدن و واحد معدنی در استان احیا شده است، گفت: در استان قزوین 301 معدن دارای پروانه بهرهبرداری هستند که 165 معدن فعال و 136 معدن غیرفعال هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، محسن رستمی ظهر امروز در نوزدهمین جلسه شورای معادن استان قزوین گفت: استان قزوین با 301 معدن دارای پروانه بهرهبرداری با ظرفیت استخراج معادن استان سالیانه 12 میلیون تن است.
وی افزود: بیش از 90 درصد معادن فعال استان به تعداد 150 معدن دارای باسکول هستند و تأمین سوخت معادن منوط به نصب باسکول است. استان قزوین به نسبت وسعت رتبه اول تعداد معادن را به خود اختصاص داده و ️مواد معدنی مهم استان شامل مس، سرب و روی، خاکهای صنعتی سیلیس است که ️30 درصد صنایع استان وابسته به معدن و فرآوری معادن است.
دبیر شورای معادن استان قزوین با بیان اینکه در سال گذشته چهار معدن و واحد معدنی در استان احیا شده است، گفت: در استان قزوین 301 معدن دارای پروانه بهرهبرداری هستند که 165 معدن فعال و 136 معدن غیرفعال هستند.
رستمی با اشاره به وجود شش گروه معدنی در استان قزوین اضافه کرد: در آبیک 35 معدن، اوج 42 معدن، شهرستان البرز 12 معدن، بویینزهرا 57 معدن، تاکستان 43 و قزوین 112 واحد معدنی پروانه بهرهبرداری معدنی دارند.
وی از احیای 9 معدن در دو سال اخیر خبر داد و گفت: طی سال گذشته چهار معدن و امسال پنج معدن و واحد معدنی در استان قزوین احیا شده است. همچنین در دو سال گذشته تاکید شده تا مجوز معادن به کسانی داده شود که حتماً کارشناس معدن باشند و یا حتماً یک کارشناس معدن داشته باشد.
مدیرکل صمت استان قزوین با تاکید بر اینکه 30 درصد صنایع استان در حوزه فرآوری معادن فعالیت میکنند، عنوان کرد: این صنایع برای 30 هزار نفر شغل ایجاد کردهاند و در بخش معادن استان قزوین نیز 2 هزار شغل ایجاد شده است.
رستمی با اشاره به تشکیل 18 جلسه شورای معادن استان قزوین و صدور 119 مصوبه در این شورا افزود: برای بهسازی راههای دسترسی به معادن اعتبار و بودجه میخواهیم. همچنین صلب صلاحیت معدنداران در اختیار شورای عالی معادن کشور است.
وی ادامه داد: مسیر طارم سفلی به مسافت 150 کیلومتر با 39 معدن، محور امامزاده اباذر به مسافت 20 کیلومتر با هشت معدن، مسیر نیاق به الولک با 40 کیلومتر مسیر با 12 معدن و محور آوج تا خروسدره با 12 کیلومتر و داشتن سه معدن نیازمند بهسازی هستند.
دبیر شورای معادن استان قزوین با بیان اینکه 4.5 میلیون تن از برداشت معادن با بارنامه صورت میگیرد، گفت: در سال 1402 حدود 29 میلیارد و 700 میلیون تومان و در سال قبل 81 میلیارد تومان حقوق دولتی دریافت شده است که 25 درصد این اعتبارات باید در جادهها هزینه شود.