خبرگزاری کار ایران

«ایلنا» گزارش می‌دهد؛

بحران آب ۲ هزار نفر در جنوب فارس را گالن به دست کرد/ ادامه اعتراضات به قطعی دو ماهه آب در دو روستای بُن دشت و چاه زبر/مردم مستأصل از بی‌آبی

بحران آب ۲ هزار نفر در جنوب فارس را گالن به دست کرد/ ادامه اعتراضات به قطعی دو ماهه آب در دو روستای بُن دشت و چاه زبر/مردم مستأصل از بی‌آبی
کد خبر : ۱۶۳۷۲۱۴

فرماندار زرین دشت: متولیان استان صدای مردم تشنه زرین دشت را بشنوند

با قطعی دو ماهه آب دو روستا در زرین دشت فارس، مردم مستأصل از بی‌آبی با تجمع در فرمانداری این شهرستان «فریاد« آب، آب، آب» سر دادند و در نشست با فرماندار از مشکلات بی آبی خود صحبت کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مردم تشنه دو روستای چاه زبر و بُن دشت شهرستان زرین دشت در جنوب شرق استان فارس در اعتراض به دو ماه تشنگی و قطعی آب شرب شان می‌گویند: دو ماه است که آب نداریم، از تشنگی و بی‌آبی جانمان به لب رسیده، مسئولان صدای فریاد تشنگی‌مان را نمی‌شنوند.

آن‌ها می‌گویند؛ اعتراضات «آب» در دو روستای چاه زبر و بُن دشت با جمعیتی افزون بر دو هزار نفر هیچ نتیجه‌ای نداشته و وعده‌های مسئولان برای آبرسانی صرفاً تلاشی برای فرو نشاندن اعتراضات مردمی است.

مشکل قطع آب دو ماهه در روستاهای چاه زبر و بُن دشت در جنوب شرق استان فارس اعتراضاتی را در شهرستان زرین دشت رقم زده است، موضوعی که مردم معتقدند در کنار همه محرومیت های آبی، علاوه بر تاثیر خشکسالی و کاهش بارندگی آنچه که بیشتر متوجه آنان شده سوءمدیریت هایی است که دامن آنان را گرفته است.

حالا در دامنه این اعتراضات، دیروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت، فرمانداری شهرستان زرین دشت صحنه اعتراضات مردم مستاصل از بی‌آبی در این دومین ماه از بهار گرم و خشک این شهرستان بود که معترضان، فریادهای بلند شعار «آب، آب، آب» سر می‌دادند.

رنج بی‌آبی و صدایی که شنیده نمی‌شود

یکی از معترضین به خبرنگار ایلنا می‌گوید: «ما مردم چاه زبر و بن دشت دو ماهی است که هیچ آبی نداریم، دو ماهی که حتی یک قطره آب به شبکه آب خانگی منازل ما نیامده، ما مجبوریم برای شستن لباس و استحمام به منزل بستگانمان در حاجی آباد مرکز شهرستان زرین دشت که با روستای بن دشت ۴۰ کیلومتر فاصله دارد، بیایم».

این زن جوان می‌افزاید: تاکنون چندین مرتبه به فرمانداری مراجعه کردیم اما هیچ نتیجه‌ای نگرفته‌ایم، مسئولان جوابی به ما نمی‌دهند، دائم امروز و فردا می‌کنند.

او ادامه می‌دهد: آب مصرفی ما از چاه آب رزک جهرم تامین می‌شد، الان بنا به گفته مسئولان آب این چاه کم شده و تنها به شهرپیر، دهنو آب می‌رسد.

در ادامه یکی دیگر از اهالی روستای چاه زبر به ایلنا می‌گوید: «بعد از سیزدهم فروردین به ما آبی نداده‌اند، هر ۱۰ روز یک بار یک شیفت آبرسانی با تانکرهای سیار انجام می‌شود که سهمیه هر خانواده به دو گالن ۲۰ لیتری می‌رسد.»، مدتی است که روستای بن دشت که مجاور روستای ما است، بوسیله تانکرهای سیار آبرسانی انجام می‌شود که این هم به یک خانواده‌ای یک تانکر دو هزار لیتری آب می‌رسد و به ۱۰ خانوار هیچ آبی نمی‌رسد. بارها به جز روز دوشنبه که میز خدمت فرمانداری است به فرمانداری مراجعه کرده‌ایم ولی هیچ نتیجه‌ای نداشته است.

او می‌افزاید: آب ما از روستای رزک جهرم تامین می‌شده، اما می‌گویند روستاهای در مسیر، آب را مسدود کرده‌اند، چاهی هم در روستای گلکویه زرین دشت حفر شده که آن‌ها هم آب به ما نمی‌دهند و می‌گویند باید شبکه آب شما از روستای دره شور که با آنان اختلاف دارند، جدا شود، حالا ما نمی‌دانیم از این رنج بی‌آبی به کجا پناه ببریم.

یک شهروند دیگر از روستای «بُن دشت» اضافه می‌کند: شکایت‌های مردمی نتیجه ندارد، مردم گلکویه اجازه بهره برداری از چاه آب‌شان را به ما نمی‌دهند، تانکرهای آبرسان تنها ۵۰۰ لیتر به مردم آب می‌دهد، ۹۰درصد مردم آبی عایدشان نشده، آبی که به مردم هم داده‌اند پر از گل و لای و کرم است، معلوم نیست که این آب فاضلاب است یا نه؟

او اضافه می‌کند: حالا قرار شده فرماندار زرین دشت به منطقه پیرچوپان برود تا با اهالی آنجا صحبت کند تا از چاه آنان بتوانند برای ما آب بکشند، چون هزینه حفر چاه برای این روستا به گفته خودشان (مسئولان) تخصیص داده شده، حالا معلوم نیست که آیا تا هفته آینده برای ما آب کشیده می‌شود یا نه که امیدوارم این موضوع انجام بشود.

او می‌گوید: از بی‌آبی مجبوریم هفته‌ای یک میلیون آب تصفیه بخریم، توان خرید آب با بهای سنگین را نداریم به فریادمان برسید.

متولیان استان صدای مردم تشنه زرین دشت را بشنوند

در همین رابطه فرماندار زرین دشت به ایلنا می‌گوید: آبرسانی روستای بن دشت از مجموعه آب رزک-دهنو با حفر یک حلقه چاه در منطقه رزک شهرستان جهرم در سال ۱۳۸۹ انجام شد، در ابتدا قرار بود این چاه فقط برای مصرف آب شرب برای شهرپیر، دهنو، درهشور و چاه زبر و بن دشت استفاده شود اما متاسفانه به رغم گذشت بیش از ۱۵ سال، میزان آبدهی این چاه کاهش و به رغم تعویض موتور پمپ از میزان آبدهی آن کاسته شده و از طرفی هم روستاهای طول مسیر نظیر، گلو براق، نصیر خانی و رزک هم از این آب استفاده می‌کنند، که دیگر آبی به چاه زبر و بن دشت نمی‌رسد.

رسول بهمنی در گفت و گو با «ایلنا» با اشاره چالش‌های پیش روی آبرسانی به دو روستای یاد شده اظهار می‌کند: «در سال گذشته یک حلقه چاه به طول ۳۸۰ متر برای کمک به آبرسانی این مجموعه در منطقه پیر چوپان حفاری کردیم که متاسفانه عملکرد این چاه منفی شد، مجدداً مجوزی گرفته شده تا دوباره این چاه حفاری شود و نامه‌ای هم از فرمانداری ارسال شده که به صورت ترک تشریفات این پروژه شروع شود، اما متاسفانه آب چاه رزک که در حال حاضر موجود است، دیگر به روستاهای درهشور، چاه زبر و بن دشت هم نمی‌رسد.»

او تاکید می‌کند که آب روستای دره شور این شهرستان را هم از مجموعه پیر چوپان که یک حلقه چاه موجود است، تامین می‌شود که وضعیت آبی این حلقه چاه بگونه‌ای است که کفاف روستاهای بن دشت و چاه زبر را نمی‌دهد.

فرماندار زرین دشت می‌گوید: پیشنهاد اداره آب این است که از ظرفیت چاه آب روستای گلکویه استفاده شود، چون در این روستا دو حلقه چاه وجود دارد که یک حلقه آن سال گذشته حفاری شده و میزان آب آن خوب و در طول شبانه روز ۸ ساعت خاموشی دارد.

با آتش زنندگان خط انتقال آب گلکویه و بن دشت برخورد می‌شود

بهمنی ادامه می‌دهد: به رغم همه تلاش‌های صورت گرفته‌ای که برای این خط انتقال صورت گرفته، متاسفانه سه بار توسط افراد محلی خط انتقال به آتش کشیده شده و مانع از انتقال آب گلکویه به دو روستای چاه زبر و بن دشت شده‌اند که در حال شناسایی مخربین بیت المال هستیم تا با آنان برخورد قاطع قضایی انجام شود.

فرماندار زرین دشت با بیان اینکه «شورای تامین در محل حضور یافته، صحبت های لازم مطرح شده اما مردم اجازه نمی‌دهند که آب به این دو روستا برسد.» یادآور می‌شود: به رغم اینکه کارکنان اداره آب چندین مرتبه برای وصل خط انتقال آب از روستای گلکویه به روستاهای چاه زبر و بن دشت مراجعه کرده‌اند اما متاسفانه مردم گلکویه ممانعت کرده و می‌گویند این چاه متعلق به اهالی این روستا است و اجازه انتقال نمی‌دهیم، در صورتیکه این چاه یدک است.

ضرورت پادرمیانی متنفذین گلکویه برای حل معضل بی‌آبی بن دشت و چاه زبر

رئیس شورای تامین شهرستان زرین دشت اعلام می‌کند: «ما برای حل مسالمت‌آمیز این معضل حتی از نماینده مردم در مجلس قول مساعد برای انجام ۱۵ هزار متر مربع آسفالت با تامین اعتبار لازم در ازای انتقال آب به این دو روستا به مردم گلکویه دادیم و حتی گفتیم تعهد می‌دهیم که از چاه قدیمی تنها هفته‌ای یک روز آب به دو روستای چاه زبر و بن دشت برسد، اما آنان به همین یک روز هم قانع نشدند و تحت هیچ شرایطی حاضر به آب دهی نشدند، ما منتظریم تا با استفاده از ظرفیت های معتمدین، متنفذین و ریش سفیدان محلی و پادرمیانی آنان استفاده گره این معضل آبی باز شود.»

بهمنی تنها راه حل موقتی این مشکل را آبرسانی به وسیله تانکرهای سیار می‌داند که توسط خودروهای آبرسان شهرداری، اداره راه، جهاد کشاورزی و آبفا آبرسانی می‌شود.

رایزنی برای جلب رضایت مردم گلکویه برای آبرسانی به دو روستای بن دشت و چاه زبر

در ادامه معاونت بهره برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا با تاکید بر اینکه روستاهای چاه زبر و بن دشت در زمان آبفا سابق روستایی به صورت تانکر سیار آبرسانی می‌شدند و جهت رفع مشکل بحران آب در روستاهای مذکور با احداث ایستگاه پمپاژ روستای دره شور و کارگزاری ۴۰ کیلومتر لوله خط انتقال ۱۶۰ پلی اتیلن از چاه مجتمع دره شور تامین آب می‌شود.

وحید حق‌شناس اظهار می‌کند: چاه مجتمع درهشور با بحران کم آبی مواجه است که از اعتبارات محرومیت‌زدایی ۳۸۰ متر چاه عمیق در منطقه پیر چوپان حفر شد که متاسفانه به دلیل برخورد به لایه مارنی به بهره برداری نرسید.

او تاکید می‌کند: ترک تشریفات حفر چاه جدید به نتیجه رسیده است پیمانکار مربوطه نیز انتخاب شده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان فارس راه جایگزین تامین آب روستاهای بن دشت و چاه زبر در جنوب شرق استان فارس را بهره برداری از خط انتقال گلکویه می‌داند و می‌گوید: متاسفانه اهالی گلکویه مانع انتقال آب به چاه زبر و بن دشت شده و با آتش زدن لوله و منصوبات این خط انتقال باعث ایجاد خسارت به تاسیسات شده اند.

حق‌شناس ادامه می‌دهد: در حال حاضر پیگیر جهت رضایت اهالی روستای گلکویه و همچنین اجاره چاه جهت آبرسانی به روستاهای چاه زبر و بن دشت هستیم.

گزارش: آمنه سپهر

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز