خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

تبدیل مراکز ملکی درمانی تامین اجتماعی به هیات امنایی منتفی شد؟ / هلدینگ‌های درمانی در کمین درمان رایگان!

تبدیل مراکز ملکی درمانی تامین اجتماعی به هیات امنایی منتفی شد؟ / هلدینگ‌های درمانی در کمین درمان رایگان!
کد خبر : ۱۶۳۷۷۱۲

برخی شایعات در زمینه واگذاری درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی به مراکز هیات امنایی و هلدینگ‌ها، نگرانی بازنشستگان از عدم اجرای قانون الزام را در روزهای اخیر تشدید کرده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در هفته‌های اخیر شاهد پخش برخی شایعات پیرامون احتمال تغییر شکل مدیریت برخی مراکز ملکی درمانی سازمان تامین اجتماعی به حالت مدیریت هیات امنایی بوده‌ایم. این موضوع نگرانی برخی محافل فعال در حوزه حقوق بازنشستگان و کانون‌های بازنشستگی در کشور شده است. 

از آنجا که تجربه واگذاری برخی مراکز ملکی سازمان در حوزه درمان به هیات‌امناها و هلدینگ‌های درمانی (مانند بیمارستان میلاد) باعث ایجاد برخی نارضایتی‌ها میان کادر درمان و مراجعان (بازنشستگان) بوده است، از ابتدای طرح این موضوع، مخالفت‌های جدی‌ای با این بحث مطرح شد. به ویژه اینکه این طرح شائبه تعطیل شدن درمان مستقیم و تبدیل کل درمان سازمان به حالت غیرمستقیم و پولی شدن علنی تمامی خدمات درمانی سازمان را تقویت می‌کرد. 

در همین راستا، هادی عبداللهی (دبیر کمیته صنفی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران و سازمان تامین اجتماعی) اظهار کرد: بحث واگذاری بیمارستان‌های ملکی به هیات امنای بیمارستان‌ها در سازمان تامین اجتماعی مطرح بوده اما به دلیل مشکلاتی که این طرح داشته و تبعاتی که مورد بررسی قرار گرفته است، از دستور کار سازمان تامین اجتماعی و معاونت درمان آن به عنوان گزینه خارج شده است. 

وی افزود: بحث ناترازی مالی مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی یک موضوع روشن است که باید برای آن علاجی در نظر گرفت. برای حل این موضوع پیشنهاداتی مطرح شده که بزودی در جلساتی مورد بحث قرار می‌گیرد. بحث ادغام برخی مراکز دارای مراجع کمتر و همچنین بحث رتبه‌بندی بودجه‌ای مراکز درمانی بر حسب عملکرد مطرح است که باید در کنار سایر گزینه‌ها مورد بررسی قرار گرفته و روی آن نتیجه گیری کرد. 

همچنین علی اکبر عیوضی (دبیر هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) با انتقاد از برخی حواشی مطرح شده درباره تغییر راهبرد درمانی سازمان تامین اجتماعی گفت: بیمارستان‌های ملکی سازمان تامین اجتماعی نباید از حوزه وظیفه خود که اجرای قانون الزام و تامین درمان رایگان برای بیمه‌شدگان و بازنشستگان سازمان عدول کنند. سازمان تامین اجتماعی نسبت به این موضوع تکلیف دارند و مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی به همین منظور ایجاد شدند. 

عیوضی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی وقتی به موضوع تغییر مراکز ملکی به هیات امنایی مطرح شود، باید قبل آن به این موضوع فکر کند که بحث طرح هیات امنایی کردن بیمارستان‌های ملکی در چند مرکز بزرگ کشور از جمله بیمارستان میلاد به صورت آزمایشی و پایلوت اجرا شده و باید ببیند که آیا این مراکز به اهداف خود رسیدند یا تنها با ایجاد شرایطی به نفع درمان پولی، شرایط رانت را برای برخی پزشکان بیش از گذشته فراهم کرده و از اهداف درمانی دور شدند؟ ما تصور می‌کنیم که تجربه نشان داده مراکز هیات امنایی از اهداف سازمان تامین اجتماعی دور شده و بیشتر مشکلات درمانی این سازمان را افزون‌تر ساخته و بیشتر معاونت درمان را درگیر حاشیه کردند و مساله ناترازی مالی درمان سازمان هنوز حل نشده است. 

وی با تاکید بر اینکه درمان رایگان مراکز ملکی خط قرمز بازنشستگان است، گفت: این موضوع در حوزه صلاحیت کارشناسی خود سازمان تامین اجتماعی است که بخواهد مراکز درمانی خاصی را تجمیع یا گسترش دهد. البته ما باتوجه به اینکه هزینه‌های درمان افزایش یافته و با کمبود مراکز درمانی مواجهیم، بعید می‌دانیم مراکز درمانی ملکی و درمانگاهی تامین اجتماعی خلوت در سطح شهرها داشته باشیم. 

این فعال حقوق بازنشستگان تصریح کرد: سیاست‌های کنترل ناترازی مالی مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی نباید به کاهش سطح خدمات منتهی شوند. برخی مراکزی که مراجعه کمتر دارند، ممکن است بخاطر ضعف در خدمات دهی باشد و به نظر ما مهمترین وظیفه معاونت درمان در مراکز ملکی این است که بازرسی‌ها و نظارت‌ها باید تقویت شود تا هم سطح و کیفیت خدمات حفظ شود و هم از تحمیل هزینه‌های غیرمتعارف بر بازنشستگان و تحمیل فرانشیزهای غیراصولی به مراجعین جلوگیری شود. 

در ادامه، علی دهقان کیا (رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) ضمن ابراز نگرانی از شایعات مطرح شده، گفت: ما هم نگران شدیم شنیدیم که خبرهای مطرح شده محقق شود. حتی شنیدیم که ممکن است برخی بیمارستان‌ها هولدینگی شوند که تصمیم‌گیران موفق به اجرای این طرح نشدند. الان دنبال تجمیع بیمارستان‌ها هستند. دنبال دولتی کردن بیمارستان‌ها نیستند ولی به دنبال مشارکت بخش خصوصی در قبال تجمیع بیمارستان‌های ملکی شوند. بخش خصوصی دنبال کم رنگ کردن قانون الزام و درمان رایگان ما هستند. رفته رفته در مراکز ملکی برخی خدمات را میخواهند خصوصی کنند. 

وی تاکید کرد: درمان رایگان بخش مراکز درمان مستقیم خط قرمز بازنشستگان است و برای برخی افراد بی‌چیز و فقیر بسیار ضروری است. ممکن است برخی بگویند در برخی شهرستان‌ها مراکز دانشگاهی بدون فرانشیز خدمات بدهند ولی واقعیت این است که اغلب این مراکز دولتی در زمان مراجعه بازنشستگان می‌گویند تامین اجتماعی با ما چیزی تسویه نکرده و هزینه دریافت کرده است. 

رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران بیان کرد: قرار بود آن ۱۵ هزار میلیارد تومان ماهانه (۱۸۵ هزار میلیارد تومان) بودجه دولت به تامین اجتماعی همه‌اش به بخش درمان اختصاص پیدا کند اما این میزان مشخص نیست چطور هزینه می‌شود. با افزایش قیمت ارز هزینه درمان به شدت بالا رفته و ممکن است سازمان تامین اجتماعی نتواند از هزینه درمان را بدهد. ما ماه‌هاست هرچه حق بیمه بابت ۹ بیست و هفتم درمان می‌گیریم، هزینه حقوق بازنشستگان می‌شود و این مسئله درمان بازنشستگان تامین اجتماعی را متزلزل کرده است. 

وی در پایان اظهارات خود خاطرنشان کرد: ممکن است خدمات درمانی، بیمه سلامت و درمان تامین اجتماعی بحث تجمیع مطرح باشد که این مسائل همه نگران کننده است و ممکن است به زودی درمان مستقیم با این روند ممکن است حذف شود که ما نسبت به حذف این بخش هشدار می‌دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز