مشکلات کارگران قرقبانِ جنگلهای مازندران بررسی شد

مشکلات کارگران قرق بان استان مازندران در نشستی با حضور مجریان طرح جنگلداری، مدیر کل کار ومعاونت منابع طبیعی وآبخیزداری استان مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جلسه مجریان طرح جنگلداری با علی باقری (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران) و فتح اله غفاری چراتی (معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران) و روسای تشکلهای کارگری برگزار و طی آن مسائل و مشکلات کارگران قربان حافظ جنگل مطرح شد.
در این دیدار، جمعی از نمایندگان کارگران قرق بان جنگل با بیان دغدغهها و مطالبات خود در حوزههای معیشتی، شغلی و درمانی و رفاهی، خواستار پیگیریهای جدی و مؤثر مسئولان شدند.
فتح اله غفاری چراتی (معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران) ضمن تأکید بر جایگاه والای کارگران قرق بان در توسعه جنگلهای کشور، قول پیگیری مطالبات مطرحشده از طریق نهادهای مرتبط را داد.
سیدعلی اکبر علوی نژاد (رییس مجمع نمایندهگان کارگران استان مازندران) که در این جلسه حضور داشت، به ایلنا گفت: مشکلات حدود سه هزار کارگر قرقبان حفاظت از جنگلهای مازندران که در قالب ۱۲ شرکت تعاونی مشغول کار بودند، از سال ۹۶ با اجرای قانون تنفس در جنگلهای شمال آغاز شده است.
علوی نژاد با بیان اینکه در حال حاضر با احتساب اردیبهشت، ۲ ماه است دستمزد کارگران قرقبان پرداخت نشده است، افزود: بلاتکلیفی کارگران حفاظت از جنگل درحالی ادامه دارد که سازمان مراتع و جنگلداری نیز به مشکلات کارگران قرقبان و مجریان اجرای طرح تنفس رسیدگی نمیکند.
وی با بیان اینکه از سال ۷۰ شرکتهای تعاونی کشاورزی جنگل بر مبنای مشارکت مردمی و در حوزه حفظ و احیای جنگل بنا نهاده شدند و در حال فعالیت هستند، افزود: شرکتهای آذررود، کار سنگرود، انارستان، لابیک، ولوپی، کولا، القدیر، خلیل مله، صنایع چوب فریم، صنایع چوب کاغذ مازندران، نکاچوب و اشبا تراورس نمونه شرکتهایی هستند که با کمبود منابع مالی دچار مشکل شدهاند.
به گفته وی، این شرکتها در بیشتر ماههای سال صورت وضعیتهای مالی خود را از سازمان جنگلها، مراتع آبخیزداری کشور به موقع دریافت نمیکنند و برای تامین منابع مالی پرداخت حقوق قرقبانان مرتبا از جیب هزینه میکنند.
او گفت: مشکل جدیدی که اخیرا گریبان گیر کارگران قرقبان شده این است که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با افزایش حقوق ۴۵ درصدی کارگران قربان بر اساس مصوبه شورای عالی کار موافقت نمیکند. در عین حال قرار است علارغم در خواست مکرر کارگران قرق بان جنگل برای تبدیل وضعیت از شرکتی به قرار داد مستقیم، دوباره مسئولیت کارگران به یک شرکت سرمایه گذار جدید واگذار شود.
وی تاکید کرد: اکثر همکاران مشکلات معیشتی دارند و دستمزد فعلی جوابگوی حل مشکلِ آنها نیست. ما کارگران، صرفاً به دنبال حقوق قانونیخود هستیم و چیزی فراتر از حقوق قانونی نمیخواهیم لذا درخواست میکنیم هم مسئولان و هم مدیران شرکتها موضوع را پیگیری کنند تا مشکلات معیشتی ما کارگران قرقبان جنگل حل شود.