خبرگزاری کار ایران

به بهانه ۱۶ آذر

روز ثبت جهانی چوگان با نام ایران در یونسکو

asdasd
کد خبر : ۸۴۳۴۳۰

تمدن غنی و تاریخ کهن ایران زمین حکایت یک کتاب و چند نوشته مکتوب نیست. روایت گوهرهای ارزشمندی به شمار می‌رود که از ابتدای تمدن بشری در این مرز و بوم شکوفا شده و سینه به سینه چرخیده است.

به گزارش ایلنابه نقل از روابط عمومی فدراسیون چوگان، ابراهیم نوزایی ریاست فدراسیون چوگان در یادداشتی به مناسبت 16 آذر روز ثبت چوگان در فهرست میراث ناملموس یونسکو از تمامی فعالان این امر خطیر تشکر و قدردانی نمود.
تمدن غنی و تاریخ کهن ایران زمین حکایت یک کتاب و چند نوشته مکتوب نیست. روایت گوهرهای ارزشمندی به شمار می‌رود که از ابتدای تمدن بشری در این مرز و بوم شکوفا شده و سینه به سینه چرخیده است.یکی از این دستاوردهای فرهنگی و ورزشی گرانبها بازی چوگان محسوب می شود که در سال‌های اخیر و به همت متولیان فرهنگی و ورزشی احیا و بازشناسی شده است.

آغاز و سرمنشاء پیدایش این ورزش به عهد باستان تعلق دارد . طبق اسناد تاریخی این ورزش از ۵۲۵ سال قبل از میلاد مسیح تا کنون دارای قدمت می باشد.

بر اساس تحقیقات و مطالعات انجام شده ، مهد و زادگاه این ورزش ایران باستان می باشد ونام چوگان نیز از آن دوران به یادگار مانده است.

در سال 1375 گزارشی از وضعیت چوگان تقدیم رهبر فرزانه انقلاب اسلامی شد که ایشان برای احیا و گسترش چوگان به عنوان هویت ، فرهنگ و ملیت ایرانی تاکید و فرمودند: “دنبال ورزش‌هایی بگردید که بومی ماست و مردم از آنها خبر ندارند، مثلاً ورزش چوگان که یک ورزش ایرانی است، الان هم در دنیا معمول است و چوگان بازی می کنند ، ولی ما اصلاً بازی چوگان را بلد نیستیم، اصلاً نمی دانیم چوگان چیست بیائید اینها را احیا و زنده کنید چون جزء فرهنگ شما و اصلاً جزء ملیت شماست.” و با این رهنمودهای ارزشمند، نخستین حامی جدیِ هویت و اصالت ایرانی چوگان شدند و بارقه های امید را در دل دوستداران چوگان تاباندند و همچنان تاکیدات و گوشزدهای مکرر معظم له به منظور گسترش این بازی ملی  در محافل فرهنگی و ورزشی هنوز هم ادامه دارد.

اکنون که دو سال از ثبت جهانی چوگان در سازمان آموزشی،علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد( یونسکو) به نام ایران می گذرد، به یاد می آوریم روزگاری را که این بازی فرهنگی با غبار فراموشی و نخوت دست و پنجه نرم می کرد و عاشقان فرهنگ این مرز و بوم با درایت و غیرت ملی برای هویت جویی تلاش نموده و چوگان نوین ایران زمین را بنا نهادند و در نتیجه زحمات آنان سرانجام در 16 آذر ماه سال 1396 این بازی فاخر ایرانی، با عنوان “چوگان، بازی سوار بر اسب همراه با موسیقی و روایت گری” برای همیشه  به نام ایران زمین به ثبت جهانی رسید.

بر خود لازم می دانم از همه ی کسانی که برای ثبت جهانی چوگان و رشد و پویایی آن کوشش نمودند صمیمانه سپاسگزاری نموده و قدردان زحمات آنان باشم.

ابراهیم نوزایی

رئیس فدراسیون چوگان

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز