خبرگزاری کار ایران

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...
کد خبر : ۱۲۷۵۱۸۹

روز گذشته بازهم شاهد درگیری در حاشیه یک بازی لیگ برتری بودیم که طبق معمول یک طرف آن تیمی بود که هدایتش را جواد نکونام بر عهده داشت.

به گزارش خبرنگار ورزشی ایلنا، روز گذشته در جریان دیدار فولاد خوزستان و مس رفسنجان شاهد درگیری‌ها و اتفاقاتی بودیم که خودش را در پایان بازی نشان داد. درگیری‌هایی که کنار زمین و روی نیمکت دو تیم وجود داشت و حامد لک، گلر مسی‌ها هم به آن ورود کرد و اگر اطرافیان جلوی او را نگرفته بودند کار به درگیری فیزیکی کشیده می‌شد. این حواشی اگرچه در فوتبال ما کم نبوده ولی برخی مربیان و تیم‌ها بیش از سایرین در طول سال‌های اخیر با آن درگیر بودند و به نوعی این چالش‌ها برایشان مسبوق سابقه است و در رأس آن می‌توان به نیمکت فولاد خوزستان و جواد نکونام اشاره کرد که نشان داده بازی‌های کنار زمین و حواشی این چنینی به نوعی بخش از تاکتیک او محسوب می‌شود و فکر و ذکرش فقط رسیدگی به امور فنی داخل زمین نیست. به همین بهانه به بررسی چند نمونه از اتفاقاتی که پیش از این پیرامون نکونام در عرصه مربیگری وجود داشته است می‌پردازیم:

 

جنجال در اولین روز

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...

اولین تجربه مربیگری نکونام حضور کنار کارلوس کی‌روش در نیمکت تیم ملی بود. کاپیتان اسبق تیم ملی بعد از خداحافظی از میادین فوتبال به عنوان مربی کنار کی‌روش قرار گرفت و اولین تجربه‌اش در بازی با قطر روی نیمکت قرار گرفت و به دلیل درگیری با نیمکت حریف اخراج شد.

نکونام دستیار کارلوس کی روش و عصای دست سابق این مربی در ترکیب تیم ملی بعد از 90 دقیقه جنب و جوش در کنار زمین، اعتراض به داوری و صحبت با بازیکن ها در نهایت در انتهای بازی جنجال بزرگی را در ورزشگاه آزادی به راه انداخت.

نکونام که به شدت از گل زده رضا قوچان نژاد خوشحال بود بعد از شادی گل به سبک بازیگری از جلوی نیمکت قطر گذاشت و خود را به سعید عزت اللهی رساند تا با شماره 6 تیم ملی شادی خود را تقسیم کند. در این لحظه سرمربی قطر و دو تیم از مسئولین این تیم به سمت نکونام دویدند و از او بابت حرکتی که در این فعل و انفعال انجام داده انتقاد کردند. سرمربی قطر در این هجوم با انگشت به سرش اشاره می کرد و  با هجوم سایر نیمکت نشین‌ها، این  درگیری لفظی به سرعت جنبه های خشونت آمیز و فیزیکی پیدا کرد. در این بین دو بازیکن نیمکت نشین قطری هم حضور داشتند. این درگیری با دخالت تیموریان، منتظری، دژاگه، حقیقی، حسینی و بازیکنان ایران و اعضای کادر فنی بعد از سه چهار دقیقه کنترل شد و البته داور او را از زمین اخراج کرد .

 

درگیری با نیمکت قلعه‌نویی

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...

اولین تجربه نکونام در لیگ برتر مربوط به حضورش روی نیمکت نساجی است، سرمربی نساجی که خودش بعد از سال‌ها این تیم را لیگ برتری کرده بود خودش هم در لیگ برتر هدایت آن را بر عهده گرفت و در نیم فصل نخست به مصاف سپاهان قلعه نویی در لیگ هجدهم رفت. تیمی که مدعی قهرمانی بود. در دقایقی از این بازی بود که بازیکن نساجی خطای خشنی روی پای ساسان انصاری، مهاجم وقت سپاهان انجام داد که با اعتراض شدید قلعه نویی به داور همراه بود. نکونام که نمی‌خواست بازی کنار زمین و تحت فشار قرار دادن داور را به کادرفنی سپاهان ببازد بعد از کنار رفتن قلعه نویی از متن درگیری وارد ماجرا شد و در این بین با نیمکت نشینان سپاهان هم درگیری لفظی پیدا کرد که با وساطت طرفین ختم به خیر شد. نکونام و قلعه نویی گذشته پرچالشی داشتند و نباختن در این بازی برای هر دو حیثیتی بود و همین موضوع باعث شد این بازی طبق انتظارها به تنش کشیده شود.

 

ماجرای پیکان، اوت دستی و گل‌آلود کردن زمین

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...

پیکان با تارتار سه فصل قبل بود که به اهواز رفتند تا مقابل فولادِ نکونام صف آرایی کنند. تیم تارتار آن زمان یک حربه خاص برای ایجاد موقعیت گل داشت که پرتاب‌های بلند نادر محمدی از انتهای زمین بود. این بازیکن از هر نقطه زمین می‌توانست توپ را به محوطه جریمه بیاندازد و موقعیت گل ایجاد کند و چند باری هم از این روش به گل رسیده بود. پیش از شروع بازی بود که باشگاه پیکان اعلام کرد فولادی‌ها به عمد حاشیه زمین را کاهش داده، تابلوهای تبلیغاتی را جلو آوردند و بخشی از زمین که خارج از خطوط بود را گلالود کرده بودند که نتوان روی آن حرکت کرد و عقیده داشتند این اقدامات برای جلوگیری از پرتاب اوت های نادر محمدی بوده است. اتفاقی که سوای این موضوع برای سلامت بازیکنان در طول بازی هم خطرناک بود. هرچند کادرفنی و مدیران فولاد این موضوع را تکذیب کردند و شرایط زمین شهدای فولاد را استاندارد می‌دانستند ولی این موضوع جنجال های زیادی را به همراه داشت. مهدی تارتار بعد از بازی عنوان کرد که با این رفتار فولادی ها، فوتبال ایران به 50 سال قبل برگشته است.

 

درگیری با منصوریان در تبریز

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...

جواد نکونام حتی با علیرضا منصوریان در چند هفته‌ای که وی در تبریز بود به چالش خورد. در جریان بازی تراکتور - فولاد بود که ساسان انصاری، بازیکن تیم فولاد در زمین با تراکتوری‌ها درگیر می‌شد و خشن بازی می‌کرد و این موضوع با عصبانیت منصوریان همراه بود. او با پرخاش به سمت نیمکت فولاد رفت و از نکونام خواست تا ساسان انصاری را کنترل کند و همین کلید درگیری بین نیمکت دو تیم بود. در پایان بازی منصوریان سمت نکونام رفت تا دلخوری ها از بین برود و عنوان کرد که به خاطر اینکه نکونام میهمان آنها در تبریز بوده به سمتش رفته است ولی دلخوری ها در مصاحبه‌های بعد از بازی همچنان سرجای خودش باقی مانده بود.

 

جمله دردسرساز محمود فکری

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...

در بازی دو فصل قبل فولاد و استقلال بود که هدایت آبی ها را محمود فکری بر عهده داشت. در طول بازی نیمکت دو تیم مدام در چالش بودند و این چالش در زمین هم ظاهراً وجود داشت. محمود فکری عقیده داشت فولادی‌ها از بیرون و درون زمین با تحت فشار گذاشتن داور بازی از یک سو و روی آوردن به ضد فوتبال در دقایقی از سوی دیگر به دنبال کسب نتیجه از راه‌های غیر فنی بودند. فکری که سعی داشت وارد این درگیری ها نشود بعد از پایان بازی سمت محمد قاسمی نژاد رفت و در کنار خوش و بش با او جمله منشوری علیه نکونام به کار برد که یکی از اعضای نیمکت فولاد آن را با موبایل خود ضبط و رسانه‌ای کرد. این اظهار نظر منجر به محرومیت یک جلسه‌ای فکری از نیمکت شد.

 

درگیری با دانشگر در فینال جام حذفی

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...

استقلال در فینال جام حذفی دو فصل قبل مغلوب فولاد شد. در دیداری که فرهاد مجیدی به دلیل محرومیت از روی سکوها کار را دنبال می‌کرد و نیمکت خالی از مربی استقلال فقط صالح مصطفوی را در اختیار داشت و از سوی دیگر کادر عریض و طویل فولاد بودند که توانستند از این ضعف استقلال استفاده کرده و جنجال‌های کنار زمین را به سود خود تمام کنند و در طول بازی سعی داشتند قضاوت داور را تحت تاثیر قرار دهند. در جریان بازی درگیری میان مسعود ریگی و محمد آبشک شکل گرفت و در نهایت بازی به تساوی کشیده شد و در ضربات پنالتی فولاد پیروز شد. شادی بعد از گل فولادی ها بعضاً تحریک کننده بود و از بین استقلالی‌ها این محمد دانشگر بود که واکنش نشان داد و کار به درگیری لفظی کنار زمین کشیده شد.

 

عنایتی هم بی نصیب نماند

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...

فصل گذشته دیدار فولاد و هوادار در دور برگشت هم به درگیری کشیده شد. درگیری اول میان جواد نکونام و مدیررسانه تیم هوادار رخ داد. پیش از بازی بود که رسانه رسمی باشگاه هوادار اشتباهات داوری بازی رفت را در ویدیویی منتشر کرد و علیه سرمربی فولاد موضع گیری صورت گرفت و همین باعث شد پیش از شروع بازی جواد نکونام با مدیر رسانه هوادار درگیر شود که با وساطت عنایتی ختم به خیر شد. این پایان ماجرا نبود و در جریان بازی مهدی هاشمی نسب به دلیل اعتراض های مکرر عنایتی به داور با او به جرو بحث پرداخت که اطرافیان میان این دو وساطت کردند تا کار بالا نگیرد.

 

درگیری در بازی با پرسپولیس

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...

جنجال‌های چند هفته قبل بازی با پرسپولیس را حتما به یاد دارید. جایی که فولادی‌ها به توهین هواداران پرسپولیس حتی پیش از شروع مسابقه معترض بودند و این موضوع هم با اعتراض و مصاحبه تند جواد نکونام همراه شد و هم مهدی هاشمی نسب شخصاً تصمیم گرفت پاسخ سکوهای سرخ آزادی را بدهد. او درون زمین رفت و نقطه‌ای که با لباس استقلال از آنجا دروازه پرسپولیس را سال‌ها قبل باز کرده بود بوسید و بعد هم با حرکتی زشت و منشوری سکوها را مورد خطاب قرار داد و در ادامه در میکسزون صحبت‌هایی علیه هواداران پرسپولیس انجام داد. این صحبت ها و اتفاقات تا چندین روز سوژه اصلی فوتبال ایران بود.

 

و سر انجام فولاد - مس رفسنجان

یک ماجرای تکراری، درگیری نکونام و دستیارانش با ...

اتفاقات روز گذشته همانطور که گفته شد موضوع جدیدی در فوتبال ایران نیست. به گفته مسئولان مس رفسنجان درگیری یک لیدر فولاد با بازیکن مس از یک سو و پرتاب مواد منفجره در جایی نزدیک به محل بازی حامد لک از سوی دیگر باعث شد این بازیکن از کوره در برود و اقدام به درگیری با فولادی‌ها کند. مسئولان مس رفسنجان یکی از اعضای کادرفنی فولاد را هم از عوامل اصلی درگیری و حاشیه در طول بازی معرفی کردند و با توجه به سابقه درگیری‌های این چنینی نمی‌توان ادعای آنها را رد کرد.

 

درگیری ها حربه تاکتیکی است؟

جنگ‌های کنار زمین بدون شک در جریان بازی و نتیجه آن می‌تواند موثر باشد. خیلی از مربیان دنیا از نشست‌های خبری پیش از بازی و اتفاقات کنار زمین هم به عنوان بخشی از بازی یاد می‌کنند که برای آن پلن و برنامه‌ریزی دارند. جواد نکونام هم به تاثیر از کی‌روش و سایر مربیان پرتغالی بازی‌های این چنینی را خوب یاد گرفته است و از آن به سود تیمش استفاده می‌کند. یکی از روش‌های این مدل اقدامات که رایج است این است که سرمربی خودش معمولاً کنار می‌ایستد و اعضای کادرفنی را جلو می‌فرستد تا از خطر اخراج و محرومیت در امان بماند و آسیبی متوجه جایگاه سرمربیگری نشود ولی این موارد تا جایی قابل پذیرش است و اگر از آن فراتر رود چهره فوتبال را پیش مخاطبین ناموجه جلوه می‌دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز