خبرگزاری کار ایران

جوجه ریزی در همدان ۱۱ درصد افزایش یافت

جوجه ریزی در همدان ۱۱ درصد افزایش یافت

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی همدان با بیان اینکه تولید مرغ در این استان ۱۱ درصد افزایش یافته است، گفت: تامین نهاده و نوسانات بازار، مهم‌ترین موانع تولید مرغ گوشتی در استان و کشور است.

به گزارش ایلنا از همدان، داوود شعبانلو افزود: تامین به موقع و کافی نهاده‌های دامی اصلی‌ترین دغدغه فعالان این حوزه است و رفع سریع اختلالات سامانه بازارگاه ضروری است.

وی با اشاره به زیرساخت‌های استان، اظهار کرد: در استان همدان ۴۸۱ واحد فعال مرغداری گوشتی داریم که ظرفیت ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی سالانه را دارند.

شعبانلو ادامه داد: با این حال، میانگین دوره جوجه‌ریزی در همدان در سال گذشته حدود ۳.۶۷ دوره بوده است که این عدد در مقایسه با استان‌های شمالی کشور مانند مازندران و گیلان که بیش از چهار دوره دارند، نشان‌دهنده ظرفیت استفاده نشده استان است.

وی دلیل این امر را شرایط اقلیمی خاص همدان دانست و توضیح داد: ارتفاع سطح دریا و خشکی هوا در همدان منجر به اکسیژن کمتر و افزایش احتمال انتقال بیماری‌ها و آلودگی‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: این شرایط باعث می‌شود که وزن‌گیری مرغ با مدت زمان طولانی‌تری انجام شده و به طور متوسط، مرغ با وزن مطلوب مورد تقاضای مصرف‌کننده، پس از ۵۵ تا ۵۸ روز آماده ارسال به کشتارگاه شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغ گوشتی همدان تاکید کرد: ۷۰ تا ۷۵ درصد مشکلات فعالان این حوزه به طور مستقیم به تأمین نهاده‌های دامی بازمی‌گردد.

شعبانلو با استناد به قوانین سال ۱۳۹۰، خواستار توجه دولت به محیط کسب‌وکار بخش خصوصی شد و اظهار کرد: تنظیم بازار نباید به ابزاری برای کنترلگری طولانی‌مدت تبدیل شود که موجب فرسودگی تولیدکنندگان می شود

وی به افزایش قیمت جوجه یک روزه تا بالای ۴۰ هزار تومان اشاره کرد و خواستار رسیدگی به این وضعیت در کنار حل مشکل نهاده‌ها شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز