خبرگزاری کار ایران

رئیس مرکز اورژانس و درمان فولاد مبارکه:

هدف ما حفظ آرامش و امنیت درمانی کارکنان فولاد مبارکه است

هدف ما حفظ آرامش و امنیت درمانی کارکنان فولاد مبارکه است

امیرسامان روستایی، رئیس مرکز اورژانس و درمان فولاد مبارکه و ضرغام عسگری، رئیس شعب بیمه آسیا در استان اصفهان گفت: طبق بررسی‌های صورت‌گرفته، بیمه آسیا یکی از خوش‌حساب‌ترین شرکت‌های بیمه‌ای کشور بوده و این موضوع به‌مرور موجب افزایش اعتماد و همکاری شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه،  رئیس مرکز اورژانس و درمان فولاد مبارکه به سوالات ما درباره فرایند درمان و بیمه آسیا  پاسخ دادند.

لطفاً قدری درباره تغییر بیمه‌گر پایه و تکمیلی شرکت توضیح دهید.

 روستایی:

پس از چندین سال همکاری با بیمه ایران، هم‌اکنون از خدمات شرکت بیمه آسیا استفاده می‌کنیم. در طول ۷ تا ۸ ماه گذشته، نقاط قوت و ضعف این همکاری شناسایی شده و اصلاحاتی در حال انجام است. ساختار بیمه‌ای در فولاد مبارکه، به‌دلیل تنوع وضعیت استخدامی و بیمه‌ای کارکنان، پیچیدگی‌های خاصی دارد که موجب تعریف چند مدل بیمه درمانی در سازمان شده است.

درباره گروه‌بندی بیمه‌شدگان توضیح دهید.

کارکنان صندوق بازنشستگی فولاد: گروه اول دارای بیمه پایه سلامت و بیمه تکمیلی از بیمه آسیا و گروه دوم تحت پوشش کامل بیمه آسیا و فول درمان هستند.

بخش بعدی کارکنان صندوق تأمین اجتماعی و پیمانکاران هستند که در ساختار بیمه‌ای این عزیزان، بیمه تأمین اجتماعی به‌عنوان بیمه پایه و بیمه آسیا پوشش بیمه تکمیلی را بر عهده دارد. تلاش شده است که ضمن حفظ عدالت در خدمات درمانی، فرایندها به‌گونه‌ای طراحی شود که پاسخ‌گوی نیازهای متنوع بیمه‌شدگان در گروه‌های مختلف باشد.

درباره همکاری بیمه آسیا با فولاد مبارکه توضیح دهید.

در تشریح ساختار همکاری فولاد مبارکه با شرکت بیمه آسیا، یکی از موضوعات مربوط به تعداد و تنوع مراکز طرف قرارداد است. لینک مراکز درمانی طرف قرارداد به‌صورت روزانه به‌روزرسانی می‌شود و در اختیار همه همکاران قرار می‌گیرد. این امکان باعث شده کارکنان در هر لحظه بتوانند موقعیت نزدیک‌ترین مرکز درمانی را شناسایی و به آن مراجعه کنند.

یکی از سؤالات پرتکرار بیمه‌شدگان مربوط به مراکز طرف قرارداد است. لطفاً در این باره توضیح دهید.

در خصوص قرارداد با مطب‌ها و بیمارستان‌ها باید گفت عمده نیاز درمانی کارکنان در حوزه‌های تخصصی و فوق‌تخصصی است که با انعقاد قرارداد با پزشکان در سراسر کشور امکان‌پذیر شده است. طبق قوانین موجود، تمامی مراکز باید با بیمه‌های پایه قرارداد داشته باشند؛ ولی معدودی از پزشکان و مراکز تمایل به همکاری با بیمه‌ها را ندارند.

طبق بررسی‌های صورت‌گرفته، بیمه آسیا یکی از خوش‌حساب‌ترین شرکت‌های بیمه‌ای کشور بوده و این موضوع به‌مرور موجب افزایش اعتماد و همکاری شده است. در خصوص بیمارستان‌ها نیز باید توجه داشته باشیم که بیشتر مراکز معتبر درمانی در سطح استان با بیمه آسیا قرارداد دارند و در موارد محدودی این عدم همکاری، ناشی از عدم تمایل مراکز بوده است.

لطفاً درباره نقش صندوق حمایتی درمان در پوشش کامل سلامت کارکنان توضیح دهید.

در راستای ارتقای خدمات درمانی شرکت فولاد مبارکه، «صندوق حمایتی درمان از کارکنان» به‌عنوان یکی از ابزارهای مکمل پوشش بیمه‌ای معرفی شده و نقش مهمی در پاسخ‌گویی به نیازهای ویژه درمانی ایفا می‌کند.

موارد تحت پوشش صندوق حمایتی درمان کدام‌اند؟

این صندوق به‌ویژه در مواردی نظیر بیماران مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج یا خاص، کارکنانی که دچار حوادث شغلی شده‌اند، پرونده‌هایی که توسط کمیسیون عالی پزشکی شرکت مورد تأیید قرار گرفته‌اند، هزینه‌های مربوط به باروری و ناباروری و خدمات درمانی مرتبط با ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی بند ناف که با همکاری مرکز بند ناف رویان اصفهان انجام می‌شود، پشتیبانی مستقیم از کارکنان را برعهده دارد. هدف ما حفظ آرامش و امنیت درمانی کارکنان فولاد مبارکه است. در هر جا که بیمه درمانی کفایت نکند، صندوق حمایت وارد عمل خواهد شد و از همکاران پشتیبانی خواهد کرد.

واحد درمان شرکت در این زمینه چه دستاوردی داشته است؟

واحد درمان فولاد مبارکه، در همکاری با بیمه آسیا و صندوق حمایت از کارکنان، توانسته است مجموعه‌ای یکپارچه از خدمات درمانی تخصصی و عمومی را برای بیش از ۱۰۰ هزار نفر بیمه‌شده فراهم کند. این اقدام، نمادی از تعهد عمیق سازمان نسبت به ‌سلامت، رفاه و امنیت منابع انسانی خود است.

درباره سیاست‌های ارتقای خدمات درمانی در شرکت فولاد مبارکه و وضعیت همکاری با مراکز درمانی استان اصفهان توضیح دهید.

باتوجه‌به شرایط مالی و سیاست‌گذاری‌های مستقل هر بیمارستان، برخی مراکز دولتی و خصوصی از همکاری با بیمه‌های تکمیلی امتناع می‌ورزند؛ با‌ وجود این، بیشتر بیمارستان‌های دولتی و خصوصی استان، با شرکت بیمه آسیا قرارداد فعال دارند و خدمات درمانی مطلوبی به کارکنان ارائه می‌دهند. فهرست این مراکز در سراسر کشور از طریق سایت رسمی بیمه آسیا و همچنین لینک پیامکی ارسال‌شده برای همکاران قابل‌مشاهده است و روزانه به‌روزرسانی می‌شود.

چنانچه بیمارستان یا مرکزی از بضاعت کافی برای خدمت‌رسانی به بیمه‌شدگان فولاد مبارکه برخوردار باشد و بخواهد با این مجموعه همکاری کند، نگاه فولاد مبارکه و بیمه آسیا در این زمینه چگونه است؟

به‌طورکلی رویکرد مشارکت‌محور در قراردادهای درمانی حاکم است به این معنی که شرکت فولاد مبارکه و بیمه آسیا آمادگی کامل دارند تا با هر بیمارستانی که تمایل به عقد قرارداد داشته باشد، همکاری کنند. هدف ما افزایش سطح رفاه درمانی کارکنان با گسترده‌ترین پوشش ممکن است. این سیاست انعطاف‌پذیر و مشارکتی، بخشی از راهبرد بلندمدت شرکت در حوزه سلامت سازمانی است که بر دسترسی عادلانه، تنوع خدمات، و رضایت کارکنان تمرکز دارد.

در جریان بررسی نظرسنجی‌های داخلی درباره سطح رضایت کارکنان از خدمات درمانی، یکی از مواردی که امتیاز پایین‌تری دریافت کرده بود، مدت‌زمان بازپرداخت هزینه‌های درمانی بود. در این باره نیز لطفاً توضیح دهید.

بر اساس نظرسنجی انجام‌شده از کارکنان، یکی از دغدغه‌های اصلی، مدت‌زمان بازپرداخت هزینه‌های درمانی بوده است. علت اصلی این تأخیرها، فرایندهای اداری و بروکراسی مالی است که باتوجه‌به حجم زیاد پرونده‌ها، زمان‌بر می‌شود. در تلاشیم با تشکیل جلسات کارشناسی منظم با واحد مالی و همکاران بیمه، راهکارهای عملی برای کاهش زمان پرداخت تدوین کنیم. رساندن این مدت‌زمان به کوتاه‌ترین بازه ممکن و افزایش رضایت همکاران از دیگر اهداف ما در این زمینه است.

واحد درمان و مالی شرکت فولاد مبارکه هم‌اکنون در حال بازنگری فرایندها، تسهیل گردش کار و پیگیری فنی جهت حذف گلوگاه‌های اداری است تا پرداخت‌ها با سرعت و دقت بیشتری صورت گیرد. این رویکرد اصلاحی نشان‌دهنده تعهد سازمان به پاسخ‌گویی فعالانه به بازخورد کارکنان، ارتقای رضایتمندی درمانی و ایجاد ساختاری چابک‌تر در اجرای تعهدات مالی درمانی است.

لطفاً درباره طرح «سیناد» به‌عنوان یکی از مطالبات مهم سازمانی که با هدف جلوگیری از معطلی‌های مراجعه حضوری و ارتقای دقت فرایندهای درمانی در شرکت فولاد مبارکه به اجرا درآمده است توضیح دهید.

حوزه درمان فولاد مبارکه جمعیتی بالغ‌بر ۱۰۰ هزار نفر را پوشش می‌دهد. در چنین مقیاسی، حتی یک درصد نارضایتی معادل هزار نفر است. به همین دلیل باید کنترل‌ها، پرداخت‌ها و رسیدگی‌ها با دقتی بسیار بالا انجام شوند. در حال حاضر شاهد کاهش چشمگیر مراجعات حضوری هستیم؛ به‌نحوی‌که پیش از اجرای طرح سیناد، روزانه حدود ۵۰۰ نفر برای تحویل نسخ و مدارک درمانی به مراکز مراجعه می‌کردند. این عدد اکنون به ۸۰ نفر در روز کاهش‌ یافته که از نظر سازمان، نشان‌دهنده موفقیت قابل‌توجه طرح در کاهش بار مراجعات و ارتقای سطح رضایت کارکنان است. آمار فعلی طرح سیناد نه‌تنها قابل‌قبول، بلکه بیانگر تغییر نگرش سازمان در مسیر هوشمندسازی خدمات درمانی است.

در جریان توسعه خدمات الکترونیکی و کاهش مراجعات حضوری، «سامانه سیناد» به‌عنوان بستر رسمی بارگذاری و پیگیری نسخ درمانی در شرکت فولاد مبارکه راه‌اندازی شده است. این تحول دیجیتال، بخشی از راهبرد کلان شرکت در مسیر ارائه خدمات سلامت هوشمند، کاهش هزینه‌های غیرضروری و افزایش رضایت کارکنان ارزیابی می‌شود.

درباره وضعیت دسترسی کارکنان به سامانه سیناد و نحوه مراجعه به پزشک معتمد توضیح دهید.

طرح سیناد در سه مرحله اجرا شده است: مرحله اول ویژه عزیزان پیمانکار، مرحله دوم برای کارکنان صندوق تأمین اجتماعی و در مرحله سوم برای کارکنان امانی. فرایند توسعه به نحوی برنامه‌ریزی شده که تمامی کارکنان به‌تدریج به سامانه دسترسی کامل داشته باشند. این سیستم تاکنون موفق به کاهش چشمگیر مراجعه حضوری و افزایش شفافیت در فرایند درمان شده است.

درباره فرایند مراجعه به پزشک معتمد و امکان استفاده غیرحضوری از خدمات پزشک معتمد، باید گفت: مباحث پزشکی، فرایندهایی نیستند که صرفاً از راه دور انجام شوند؛ اما با یک‌بار مراجعه حضوری و تحویل مدارک و مستندات لازم، پرونده پزشکی فرد تشکیل می‌شود و پس از آن، مراحل دریافت هزینه‌ها و پیگیری‌های بعدی به‌صورت غیرحضوری و با سهولت قابل‌انجام است. این روند ترکیبی است از حضور اولیه و در ادامه، فرایند دیجیتال. به این ترتیب ضمن حفظ دقت و سلامت تصمیم‌گیری‌های پزشکی، از اتلاف زمان کارکنان جلوگیری شود.

به‌طورکلی طرح سیناد به‌عنوان یک تحول دیجیتال در حوزه درمان، گامی مهم در مسیر ارتقای رضایت کارکنان، کاهش بروکراسی و افزایش بهره‌وری سازمانی است.

بعضاً درباره محورهای اجرایی طرح آنکال درمان سؤالاتی مطرح می‌شود. لطفاً در این زمینه نیز توضیح دهید.

این محورها شامل این موارد هستند: ارسال فایل‌های آموزشی الکترونیکی درباره مفاد قراردادهای بیمه پایه و تکمیلی؛ پاسخ‌گویی تلفنی به پرسش‌های مطرح‌شده از سوی بیمه‌شدگان در مراکز درمانی؛ راهنمایی بیمه‌شدگان در خصوص فرایندهای تأیید نسخه‌ها؛ مراحل دریافت هزینه‌ها و مدارک موردنیاز.

بیمه‌شدگان چگونه و از چه کانال‌هایی می‌توانند با کارشناسان طرح آنکال درمان ارتباط برقرار کنند؟

کارشناسان ما خانم زمانی به شماره تماس ۰۹۹۱۲۷۰۵۳۰۳ و آقای قربانی با شماره تماس ۰۹۱۳۴۶۳۲۰۸۵ آماده ارائه خدمات آنکال به بیمه‌شدگان گرامی هستند. ضمن اینکه دسترسی به اطلاعات مراکز درمانی طرف قرارداد نیز از طریق لینک پیامکی ارسال‌شده و سایت رسمی بیمه آسیا امکان‌پذیر است.این شیوه ارتباطی، بخش مهمی از سیاست‌های مشتری‌مدارانه شرکت در حوزه سلامت کارکنان را تشکیل می‌دهد و در کنار سامانه سیناد، فرایند خدمات درمانی را برای خانواده بزرگ فولاد مبارکه ساده‌تر و کارآمدتر کرده است.

سخن پایانی شما؟

در پایان شایسته است از حمایت‌های بی‌دریغ مدیریت محترم عامل شرکت و معاونت سرمایه انسانی که همواره در حوزه سلامت و درمان، پشتیبان واحد درمان بوده‌اند، همچنین از تمامی همکاران محترم در شرکت فولاد مبارکه و شرکت بیمه آسیا که با تلاش، تعهد، همدلی و تخصص خود در اجرای موفق و بهبود مستمر قرارداد درمانی نقش‌آفرینی کرده‌اند، صمیمانه تشکر و قدردانی کنم. در این میان، همچنین قدردان زحمات، هماهنگی‌ها و همکاری‌های همکاران پرتلاش در مدیریت روابط‌عمومی و به‌ویژه عزیزان در رادیو فولاد نیز هستیم که با فراهم‌سازی بستری حرفه‌ای، امکان اطلاع‌رسانی و انتقال مؤثر اطلاعات به کارکنان شایسته شرکت را مهیا کرده‌اند. به خاطر داشته باشیم بدون همکاری، اعتماد و نگاه توسعه‌محور، مسیر ارتقای خدمات درمانی و ایجاد دسترسی گسترده و باکیفیت برای خانواده فولاد مبارکه، امکان‌پذیر نخواهد بود.

در حال حاضر شرایط مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه آسیا چگونه است؟

عسگری رئیس شعب بیمه آسیا در استان اصفهان:

افتخار همکاری ما با شرکت فولاد مبارکه در حوزه بیمه‌ اموال به بیش از سه دهه می‌رسد و بحث درمان افتخار جدیدی است که نصیب ما شده است. این یک قرارداد صرفاً تجاری نیست؛ بلکه پیمانی استراتژیک است برای ایجاد امنیت و آسایش کارکنان فولاد مبارکه. قرارداد فولاد مبارکه با بیمه آسیا قراردادی استثنائی و کامل‌ترین و جامع‌ترین قرارداد بیمه است، به‌ این ‌علت که ما معمولاً به بیمه‌گزاران اطلاعات می‌دهیم؛ ولی فولاد مبارکه برعکس است و ما از آن‌ها اطلاعات می‌گیریم. در حال حاضر 1350 قرارداد با انواع درمانگاه‌ها، بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها داریم.

قراردادها بر اساس موقعیت جغرافیایی، تنوع خدمات و کیفیت خدمات است. در حال حاضر کمی ضعف در مورد پزشکان برند و معروف وجود دارد که آن هم به‌دلیل عدم تمایل ایشان برای همکاری است. البته در حال پیگیری این مورد نیز هستیم. در طرح آسیا سلامت، ما خدمات را به منازل کارکنان بردیم؛ بنابراین دیگر نیازی به ساعت‌ها معطلی برای تحویل مدارک نیست و همه افراد با استفاده از تلفن همراه خود می‌توانند نسخ و مدارک پزشکی را ارسال کنند و شاهد شفافیت خدمات باشند.

هدف سامانه سیناد بارگذاری الکترونیکی نسخ درمانی است. بیشترین چالش‌هایی که کاربران با این سامانه دارند چیست؟ آیا این سامانه توانسته طبق پیش‌بینی‌ها به فرایند غیرحضوری شدن مراجعات کمک کند؟

در این سامانه کلیه کاربران مراحل رسیدگی به پرونده خود را مشاهده می‌کنند. یکی از ایرادات مشاهده‌شده این است که پیامک واریز وجه برای کاربران ارسال شده، ولی کاربران متوجه شده‌اند پولی به ‌حساب آن‌ها نیامده است. این مشکل سیستم بانکی است که پول به ‌حساب نشسته، ولی پیامکی ارسال نشده است. این سامانه در صرفه‌جویی وقت دوستان تأثیر زیادی داشته است، پیگیری‌ها راحت‌تر شده و تماس‌ها را کمتر کرده است. در روزهای اول آغاز به کار سامانه، با حجم زیادی از نسخ روبه‌رو شدیم و مقداری ترافیک ایجاد شده بود؛ اما الآن به بیش از 76 درصد رضایت رسیده‌ایم و شاید اشکال کار در حال حاضر مدت‌زمان پرداخت‌ها باشد که در تلاشیم این زمان نیز کمتر شود.

درباره سازوکار اطلاع‌رسانی و پاسخ‌گویی پوشش‌های بیمه درمانی توضیح دهید.

در راستای ارتقای آگاهی کارکنان از جزئیات خدمات و پوشش‌های بیمه درمانی، شرکت بیمه آسیا اقدام به اجرای طرح «آنکال درمان» کرده است. این طرح با هدف آموزش، پاسخ‌گویی مستقیم و اطلاع‌رسانی شفاف طراحی شده و تاکنون با استقبال خوبی از سوی بیمه‌شدگان مواجه شده است.

بیمه آسیا در مقایسه با بیمه ایران چه خدمات متفاوتی ارائه داده است؟

طرح سیناد طرح بسیار خوبی بود که شأن کارکنان را حفظ و در زمان افراد صرفه‌جویی زیادی می‌کند. مراکز درمانی افزایش پیدا کرده‌اند و در هر جای کشور و به‌ویژه تهران پذیرای این عزیزان هستند. یک واحد صدور بیمه‌نامه نیز در اینجا مستقر است و کل نماینده‌های استان اصفهان به کارکنان فولاد مبارکه خدمات بیمه‌ای از قبیل بیمه خودرو و منازل ارائه می‌دهند. طرح آنکال ما همیشه پاسخ‌گوی کارکنان است و تلاش ما بر این است که در کمترین زمان مشکل افراد حل شود. از 1350 مرکز درمانی طرف قرارداد هیچ مرکزی وجود ندارد که طلبی از بیمه آسیا داشته باشد و ما در این زمینه، در کشور، تراز اول هستیم. پوشش جنگ جزو استثنائات بیمه‌نامه‌هاست و ما در شرایط جنگی کشور، برای خودروها و منازل افراد پوشش جنگ را گذاشتیم و افراد می‌توانند با مراجعه به نمایندگی‌ها پوشش جنگ را اضافه کنند.

واحد بیمه‌ای مستقر در فولاد مبارکه در حوزه خسارت هم می‌تواند کمک کند و پاسخ‌گوی افراد باشد. ما برای دغدغه بازنشستگی عزیزان طرح و راهکار داریم، طرحی به نام بیمه مستمری رایان به خدمت معاونت اقتصادی رسیده تا بررسی شود و اگر مورد پذیرش قرار گیرد، این طرح می‌تواند بعد از پنج سال، بر اساس پولی که پرداخت شده است، بازنشستگی مادام‌العمر داشته باشد. در سراسر کشور مراکز درمانی بیمه‌شدگان فولاد مبارکه را به‌صورت ویژه بررسی می‌کنند و دستور ویژه به همه استان‌ها رسیده است که خدمات به فولاد مبارکه باید در اولویت قرار گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز