خبرگزاری کار ایران

در مجمع عمومی عادی سالیانه،

«فپنتا» ۱۱۹ تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد

«فپنتا» ۱۱۹ تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد

روز سه‌شنبه 30 اردیبهشت ماه 1404، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنعتی سپنتا (سهامی عام) برای سال مالی منتهی به 30 دی ماه 1403 با حضور رسول صادقی، مدیرعامل و تعدادی از سهام‌داران این گروه عظیم صنعتی برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شرکت، در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنعتی سپنتا (سهامی عام) برای سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ که مهدی فصیحی، مدیرعامل شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران، محمد جعفری‌پور، مدیرعامل شرکت نورد و لوله سپنتا اهواز و کیانوش کاوی‌نژاد، مدیرعامل شرکت صنعتی تولیدی سپنتا پلیمر به عنوان مدیران عامل شرکت‌های زیرمجموعه گروه صنعتی سپنتا در آن حضور داشتند، رسول صادقی، مدیرعامل این گروه صنعتی اظهار داشت: یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های سهام‌داران محترم گروه صنعتی سپنتا در سال گذشته، بحث انضباط در سیستم مالی و اداری مجموعه بود که خوشبختانه در گذر زمان توانستیم به نظم و ثبات مد نظر خود، ضمن ایجاد تحول ساختاری در این گروه صنعتی دست پیدا کنیم.

ایجاد تحول در ساختار گروه صنعتی سپنتا

وی با بیان اینکه صورت‌های مالی سال‌های گذشته «فپنتا» با سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست و نشان از تحول ایجاد شده در این گروه صنعتی دارد، افزود: در حدود بیش از یک سالی که فعالیت خود را به عنوان مدیرعامل در گروه صنعتی سپنتا آغاز کردیم، اجرای یک‌سری تدابیر و استراتژی‌ها را در ساختار این گروه صنعتی در نظر گرفتیم که شامل بهینه‌سازی زنجیره تامین، ارتقای فرایندهای تولید، مدیریت دقیق هزینه‌ها و تعالی کیفیت محصولات می‌شد و توانستیم ضمن اجرا و پیاده‌سازی آن‌ها و فاصله گرفتن از نگاه سنتی موجود، گام‌های بلندی در راستای به‌روزرسانی و توسعه شبکه‌های تامین داخلی و خارجی، به‌کارگیری فناوری‌های جدید در خطوط تولیدی با هدف کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری وکیفیت محصولات برداریم.

مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا عنوان کرد: با توجه به پروژه‌هایی که پیش‌تر به دلیل عدم تامین مالی مناسب به صورت کامل در این گروه صنعتی اجرا نشده بود، تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا بتوانیم ضمن رفع مشکلات بانکی موجود در شرکت‌های زیرمجموعه گروه که به طور مستقیم بر تامین ماده اولیه مورد نیاز آن‌ها از بورس کالای ایران تاثیر می‌گذاشت، به نتیجه مطلوبی در اجرای این پروژه‌ها دست یابیم. در همین راستا، موفق به اتمام فاز نخست خط تولید لوله‌های ۱۲ تا ۱۸ اینچ شدیم و این محصول را وارد مدار تولید کردیم. در حال حاضر نیز فاز دوم این پروژه از پیشرفت قابل ملاحظه‌ای برخوردار است و به زودی این فاز نیز به مدار تولید اضافه خواهد شد. علاوه‌براین، عملیات اجرایی سایر پروژه‌های توسعه‌ای گروه صنعتی سپنتا همچون راه‌اندازی خط تولید لوله‌های مغزی «CoilTube» و لوله‌های پنج لایه نیز با سرعت قابل قبولی ادامه پیدا کرده و به طور جدی در حال پیگیری جهت تسریع در تکمیل و بهره‌برداری این پروژه‌ها هستیم.

صادقی در ادامه به دستاوردهای گروه صنعتی سپنتا در حوزه تولید در سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: در سالی که گذشت، ما ذهنیت خود را بر روی افزایش بهره‌وری در حوزه تولید متمرکز کردیم و هم‌زمان با بهسازی خطوط تولید، توانستیم راندمان تولید را افزایش دهیم و رکوردهای قابل توجهی را در تولید لوله گالوانیزه در شرکت‌های لوله و پروفیل سپنتا تهران و نورد و لوله سپنتا اهواز به ثبت برسانیم؛ این مهم با کاهش ضایعات تولیدی و بهای تمام شده محصولات همراه بود که نشان از عملکرد موفق ما در سال مالی اخیر دارد.

به دنبال تثبیت جایگاه واقعی سپنتا در بازار هستیم

وی با اشاره به اینکه در سال مالی اخیر، بازسازی «Rebranding» برند سپنتا را با جدیت کامل دنبال کردیم تا نشان دهیم گروه صنعتی سپنتا به عنوان قدیمی‌ترین تولیدکننده لوله و پروفیل کشور همچنان حضوری پرقدرت و پویا در بازار دارد، مطرح کرد: در همین راستا، مجموعه فعالیتی را برای خود تعریف کردیم که شامل حضور در نمایشگاه‌های تخصصی لوله و پروفیل، به‌روزرسانی سایت گروه صنعتی سپنتا، تغییر لوگوی شرکت و… می‌شد و همچنان اجرای برنامه‌های متنوع در این حوزه را در سال جاری دنبال خواهیم کرد.

مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا در ادامه پاسخ مبسوطی به پرسش‌های مطرح شده از سوی سهام‌داران حاضر در این مجمع ارائه کرد و در ارتباط با بهای تمام شده محصولات این گروه صنعتی، یادآور شد: در این زمینه باید گفت که حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد قیمت تمام شده محصولات سپنتا را ورق فولادی به عنوان ماده اولیه اصلی مورد نیاز تشکیل می‌دهد. لازم به ذکر است در حدود یک سال و نیم گذشته، تغییرات آن‌چنانی در قیمت ورق فولادی ایجاد نشده و گاهی اوقات با نوسانات جزئی همراه بوده است. برای مثال در فروردین ماه ۱۴۰۴، قیمت این محصول حدود دو هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم کاهش یافت. بر همین اساس می‌توان گفت نرخ فروش محصولات تولیدی ما نیز چندان تغییر پیدا نکرده و همواره در یک بازه قیمتی مشخص بوده است.

هدف‌گذاری حضور در بازارهای خارجی در سال ۱۴۰۴

صادقی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برنامه‌های گروه صنعتی سپنتا جهت حضور در بازارهای صادراتی چیست، یادآور شد: همان‌طور که مستحضر هستید، فولادسازان کشور در سال گذشته با معضل رفع تعهد ارزی مواجه بودند و این مسئله به شدت عملکرد صادراتی آن‌ها را تحت تاثیر قرار داد؛ چراکه الزام به عرضه ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات محصولات فولادی در سامانه نیما، به هیچ وجه صرفه اقتصادی برای فعالان زنجیره ارزش این فلز نداشت. با این وجود، ما برنامه‌ریزی‌های جدی برای حضور در بازارهای خارجی طی سال جاری انجام داده‌ایم و به همین منظور نیز در هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۵) حضوری پررنگ بهم رساندیم. در همین راستا، خوشبختانه مذاکرات خوبی با هیئت‌های خارجی حاضر در این نمایشگاه انجام دادیم و به زودی قراردادهایی را با برخی از کشورهای همسایه منعقد خواهیم کرد.

در بخش دیگری از این مجمع، گزارش فعالیت هیئت مدیره گروه صنعتی سپنتا برای سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ توسط شهاب قادری، معاون مالی و اداری این گروه صنعتی قرائت شد که از جمله موارد حائز اهمیت اشاره شده می‌توان به اهم برنامه‌های آتی این گروه صنعتی شامل برنامه‌ریزی برای رشد سالیانه ۳۰ درصد تولید و فروش طی بازه زمانی پنج ساله ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ اشاره کرد. گروه صنعتی سپنتا در راستای تحقق این مهم ایجاد تنوع محصولات با نوآوری؛ تاکید بر افزایش کیفیت با رویکرد صادرات؛ افزایش سهم بازار؛ راه‌اندازی خطوط جدید و افزایش تولید محصولات پلیمری؛ تقویت واحدهای تحقیق، توسعه و بازاریابی و تحقیقات و حضور در نمایشگاه‌های مختلف به ویژه نفت، گاز و صنعت ساختمان را در دستور کار خود قرار داده است. به علاوه، گروه صنعتی سپنتا جهت دستیابی به منابع مورد انتظار جهت تامین مالی و اصلاح ساختار سرمایه، اهدافی همچون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع مازاد از طریق فروش دارایی‌های بلااستفاده (غیرمولد) جهت استفاده سرمایه‌گذاری‌های آتی تکمیل خطوط ۱۲ تا ۱۸ اینچ و توسعه سبد محصولات پلیمری را دنبال می‌کند.

در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت صنعتی سپنتا (سهامی عام) برای سال مالی منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، تقسیم سود ۱۱۹ تومانی به ازای هر سهم به تصویب رسید و این مجمع با حضور ۶۶٫۴۵ درصدی سها‌م‌داران به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز