خبرگزاری کار ایران

بازهم ناترازی دامان فولادی‌ها را می‌گیرد؟

بازهم ناترازی دامان فولادی‌ها را می‌گیرد؟
کد خبر : ۱۶۳۸۰۹۶

ضرر و زیان قطعی‌های مکرر برق برای صنایع فولاد کشور، هنگفت است. در سال ۱۴۰۳ ارزش صادرات زنجیره فولاد کشور به دلیل قطعی‌های مکرر برق و گاز ۱۳ درصد معادل یک میلیارد دلار کاهش داشته است.

ایلنا؛ ضرر و زیان قطعی‌های مکرر برق برای صنایع فولاد کشور، هنگفت است. در سال ۱۴۰۳ ارزش صادرات زنجیره فولاد کشور به دلیل قطعی‌های مکرر برق و گاز ۱۳ درصد معادل یک میلیارد دلار کاهش داشته است.

در دی‌ماه سال قبل، بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در یک نشست گفت: در نمایشگاه توانمندی‌های صنعت و معدن خطاب به رئیس‌جمهوری محترم اعلام کردم که امسال حجم قابل‌توجهی از میزان تولید فولاد کشور به ‌دلیل قطعی‌های مکرر برق از دست رفت که ضرر آن معادل ۸.۵ میلیارد دلار بود. ایشان پاسخ دادند خودتان نیروگاه بسازید و برق مورد نیاز خود را تأمین کنید. در پاسخ ایشان اعلام کردیم فولاد مبارکه نیروگاه ساخته، اما نه‌تنها برق آن نیروگاه را به خود این صنعت نداده‌اند، بلکه از انتقال گاز مورد نیاز برای تولید برق در این صنعت جلوگیری کرده‌اند.

از دیشب و صبح امروز توسط ادارات برق منطقه‌ای به مدیران شرکت‌های فولادی و سیمانی کشور اعلام شده که از فردا به مدت ۱۵ روز حداکثر تا ۱۰ درصد دیماند خود را مصرف کنند که به معنی توقف تولید در کارخانجات زنجیره فولاد، حداقل در احیاء و فولادسازی و نورد است و کارخانجات فقط قادر به حفظ روشنایی خواهند بود!

اما به نظر می‌رسد ناترازی‌ها در سال جدید همچنان ادامه دارد و آن طور که مشخص است، خیلی زودتر از سال قبل هم از راه رسیده؛ دولت همانند سال‌های گذشته به تولیدکنندگان وعده داده که تابستان امسال خاموشی صنایع به حداقل برسد، اما تجربه سال‌های گذشته و عبور پیک مصرف برق در نیمه اردیبهشت امسال از ۵۹ هزار مگاوات نشان از شدت گرفتن ناترازی و رشد بیش از پیش مصرف در کشور و قطعی‌های مکرر برق دارد که مستقیما دامان فولادی‌ها را نیز خواهد گرفت.

در این میان، راهکار چیست: «خودتامینی انرژی» با سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های اختصاصی یکی از راهکارهای موثر است، به عنوان نمونه فولاد مبارکه این موضوع را مدتی‌ست در دستور کار قرار داده و در فروردین ماه خبر آمد ۱۲۰ مگاوات برق خورشیدی فولاد مبارکه به زودی وارد مدار می‌شود. اما راهکار بعدی، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مثل نور خورشید در ابعاد گسترده است و در نهایت، بهینه‌سازی مصرف برق با استفاده از فناوری‌های نوین، می‌تواند موثر باشد.

اما بی‌تردید موفقیت همه این راهکارها نیاز به حمایت همه‌جانبه دولت دارد؛ اگر قرار است سطح تولید و صادرات فولاد در سال جاری افزایش یابد و جهش واقعی تولید محقق شود، دولت باید با تمام توان برای رفع بحران ناترازی صنعت فولاد به میدان بیاید؛ باید برق تامین شود، تعلل در این مسیر، به سقوط مدارهای تولید فولاد در سال جاری می‌انجامد.

مرتضی بلوکی

کارشناس امور رسانه‌ای

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز