خبرگزاری کار ایران

معرفی برگزیدگان دومین جشنواره ملی عکس معدن

asdasd
کد خبر : ۶۹۳۸۷۹

اختتامیه دومین جشنواره عکس معدن عصر روز دوشنبه ۲۸ آبان در خانه هنرمندان برگزار شد.

 به گزارش ایلنا، مجید مصاحبی (دبیر دومین جشنواره عکس معدن) درخصوص ایده به وجود آمدن این جشنواره گفت: بنابر تحقیق ما، حجم عکس‌های آرشیوی که به جشنواره‌هایی با موضوعات تخصصی مثل معدن می‌رسد، کم است. سال نخست ۱۹۰۰ عکس به جشنواره رسید که از میان آنها ۷۳ اثر را روی دیوار داشتیم. در سال دوم نیز با ۱۹۸۰ اثر مواجه شدیم، اما تولید عکس‌ها به کمک تورهایی بود که ستاد جشنواره آنها را هدایت کرده بود و در نهایت ۴۵ اثر روی دیوار داشتیم که با رأی و تأیید هیات داوران آثاری از این میان انتخاب شده است.

مصاحبی ادامه داد: با توجه به اینکه از معدن به عنوان کاری خشن در جامعه یاد می‌شود، تنها یک ذهن پویای هنری می‌تواند زیبایی‌های این کار را به رخ بکشد. عکس و فیلم و کارهای هنری از این دست می‌تواند پیوندی میان کارمندان و مسئولان حوزه معدن برقرار کند.

او درباره مزایای عکاسی از معادن عنوان کرد: با کمک هنر عکاسی بانک اطلاعات مصوری از حوزه معدن جمع‌آوری می‌شود که در آینده جامعه می‌توانند از آن استفاده کند. این اتفاق به کمک دوستان بزرگ در حوزه معدن و هنر میسر شده است و خواهشمندم که این اتفاق خوب در سال‌های آینده تداوم پیدا کند.

محمدرضا بهرامن (رئیس خانه معدن ایران) نیز گفت: امسال توانستیم بخشی از هنرمندان را کنار خود داشته باشیم و به تصویر کشیدن کار در معدن، خشونت جا افتاده در ذهن جامعه را تلطیف می‌کند. زبان معدنکاران در تمام دنیا یکی است و آن شکرگزاری است. این نعمتی است که خداوند به ما داده و اگر ما لایقیم، سپاسگزار او هستیم. آوردن هنرمندان عکاس در کنارمان به ما اجازه می‌دهد که در معدن کار خلاف نکرده و محیط زیست خود را تخریب نکنیم.

او درباره اهمیت کار هنرمندان و عکاسان افزود: هنرمندان ما این سختی‌ها را به تصویر می‌کشند و افتخار می‌کنیم هنرمندان خوبی در کشور داریم و می‌توانیم با زبان هنر آنها خود را به جامعه معرفی کنیم.

بهرامن با بیان اینکه بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که اصلاً معدن چیست و چه کاری در آن انجام می‌دهند، افزود: تصور عامه از ما این است که انسان‌های خشن چروکیده و با چهره‌های سیاه شده هستیم، اما معدنکار مسئولیت اجتماعی انجام می‌دهد و کارهایش در جهت حفظ نعمت‌های خداوند و توسعه اقتصادی کشورش است.

رئیس خانه معدن ایران از راه‌اندازی تئاتر معدن در سال آینده خبر داد و گفت: ما به بچه های هنرمند قول دادیم که تا سال آینده تئاتر معدن را راه اندازی کنیم. ما باید هنرمندان را در کنار خود داشته باشیم تا جامعه را با او در محیط های کاری خود آشنا کنیم.

سپس مهدی کرباسی (رئیس سابق هیأت عامل ایمیدرو) درباره جایگاه هنر و ارتباط آن با صنعت و اجتماع گفت: هنر و زیبایی شناسی جزو فطرت بشر است و زمانی که ما گل زیبا یا منظره زیبایی را می بینیم، در واقع به فطرت خودمان برمی گردیم. ایران و ایرانی همیشه با هنر بوده و با آن زیسته است. هنر شاخه های مختلفی در قالب سینما نقاشی، عکس و موسیقی دارد.

او با بیان اینکه معدن و معدن شناسی نوعی علم به حساب می‌آید، افزود: معدن و معدنکاری به خصوص اگر معدن زغال سنگ یا زیر زمینی باشد، بسیار سخت است، اما اگر شما بتوانید این کار سخت را با هنر ممزوج کنید، هم جایگاه معدن و معدنکاران و هم هنر عکاسان را مشخص می کند.

رئیس سابق هیأت عامل ایمیدرو با اشاره به اهمیت معدن و هنر عکاسی عنوان کرد: شاید کسانی که به عنوان عکاس به معدن می آمدند، به این دقت وارد معدن نشده بودند و تازه زمانی که با تورهای عکاسی به داخل معدن آمدند، روی بحث عکاسی معدن و اینکه می‌تواند یک هنر باشد، توجه کردند.

کرباسی افزود: وقتی هنر با اقتصاد و معدن ممزوج شود آینده درخشانی دارد و از طرف دیگر هنرمندان به عنوان یک زمینه کاری به عکاسی معدن توجه می کنند.

او با ارائه پیشنهادی ادامه داد: برای سال آینده عکس های حوزه معدن را از قبیل: عکس های محیط زیست، کارگران و معدن طبقه بندی کنید.

کرباسی با تأکید بر اهمیت هنر در دنیا توضیح داد: معمولاً انقلاب هایی در دنیا موفق بودند که هنرمندان توانستند به این حوزه‌ها نزدیک شوند. تاثیر یک فیلم سینمایی یا تئاتر در جامعه بیشتر از پنج سخنرانی است. فیلم هایی که در رابطه با جنگ تحمیلی مثل «از کرخه تا راین» ساخته شد، بس

یار روی کسانی که در جنگ حاضر نبودند، تأثیرگذاشت. همچنین قطعه موسیقی «ایثار» از مجید انتظامی تاثیر جنگ و شکوه ایثار را به تمام افراد جامعه منتقل می کند.

در ادامه با حضور فعالان حوزه هنر عکاسی و معدن از محمد اسلامی راد به عنوان پیشکسوت عکاسی معدن تجلیل شد.

در پایان مراسم نیز برگزیدگان دومین جشنواره عکس معدن به شرح زیر اعلام شد: فرناز دمنابی، مجید محمدی، شعبانعلی بهرامی، فرجاد جولابی و ابوذر قیس نژاد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز